tveskov.com | gode bøger | homepage  mail mig  

Alle de omtalte bøger kan købes direkte fra:

Læs eventuelt om Amazon's sikkerhedsgaranti

Har du et tip om en bog som mangler her på siden, eller vil du ha' besked når nye bog-kategorier kommer til,send mig en mail...

Der er også rejsebeskrivelser her på sitet:
Gode Rejser

 

Velkommen til "Gode bøger" hvor du finder omkring 40 anmeldelser/omtaler af bøger jeg godt kan lide. Jeg læser nok en to-tre bøger om måneden og har altså valgt kun at medtage dem jeg kan anbefale til andre. I hver undersektion finder du 5-8 beskrivelser af bøger som man ikke går galt i byen med. God fornøjelse og læselyst!
   
Bjarne Tveskov 20.12.2001

Undersektioner:
Webdesign | Microsoft & B-B-Bill | Fede 80ere | Science Fiction | Bukowski | Guruer

Nick Hornby
High Fidelity


læs mere hos
Amazon UK

Douglas Rushkoff
The Ecstasy Club


læs mere hos
Amazon UK

Bret Easton Ellis
Glamorama


læs mere hos
Amazon UK

En af de morsomste og mest læsværdige romaner i nyere tid. Hovedpersonen Rob er lidt af et pjok på nogen-og-tredive Han ejer en obskur vinylplade-forretning i London, hvor der kun sjældent kommer kunder forbi Istedet fordrives tiden med at lave top-5 lister over alverdens ting, sammen med de to endnu mere ynkelige medhjælpere i butikken. Da hans kæreste forlader ham til fordel for den overall-klædte overbo, gennemgår han de obligatoriske faser af jalousi, raseri, selvransagelse + et par andre. Bl.a opsøger han alle sine tidligere kærester for at se hvordan det er gået dem. Bogen er skrevet, så man næsten skulle tro det var en selvbiografi, hvilket dog ikke er tilfældet. Check denne side med citater fra bogen som nu er blevet filmatiseret med John Cusak og danske Iben Hjejle i hovedrollerne. Douglas Rushkoff kan meget vel vise sig at blive 00ernes pendent til navnebroderen Coupland. Han er mest kendt for sine meget indsigtsfulde fagbøger om medier og ungdomskultur (se omtaler i "Guru"-sektionen) The Ecstasy Club er Rushkoff's første roman og den er meget vellykket. Det er historien om en gruppe unge mennesker der flytter ind i et stort tome varehus i Oakland, California. Her skaber de en rave-klub og de forsøger at skabe et nyt og bedre minisamfund baseret på stoffer, teknologi og new age filosofi. Det går ikke helt efter planen. Rushkoff beskriver miljøet med stor stilsikkerhed, humor og kritisk indfølelset.Samtidig er bogen meget underholdende og rummer mange gode slet skjulte hug til bl.a Rushkoff's yndlingsaversion, magasinet Wired.

Næsten 700 sider bruger Ellis på at fortælle om glamour-drengen Victor Ward som er kæreste med den evigt vrisne supermodel Chloe. Det er sen-90erne for fuld hammer. Aldrig har så mange navne på fotomodeller, lægemidler, skuespillere, wannabees, konsumer-produkter, tøjdesignere og -mærker været samlet i én bog (Måske lige med undtagelse af i Andy Warhols dagbog, som er ca. ligeså tyk og fyldt med namedropping). En vis Hr. Bateman* dukker såmænd også op, i den på samme tid frastødende, morsomme og ironiske historie der bla. forgår under New Yorks modeuge og ombord på et kapret krydstogtskib.

*Læs mere om ham i 80er sektionen...

Nick Hornby
About a boylæs mere hos
Amazon UK

J.R.R. Tolkien
The Lord of the Rings


læs mere hos
Amazon UK

Douglas Coupland
Microserfs


læs mere hos
Amazon UK

Den popsmarte, nogen-og-trediveårige ungkarl som er hovedperson i denne bog, lever af indtægterne fra et stort julehit som hans far lavede mange år tilbage. Han keder sig bravt indtil han bilder en kvinde ind at han har en søn. Denne "søn" er en trettenårig som har brug for hjælp til at blive mere smart og checket, så de er et godt team. En morsom og underfundig bog, dog er den ikke helt så skarp som "High Fidelity".

Hvor tit skal det siges; "Lord of the Rings" er en fuldstændig fantastisk bog. Den er ved flere lejligheder kåret som "Århundredets bedste bog" og det er fair nok. Ikke helt let at læse på engelsk og trilogien er på over 1100 sider, men det er så rigeligt "sliddet" værd at dykke ind i det vel nok mest gennemarbejde og fantastiske fantasi-univers som nogensinde er skabt. Et massivt Tolkien websted findes her og sidst på året kommer den første film i den store og længe ventede trilogi.

Bogen handler om en gruppe unge mennesker der er ansat hos Microsoft i Seattle. Her arbejder de non-stop, med urimelige deadlines over hovedet i håb om at B-B-Bil en dag vil lægge mærke til dem. Men en dag bryder de op og starter et firma for sig selv, som skal udvikle et stykke 3D LEGO-simulations software kaldet OOP. Det er tydeligt at Coupland har lavet sin research grundigt. Beskrivelserne af de unge nørders liv er på samme tid sympatisk og lidt sørgelig, men meget tæt på virkelighedens verden.

Douglas Coupland
Girlfriend in a Coma


læs mere hos
Amazon UK

The Onion Presents:
Our Dumb Centurylæs mere hos
Amazon UK

Daniel Goleman
Emotional Intelligence


læs mere hos
Amazon UK

En collegepige går i koma i 1979 og vågner først her i senhalvfemserne. Hvordan ser hun på verden? Hvordan har hun fået en datter? Coupland rammer med vanlig sikkerhed nogen centrale stemninger og spørgsmål i tiden. Kan du grine af gaab.dk så vil du kaste dig rundt over denne bog... Masser af historiske begivenheder som aldrig har fundet sted. Gå heller ikke glip af websitet som startede det hele. Hvad nytter det at være superintelligent hvis man f.eks ikke kan omgås andre mennesker?
Bogen giver håb for alle os alternativt begavede og giver indsigt i den nyeste hjerneforskning mv.

Webdesign | Microsoft & B-B-Bill | Fede 80ere | Science Fiction | Bukowski | Guruer

© Copyright Bjarne Tveskov 1999-2000. Boganmeldelserne må ikke gengives uden tilladelse