tveskov.com | gode bøger | 80erne  mail mig  

Alle de omtalte bøger kan købes direkte fra:

Læs eventuelt om Amazon's sikkerhedsgaranti

Har du et tip om en bog som mangler her på siden, eller vil du ha' besked når nye bog-kategorier kommer til,send mig en mail...

Husk også at læse "Danmark kedeligste websted" gaab.dk hver torsdag...

Der er også rejsebeskrivelser her på sitet:
Gode Rejser

 

 

Absolute 80er...
På med læderslipset, sejlerskoene og den pastelfarvede cardigan. Frem med bip-bip spillet og en Guld Tuborg og på med en vinylplade med Duran Duran. Så er vi klar til en tur tilbage til årtiet som var et festfyrværkeri af rumfærgeeksplosioner, BZere, hjemmecomputere og Breakdance, altsammen styret af den uhellige treenighed Poul Schlüter, Renée Toft Simonsen og Über-Yuppien Gordon Gekko fra "Wall Street"

Bret Easton Ellis
American Psycho

Vel nok den mest omtalte og debaterede roman i 80erne. Detaljerede beskrivelser af designertøj, ansigtcreme og bestialske sexmord gjorde bogen til bestseller og kult på samme tid. Historien om den mærkevarefixerede deltids-psykopat Patrick Bateman forargede og facinerede og er bestemt fortsat værd at læse. Yuppie-typerne fra "American Psycho" sneg sig ubemærket med ind i 90erne, men man finder næppe noget bedre tidsbillede på 80ernes kyniske storby-USA end netop i denne bog.

læs mere hos Amazon UK  

Colin Larkin (Editor)
The Virgin Encyclopedia of Eighties Music

Denne bog gennemgår mere ned 1000 bands og kunstnere som var store i 80erne. Hvem husker ikke Live Aid, New Romantics bølgen og alle de kunstnere som fik chancen i lyset af MTVs image-bevidste medieflimmer; Frankie Goes To Hollywood, Adam Ant, George Michael, Duran Duran, Spandau Ballet, Madonna osv...

læs mere hos Amazon UK  
Leonard Herman
Phoenix; The Fall & Rise of Videogames

Firserne var årtiet hvor computerspillene for alvor tændte af. Denne bog fortæller hele den spændende historie fra sort/hvid Pong, over Space Invaders og Pac Man og frem til nutidens 3D-accellererede megaspil. Friturelugt, Converse gummisko og et spil Defender i grilbarens trygge mørke, det var tider...

læs mere hos Amazon UK  

Tom Wolfe
Bonfire of the Vanities
(Dansk titel: Forfængelighedens bål)

Sherman Mccoy er børsmægler og ifølge eget udsagn "Master of the Universe". Men hans liv falder fra hinanden, da han farer vild i Bronx sammen med sin elskerinde og kommer til at køre en ung sort mand ned. Den omfangsrige bog er en bidende satire over massemedier, politikere og 80erne generelt. Wolfes stil er skarp, vittig og samtidig overordentlig underholdende. Den lettere mislykkede filmatisering med Tom Hanks og Bruce Willis, ændrede ikke det faktum at bogen var en præcist og intelligent tidsbillede.

læs mere hos Amazon UK  

William Gibson
Neuromancer

Inden Cyberpunken gik sin sejrsgang gennem firserne, var science fiction ofte noget med spritnye rumskibe og mænd i stramme sølvfarvede dragter der sagde kloge ting. Men så kom William Gibson der skabte genren som pludselig gav os hackeren som helt, brug-og-smid-væk teknologi, cyberspace og en foruroligende blanding af popkultur, filosofi og fortid/fremtid. Og intet sted blev det gjort bedre end i Neuromancer, "The Mother of all Cyberpunk Books"

læs mere hos Amazon UK  

Bret Easton Ellis
Less Than Zero

(Dansk titel: Under nulpunktet)

Ellis' debutroman som beskriver en flok unge menneskers søgen efter en mening med livet, eller mangel på samme. Bogen er et orgie i kokainmisbrug, Ray Ban solbriller, og tomhjernede, men velklædte unge mennesker, som ikke ved hvad de skal med deres liv eller tid. Med andre ord; En 80er bog med stort 80. Bogen blev filmatiseret i 1987 med bl.a James Spader og Robert Downey Jr i hovedrollerne.

læs mere hos Amazon UK  
 

© Copyright Bjarne Tveskov 1999. Boganmeldelserne må ikke gengives uden tilladelse.