tveskov.com | kim's corner : kim schumacher biografi  mail mig  

 

 Om Kim's             
         Corner...
 Biografi...
 MP3 & Lyd...
 Fotos...
 Citater...

 Fanklubben...

 Kim fra A-Z...
 "Stemmen fra
     80'erne CDerne...

Kim Schumacher var en af 80ernes største danske mediepersonligheder. Hans indflydelse som sprogfornyer, både skriftligt og verbalt mærkes stadig her langt inde i 90erne. Kim blev født i København den 15. December 1949. Han fattede tidligt interesse for medieverdenen, allerede som 13-årig begyndte han i det små at lave film og som 17-årig lavede han kortfilmen "Psychedelic Adventure". Han gik på Birkerød Statsskole (nu Birkerød Gymnasium), senere læste han filmvidenskab på universitet, altimens han arbejdede som skribent bl.a på Information. Han var ligeledes en flittig skribent på filmbladet Levende Billeder, hvor han lavede en lang række mindeværdige artikler om film, musik og popkultur, ofte inspireret af hans månedlange ophold i New York. Han arbejdede ligeledes som oversætter af film som "Crocodile Dundee", Indiana Jones serien og mange Eddie Murphy film. Han var indbegrebet af et hyperaktivt multimedie-menneske; Han skrev musikanmeldelser i Det Fri Aktuelt, i 1986 lavede han telefon reklamer for Pepsi, hvor folk kunne ringe ind og høre hvad han fandt af nyt i London og New York. Hans TV-debut fandt sted i Michael Wikke's "Fredag i Farver" programmer, hvor han udklædt som diverse popstjerner præsenterede en musikvideo hver uge. Da DRs lørdagssatire program ville parodiere ham, kunne forfatterne ikke få texten til at fungere. Så man bad simpelthen Kim om at skrive sin egen parodi, og det gjorde han så. I 1987 udkom bogen "Schumachers lille filosjofle ordbog i mundret udansk"på forlaget Apostrof [ISBN 87 591 0148 2]
Han radiodebut skete med en række natradioprogrammer, der teknisk set var så komplicerede at de var optaget på bånd i forvejen. Det var dog hans arbejde som speedsnakkende DJ på P3 i programmer som Clubland og Pop/Studie 83-89 der for alvor gjorde ham kendt. Mange af os der var unge i midtfirsene hastede hjem til radioen mandag eftermiddag kl. 15.05 for at at være klar når Schumacher's "Lagkagemix" strømmede ud i æteren. Han var den første der for alvor introducerede Danmark til remixes, house, rap og mange former for amerikansk undergrunds-dansemusik. En af de fantastiske ting ved hans radiprogrammer er, at de hver især udgør en helhed der hviler 100% i sig selv, hvilket gør at man den dag i dag kan høre programmerne med stor fornøjelse. Han blev en stor inspirationskilde for en hel generation af danske DJs og radiospeakere, hvoraf ingen dog nogensinde tilnærmelsesvis er kommet op i nærheden af hans niveau. Mange af Danmarks Hip-Hop og Dance kunstnere tilskriver Kim Schumacher æren for deres interesse for disse stilarter. På Rockers by Choice's CD "De 5 på flugt" finder man et Kim-citat i starten af nummeret "Funky Nasser". Mange tilskriver Schumacher æren for at Danmark idag er en højt respeketeret nation indenfor DJ- og mixkulturen.
Kim Schumacher huskes også for TV-programmerne "1999", "Harakiri" og "Kim's Corner" som var højt elsket af mange unge og tilsvarende hadet af TV-anmeldere og landets finkulturelle smagsdommere. Mange var forargede over hans over-the-top udseende og ikke mindst de ting han slap afsted med at sige midt i den bedste sendetid. Citat; "Musikken har her i 80erne bevæget sig fra håndfladerne og ned i bukserne. Det er ikke "I wanna hold your hand" mere, nu er det langt frækkere ting der synges om. Dansk Sprognævn hader mig sikkert, men de unge forstår mig"
Han opnåede først bred folkelig accept og berømmelse med programmerne "Ser man det", "Kim's Corner" og især quizshow'et "Labyrint".
Kim Schumacher døde den 12. Juni 1990 på Frederiksberg hospital, efterladende en stor skare af måbende og chokerede venner, kolleger og fans. Han ligger begravet på Søllerød Kirkegård.Disse sider er oprettet som en hyldest til Kim Schumacher, en mand der aldrig forfaldt til konformitet eller middelmådighed. Han gjorde det lidt sjovere at være dansker og forsynede en hel generation med soundtracket til deres ungdom.