Bjarne Tveskovs Blog. Amok.


You should follow
me on Twitter


RSS Feed

Blog homepage
tveskov.com Home

Delicious links
Delicious RSS feed
FriendFeed/tveskov

Photos on 23
LEGO images on Flickr

tveskov LinkedIn
tveskov @ Google

LEGO designer
Bøger jeg har læstinternet
tveskov.com


Arkiv:
Jan10 Feb10 Mar10

Jan09 Feb09 Mar09
Apr09 Maj09 Jun09
Jul09 Aug09 Sep09
Oct09 Nov09 Dec09

Jan08 Feb08 Mar08
Apr08 Maj08 Jun08
Jul08 Aug08 Sep08
Okt08 Nov08 Dec08

Jan07 Feb07 Mar07
Apr07 Maj07 Jun07
Jul07 Aug07 Sep07
Okt07 Nov07 Dec07

Jan06 Feb06 Mar06
Apr06 Maj06 Jun06
Jul06 Aug06 Sep06
Okt06 Nov06 Dec06

Jan05 Feb05 Mar05
Apr05 Maj05 Jun05
Jul05 Aug05 Sep05
Okt05 Nov05 Dec05

Jan04 Feb04 Mar04
Apr04 Maj04 Jun04
Jul04 Aug04 Sep04
Okt04 Nov04 Dec04

Jan03 Feb03 Mar03
Apr03 Maj03 Jun03
Jul03 Aug03 Sep03
Okt03 Nov03 Dec03

          Aug02 Sep02
Okt02 Nov02 Dec02

Still proudly powered by
This page is powered by Blogger, the easy way to update your web site.
 
 

 
Danske kendisser på Twitter

Af Bjarne P Tveskov (Følg mig på Twitter her)

Hvis man idag kigger ned over listen over de højest rankede danskere på Twitter er det en forudsigelig flok af teknologiske early-adopters der dominerer. Men mon ikke top 50 ser ganske anderledes ud om et helt eller halvt år? I en tid hvor Viasats havenisser har 70.000+ fans på Facebook og hvor Kandis huserer på Myspace, er der således langsomt ved at komme gang i de danske kendissers brug af Twitter.

Musik
Fra musikkens verden kan man fremhæve store anmelderroste navne som Mikael Simpson og L.O.C. og de lige knapt-så-anmelderroste The Storm. Måske burde musikerne tage sig tid til at læse denne guide til hvordan Twitter mv. også kan bruges.

Journalistik
Kvinden som Stein Bagger frygter mest at møde på gårdturen Dorte Toft har benyttet mikroblogging aktivt gennem en længere periode. Radiomanden Uffe Stenstrop har også længe huseret på Twitter med sin 6-ords romaner og andet spas. Forfatter og havealf extraordinaire Signe Wenneberg er med, ligesom journalist og ex-studievært Samuel Rachlin. Førnævnte Stein var så vidt vides den første celebrity der fik sin egen fakeprofil på Twitter.

Politik
Politikerne rider selvfølgelig også med på bølgen, hvor partiledere som Simon Emil Ammitzbøll, Anders Samuelsen og Margrethe Vestager udsender statusopdateringer (sidstnævnte er iøvrigt blevet genstand for lidt twit-polemik og er efterfølgende blevet beæret med et fake alter ego. Et samlet overblik over de folkevalgtes twitterier kan findes på Twittertinget

Business
På business-fronten er det nærmest standard at man starter med at følge Morten Lund som nok var den første til at bruge både blog og Twitter som hovedelementerne i sin kommunikationsstrategi.

Iværksætter-til-jeg-dør actionmanden Martin Thorborg var ikke specielt hurtig ude af social media starthullerne, men da han først så lyset gik han fra 0 til 1000+ followers på ingen tid.

Erhvervsmanden Lars Kolind følger kun syv mennesker på Twitter, hvilket umiddelbart indikerer at han indtil videre mest er i dyp-tæerne fasen. På samme måde er det med folk som Metro-boss Per Mikael Jensen og Morgen-TV gadgetguru og networker Tim Frank Andersen.

Royalt
Sidst, men absolut ikke mindst så er HKH Kronprins Frederik i al ubemærkethed blevet en af de mest interessante på den danske Twitter-scene; Løbende opdaterer han om stort og småt fra det royale liv på en ret personlig måde. Frede kan følges her.

Husk at følge undertegnede for løbende at få det nyeste Twit-lebrity sladder, og lad mig vide hvis der er nogle som jeg ikke har fået med på listen. Og så vil jeg ellers bare læne mig tilbage og se hvornår en af de store onlineaviser skamløst kopierer indholdet af denne artikel uden nogen form for credit whatsoever. :)
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Gruber nails it (following up on the great SXSW talk with Merlin Mann);

There is an easy formula for doing it wrong: publish attention-getting bullshit and pull stunts to generate mindless traffic. The entire quote-unquote “pro blogging” industry — which exists as the sort of pimply teenage brother to the shirt-and-tie SEO industry — is predicated on the notion that blogging is a meaningful verb. It is not. The verb is writing. The format and medium are new, but the craft is ancient.
    1 kommentarer    

   Ja, den læste jeg også med fornøjelse. Der er iøvrigt rigtig meget media-consulting der laver samme manøvre om hvad der burde være almindelige kommunikationsråd.

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
This is just wrong;
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Sakset fra Hr. Lunds blog, nice;
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Sometimes you work for months on some near-and-dear project, and only three or four people notice. Sometimes you do a little harmless two-hour sideproject and it explodes. Like a whale;

search.twitter.com/search?q=lego+whale.

Swiss Miss.
Boing Boing Gadgets.
Mashable.
Google: LEGO fail whale.

    4 kommentarer    

   haha... I love it. :)

   af Anonymous anders  

   Ja, den er virkelig fin.. SwissMiss har også fanget den..

   af Blogger Wendelboe  

   Tak, ser ud til at hvalen har en laang hale :)

   af Blogger tveskov  

   Og det bliver ved..! noquedanblogs.com har den på under "ugens billeder"..

http://noquedanblogs.com/?p=6186

   af Blogger Wendelboe  

   Send en kommentar

 
Det er blevet tid til at varme lidt op til NEXT no. 6- Get Lost i Århus. Mange gode speakers i år; Fra Amerika kommer Jeff Hvis-Anderson-kan-kan-jeg-også Howe og fortæller om sin artikel-der-blev-bog-med-catchy-titel Crowdsourcing. Og samme sted fra kommer Julia Allison jo, kendt-for-knapt-så-meget, som slags en Paris Hilton uden sangtalentet (æhm).

MEN hvad der er mere spændende, er alle de der ikke er så kendte som skal præsentere tech og tanker fra den allernærmeste fremtid; Ulf Leonhart skal fortælle om usynlighed, Richard Stomp om Streetcombing, Matt Webb er altid god (Reboot fave) og det blir cool at høre nærmere om de LEGO agtige hardwaredimmere fra Bug Labs.

Listen over udstillere er ikke endelig, men her er nogle hints. Men hvis nu Tangible Earth kom op at slås med Big Ass Table, hvem ville så vinde? Jeg ved det ikke, men det blir spændende at se dem live.

Rygterne siger at konferencen bliver dækket og refereret grundigt fra flere forskellige vinkler, så jeg synes det kunne være sjovt at se om der var alternative vinkler på dette, måske noget med at tegne, måske noget med at aggregere/connecte det der ellers bliver skrevet/optaget/XYZcastet, vi får se. Gode forslag modtages med glæde.

Noget er interesserer mig en del er hvordan vi overskuer og kombinerer alle de nye teknologier og muligheder. Kevin Kelly har et godt udtryk han kalder "Opportunity cascades" (omtalt her) altså den måde som en ny teknologi eller idé afføder lange kæder af nye muligheder og behov; Når vi først kan flyve rimelig sikkert opstår ønsket om at få mad serveret mens man flyver. Kort efter vil man osse gerne kunne se film imens og så vil man selv kunne vælge film og så vil man gerne kunne gå på nettet osv. Sidstnævnte minder mig iøvrigt om det meget omtalte Everything's amazing, nobody's happy clip. Men et interessant område i en tid hvor vi hver især ved mindre og mindre om mere og mere.

Etiketter:

    2 kommentarer    

   Tager en Enter Action + NEXT exhibit double header fredag; men det lyder som om du er der torsdag?

   af Blogger Claus Dahl  

   Alt tyder på at jeg er der både tors og fre, så c u there!

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Boom, så fik AFR endelig nyt job i udlandet. "iHave a dream: iMinimalstaten™!";Note. Folk med så ringe photoshop-skillz som mig burde forbydes at bruge det program i fuld offentlighed. So sue me.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
History of the internets 1998 - 2009


1998:

Velkommen til min utrolige side på WWW!!!
Her planlægger jeg at skrive lidt om mine hobbies og hvad jeg ellers interesere mig for

Du er gæst nummer 00007 på denne side siden 17.6.19982005:

Velkommen til min nye Blog hvor jeg vil fortælle lidt om hvad jeg går og laver. Jeg skal lige have fundet et tema der er lidt flottere end det her default Wordpress så køre det.

Comments (0) Trackbacks (0)2009:

nu tester jeg lige Twitter og ser hvad jeg kan bruge det til 22 following 0 followers    2 kommentarer    

   2011:

*Lyden af folk der leger udenfor*

   af Anonymous Simon  

   1987: "Når jeg er færdig med den her bog, bliver jeg verdensberømt! ...Uhhh, der er Otto Leisner i tv!"

   af Blogger Morten Gade  

   Send en kommentar

 
Pepa Quin har lavet en herrli' LEGO / Apple / Star Wars mashup;
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Ret innovativt (og lækkert) interface på Boxee iPhone app, må man sige (hop til 00:35);
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Hvis du ikke lige har opdaget det, så er min Delicicious konto idag en slags blog. Og hvis du ikke lige kommer forbi min Twitterkonto, så er her lidt opsamlingslinkgodbidder;

"Social Media Expert"? Er det en beskyttet titel?

Historien om Ny Alliance fortalt i snemænd; 1 og 2

jeg, jeg og mig er glad for at EGOPIP nu er ude af hemmelig beta :-)

Vestas møder Klodernes kamp møder... i XKCD

Retro-tegneserie; "Bendt Betjents ulykkelige færd til storbyen"

Her på nettets føsdag er det sjovt at tænke "Hvor mange lag af abstraktion er der mellem min Intel processor og dét her (Twitter) Classy var så venlig at give et bud

Disneys nye community D23: Man klikker på "browse the Disney Archives" og så får man et slideshow med hatte-fotos...

læser med himmelvendte øjne "Hvilken kropsdel tænker PR-folk med?"

læser Jon Lunds "TDC reduces churn by 50 percent by giving away music for free"

bidragene i Worth1000s "Movies, one letter off" er sjove og kreative

LEGO Watchmen minifigurer er søde

Shuffle kan snakke Kraftwerk-Svensk (nederst th. på denne side )

Epic fail; Pladeselskab bruger anonym kommentar til at angribe Mikael Simpson anmelder for "personlig agenda"

Ouch, det er jo et mini-CNN/Crossfire moment; Jon Stewart tears a new one for Jim Cramer (CNBC)

reading "Will Umbraco rule the CMS world?" -Let's hope so.

Mit liv er komplet; Med denneher kan man Twitte inde fra Second Life, vi ses derinde

Ugens klammeste domænenavn; www.marketingsorbet.com

Erik Ove er den nye David Owe; Seneste; "Erik Ove var aggressiv mod mig"
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Nedenstående som er del af en kommentar på ReadWriteWeb indikerer meget godt hvor Twitter som medie er på vej henad;

Hundreds of people at the top of the Twitter hill, in terms of number of followers, have been using automated software like Hummingbird and TweetLater Pro. You tell the software to auto follow everyone in a particular twitter account's follow/follower list, and it does so in seconds. Then you tell it to unfollow everyone who's not following back 24 hours later. Lather, rinse, repeat as many pitches say. It's the reason you get followed, unfollowed, then followed again by the same morons.

Man kan også med fordel læse dette indlæg omkring Twitters kommende udfordringer med signal/støj, filtre osv. Indtil videre er det ikke et stort arbejde at holde støjsenderne nede på Twitter, både "block" og "unfollow" er et-kliks operationer, så det tager ikke mange sekunder hver dag at rydde op. Men om 6-12 måneder kan man da givetvis købe et Twitter-spamfilter fra Bullguard eller Symantec.
    1 kommentarer    

   Så er det derfor jeg har alle de MLM/Netsælgere som followers? Jeg troede det var fordi jeg var ekstremt populær ;-)

   af Anonymous Jesperdahl (twitter)  

   Send en kommentar

 
Et symbol på alt hvad der er galt med Apple; En DRM (agtig) chip i de nye proprietary headbuds til den talende iPod shuffle. iLamt. [Update. Ifølge macrumours m.fl er det ikke en egentlig DRM chip men blot en chip der sikrer at 3. parts dimser udstyres med et officielt "Made for iPod" mærke]

"Open Apple" kunne være et interessant business concept; Når Steve Jobs på et tidspunkt har været firmafraværende i sjæl og legeme i et år eller to, kunne man godt forestille sig at Apple relancerer "Open" som det nye sort. En kættersk tanke, men hvis nogen kan lave finten med at være hård og blød de rigtige steder så er det Cupertino-klanen. Man kan sikkert godt lytte til kunderne, lave produkter som tillader brugerinnnovation på de rigtige steder og samtidig køre den gode gamle Apple kommunikations-diktator / designnazi stil på samme tid. Det kræver bare meget meget bedre proces- og servicedesign end hvad vi indtil nu har set.

Ikke at det er så fjernt fra det Apple allerede er igang med, men hvis de arbejdede mere radikalt med den dimension ville en masse nye ting kunne ske, i en tid hvor hardwareudviklingen kører ud af en forholdsvis lige linie hvor location-aware multitouch enablede overflader i forskellige størrelser ser ud til at dominere dagsordenen i lang tid fremover. Det vil aldrig ske med Jobs som chef, men min (fuldstændig uunderbyggede og uvidenskabelige) fornemmelse er at hans tid så småt er ved at rinde ud.
    6 kommentarer    

   Ja, der iDræbte de lige dét produkt.

Ellers lyder et mere åbent Apple tiltalende, så længe det er åbent på den rigtige måde. En af fordelene med Mac er blandt andet at man slipper for den evindelige jongleren med drivere og 117 forskellige måder at gøre tingene på (alle som har brugt wifi på mere end en Windowsmaskine ved hvad jeg snakker om).

   af Blogger fiskeben  

   Kunsten for Apple bliver at holde de "rigtige" ting lukkede og de rigtige åbne.

Og DRM i en stakkels hovedtelefonledning, det er ihvertfald bare lamt.

   af Blogger tveskov  

   Det er vel også mest spekulation, indtil videre. Der er en chip, der er lidt underligt man har brug for den der, men crunchgear ved ikke rigtig hvad den laver.

Man spørger sig selv om Apple har flippet en monopol-switch her? Hvis du har power til at lukke systemet kan du tjene flere penge nu, mod den risiko der er for at nogen laver noget åbent et andet sted.
Jo mere du lukker, jo højere er risikoen for at åben bliver federe/billigere.
På laptops/maskiner er Apple underdog, og har derfor af nødvendighed adaptet til det hele.
På portabel musik er Apple stort set et monopol.

   af Blogger Claus Dahl  

   Selvom det ikke er egentlig DRM, så siger updaten på Crunchgear;

Even if this is not a DRM chip per se, you cannot use old Apple in-line controls with the new Shuffle which means that Apple has changed the methods involved in sending clicks to the Shuffle. Be it an encrypted scheme - unlikely - or a buffered digital stream - more likely - this is a lock-in what no one really expected.

Den risiko du nævner er netop det som jeg forestiller mig Apple ville kunne undgå hvis de er superintelligente mht. hvornår de er åbne og hvornår de er lukkede.

   af Blogger tveskov  

   Vel er der (midlertidigt) lock-in i skift af teknologi, men den skal dog lige dokumenteres svær/ulovlig at implementere før man ringer med brandalarmen.

Samfundsdannelse må være et nyt fag på ITU/Designskolen snart, for det er jo det det handler om. Regler, der skaber værdi, og friheder, der fordeler den.

   af Blogger Claus Dahl  

   Enig mht. samfundsfag, men mht. brandalarmen var vist temmelig berettiget i dette tilfælde.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Oh, well;

Credit; The New York Nerd.
    1 kommentarer    

   R O F L.
Randahl

   af Anonymous Anonym  

   Send en kommentar

 
Bloggen er ikke død, den lugter bare lidt sært. Men fortvivl ej, udover info-krummerne på Twitter og link-leverpostejen på Delicious vil jeg fortsat forsøge at tilberede en lidt større indholds-sandwich her på kanalen i ny og næ. Onwards!

Byg LEGO modeller i LEGO Digital Designer og sælg dem via LEGO Cuusoo (kun i Japan, for nu). Måske vil jeg en dag kunne supplere min pension ved at bygge unika spaceships til rige samlere i østen...

Nyt fra "The Onion"(?): først kom
"Sony Releases Stupid Piece Of Shit That Doesn't Fucking Work"
og nu kommer
"Danish company Bang & Olufsen celebrates recession with half ton, one million kroner television".

Disse Youtube musikvideo remixes" er fantastiske (nr. 1 og 7 er rigtig gode), den slags skal der nok komme meget mere af.

Jeg er vild med den måde som Ghost effekt-troldmændene viser før/efter video af reklamer på.

Man har hørt om persuasive webdesign og defensive webdesign, men "ondsindet webdesign" må være det som Ekstrabladets nye forside bygger på; F.eks er man nødt til at klikke på overskrifterne for at finde ud af hvad den oftehalvkryptiske overskrift dækker over. Det giver flere klik, men gør at jeg stort set har valgt sitet fra.

Efterhånden som Politiken er muteret til en ufrivillig komisk form for fesent livsstilsmagasin for desillusionerede wannabe-kulturradikale er det i Information man finder de mere beske udfald mod tidens skørlevned som f.eks her; En overklasse uden bøger og smag der skal have credit for udtrykket "Trailerpark-jetset" der går på "Klovn" slænget.

This is painful; The Woz er med i "Dancing with the stars", det er som hvis man så Steve Jobs med klovnenæse eller noget;


Tilbage er der vel kun at sige;
    0 kommentarer    

   Send en kommentar