Bjarne Tveskovs Blog. Amok.


You should follow
me on Twitter


RSS Feed

Blog homepage
tveskov.com Home

Delicious links
Delicious RSS feed
FriendFeed/tveskov

Photos on 23
LEGO images on Flickr

tveskov LinkedIn
tveskov @ Google

LEGO designer
Bøger jeg har læstinternet
tveskov.com


Arkiv:
Jan10 Feb10 Mar10

Jan09 Feb09 Mar09
Apr09 Maj09 Jun09
Jul09 Aug09 Sep09
Oct09 Nov09 Dec09

Jan08 Feb08 Mar08
Apr08 Maj08 Jun08
Jul08 Aug08 Sep08
Okt08 Nov08 Dec08

Jan07 Feb07 Mar07
Apr07 Maj07 Jun07
Jul07 Aug07 Sep07
Okt07 Nov07 Dec07

Jan06 Feb06 Mar06
Apr06 Maj06 Jun06
Jul06 Aug06 Sep06
Okt06 Nov06 Dec06

Jan05 Feb05 Mar05
Apr05 Maj05 Jun05
Jul05 Aug05 Sep05
Okt05 Nov05 Dec05

Jan04 Feb04 Mar04
Apr04 Maj04 Jun04
Jul04 Aug04 Sep04
Okt04 Nov04 Dec04

Jan03 Feb03 Mar03
Apr03 Maj03 Jun03
Jul03 Aug03 Sep03
Okt03 Nov03 Dec03

          Aug02 Sep02
Okt02 Nov02 Dec02

Still proudly powered by
This page is powered by Blogger, the easy way to update your web site.
 
 

 
Ha' en herrli' Højtid™ og husk at se Mr. Nom Nom in action. Der pippes muligvis lidt henover juledagene, men ellers er det her nok ved at være sidste indlæg for i år.

Bonus: Year in review fra JibJab;
    3 kommentarer    

   God jul og godt nytår til dig hr. Tveskov, håber du holder bloggen alive and kicking et år mere ;)

   af Anonymous Laulund  

   Tak og i lige måde til dig og alle andre her på kanalen.

Mht. blog 09 må vi se hvad der sker.

   af Anonymous tveskov  

   Netter Beitrag

   af Anonymous Anonym  

   Send en kommentar

 
Den anden dag nede på Designskolen mødte jeg en studerende der lige havde afleveret en pæn mængde kontanter for en ny MacBook Pro. Han var glad nok for den, men der var bogstavelig talt skår i glæden idet glasset havde løsnet sig fra metallet i hele det ene hjørne af skærmen. Og det er jo trist når man så kender Apples hastighed mht. reklamationer og evt. efterfølgende reparation.

På samme måde var 2008 et år hvor der gik lidt skår i min Apple begejstring. Ingen tvivl om at Apple fortsat leverer de fedeste produkter (konkurrenterne arbejder på 5-6 år på "iPod Killeren" der aldrig kommer), de nye MacBooks var en imponerende evolution på det kendte laptop tema (selvom de egentlig mest ligner en MacBook Air på steroider), App Store er fantastisk godt eksekveret, det er flot at lave et system hvor det er så let at købe og bruge applikationer fra et varieret og hurtigt voksende økosystem. Og sejt at det i nogle tilfælde også er fabelagtig profitabel for udviklerne. Og så fred med at den niende mest populære app pt. er iFart, en pruttesimulator.

Men i en tid hvor det virker som om "alle" køber Apple laptops og telefoner, og med udsigten til et Apple og en halvsløj Jobs der nedprioriterer Macworld, keynotes og andre af de tiltag der var med til at gøre Apple til en pseudoreligion for de frelste få. Og i et år der ikke rigtig bød på epokegørende nye tiltag fra Cupertino (selvom App storen var derhenad), ja så må man sige at Apple er gået hen og blevet et andet firma. Apple er blevet the Man. Noget veletableret og noget som i den grad er mainstream på godt og ondt. Ikke at det nødvendigvis er dårligt, det er bare noget andet. Men "Think different" er der ikke så meget af mere.

[Update. Right on cue; Wired kommer med en fin artikel med eksempler på hvor mainstream Apple er blevet. Favoritten; Some guy with a mullet is Apple's public face - Phil Schiller, that is]
    4 kommentarer    

   Er enig langt hen ad vejen. Og desværre, må jeg tilføje.

Et andet problem med Apple (som du også berører) er selvfølgelig volumen af det de spytter ud nu for tiden. Det afspejles tydeligt i kvaliteten. Jeg har i år haft min egen MacBook Pro til rep to gange, og har en job-MacBook Pro liggende klar til at sende ind (i øvrigt med en meget velkendt fejl: keyboard og trackpad er død). Derudover det blandede: keyboard, mus, oplader, m.m. som er blevet byttet.

Det er desværre en uundgåelig konsekvens af deres succes de seneste år..

   af Anonymous Steffen  

   Om Apple er specielt dårlige til at fikse deres ting ved jeg ikke, men der er langt i mellem historierne om mærker med høj service og robuste produkter, så man kan sige at Apple ikke er specielt gode til at yde denne service.

Nej, egentligt ville jeg bare pege på FLASH i iPhone, eller mangel på samme som eksemplet på at Apple prioriterer deres foretning højere end brugerenes krav til produktet. http://blog.wired.com/gadgets/2008/11/adobe-flash-on.html

   af Blogger Bo Abrahamsen  

   Jeg har lige solgt min 2 år gamle 17" macbook pro - batteriet bulede for anden gang, men jeg må dog give apple credit for at erstatte batteriet igen igen, selvom maskinen var langt over garantiperioden! Det var hurtigt og nemt - dog irriterende at det blev ved med at bule op!!

   af Anonymous Claus Sennov  

   Irriterende med bule-batterier, men godt at høre at Apple kan levere god service (man hører jo som regel kun om de uheldige eksempler)

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
En af mine største internet-helte er Markus Frind, manden bag datingsitet Plentyoffish.com. Sitet i sig selv er alt andet end spektakulært, hverken i form eller indhold. Det der gør projektet så supercool er at det køres af en enkelt mand og at det er formidabelt populært (og profitabelt). Frind har en god blog hvor han skriver om hvordan det er at være en oneman army og om at tjene kassen.

Her er lidt Plentyoffish stats fra denne artikel.

* 1.2 billion page views per month, 500,000 average unique logins per day
* 30+ million hits per day, 500-600 per second
* top 30 site in the US, top 10 in Canada, top 30 in the UK
* 2 load balanced Windows Server 2003 x64 web servers with 2 Quad Core 2.66Ghz CPUs, 8 GB RAM, 2 hard drives
* Approaching 64,000 simultaneous connections and 2 million page views per hour
* Internet connection is a 1 Gbps line, 200 Mbps is used
* 1 TB per day serving 171 million images through Akamai
* 6 TB storage array to handle millions of full sized images uploaded every month to the site
* Five servers with Microsoft and ASP.NET stack


Så drømmen om nettet lever i bedste velgående bare man laver noget der dækker et ægte behov, for som der så rigtig står her; Your "use case" should be, there's a 22 year old college student living in the dorms. How will this software get him laid?
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
To specialiserede nyhedsaggregatorsites ellerhvaddethedder der fortjener lidt opmærksomhed;

Dansk: Anyhed frekventeres en del af de danske SEO-drenge hvilket udvalget af artikler bærer præg af, men hvis den får noget mere trafik kan den gå hen og blive rigtig god.

Design: Underln bringer "Highlightes from the world of Marketing, Advertising and Design"F.eks havde jeg nok ikke fundet denne artikel uden Underln; Avoiding The Uncanny Valley of User Interface
    2 kommentarer    

   Kan ligeledes anbefale hacker news:
http://news.ycombinator.com/ hvor jeg sjovt nok også faldt over 'uncanny valley' artiklen den anden dag.

   af Anonymous Per Ploug Hansen  

   Tak for tippet, den ser lean and mean ud, let at skanne ned over historierne.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Lad os spørge Google om hvorvidt Jeppe Nybroe begik en fejl eller en løgn;

Så Jeppes ihærdige gentagelse af at "det var en fejl" har båret frugt...
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Saksede nedenstående fra Crunchgear, ret selvforklarende;

Ret sejt at man skal klikke på en "Shame on me" knap for at komme videre...
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 

    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Breaking: Den danske Twittosfære™ har haft sit 9/11 her til morgen; JORDSKÆLVET* blev dokumenteret liveTwitter. Blogosfæren™ kæmper hårdt for at holde sig inde i kampen. The live web in action. Jeg er rystet (dog ikke af jordskælvet som ikke kunne mærkes på disse kanter)
    1 kommentarer    

   Alternativ udlægning: "Twittersfæren lammet af jordskælv. Al anden information gået under. Blogosfæren ser umiddelbart ud til at have overlevet skælvet"

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Fjerne, sunde slægtninge til Mr. Nom Nom?
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Der en næsten intet så godt som gensidig uvidenhed og fordomme, især ikke når det serveres gennem enøjet optik fra hhv. Arrington og Le Meur, der repræsenterer hvert sit ringhjørne i diskussionen om hvorvidt det er amerikanere eller europæere der hhv. er de mest arrongante og dovne bastards;

and you arrinton, look at what ‘winning’ brought you so far: a fat belly and no social life. dude, you don’t know anything about what life is all about, maybe some day you’ll wise up.

Carr-drengen spekulerer over om "Cloud Computing" istedet burde kalder "Trailer park computing";

Microsoft is about to take trailer park computing, or, as The Register memorably dubbed it, white trash computing, to its logical and necessary conclusion. The company's next generation of utility data centers will take the form of - you guessed it - trailer parks: sprawling, roofless parking lots in which all the components - server clusters, power units, security systems - will be prefabricated offsite, packed into containers or other types of "modules," trucked in, and plopped down on the ground as needed.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Umiddelbart skulle man tro at musiktortur først og fremmest var noget decemberrelateret med Søren Banjomus* 24/7 på lokalradioen,men det er jo desværre osse noget der bruges en del f.eks på Guantanamo, og det har den ustoppelige Søren Johannessen lavet et sejt mashup ud af. Gå ejheller glip af Stein Baggers LA køretur som kortmashup.
    1 kommentarer    

   Tak for din omtale af mine to seneste kortmashup. Håber turen til downtown LA var det værd

vh Søren

   af Anonymous Søren Johannessen  

   Send en kommentar

 
Så er den gal igen; Jeg er imponeret. Dennegang over norske svenske C3 Tehnologies og deres 3D mapping teknik;
    2 kommentarer    

   lige en rettelse C3 er et svensk firma med hovedsæde i Linköping- og en af medejerne er SAAB

Hvis man vil prøve Oslo selv i 3D med C3s teknik så kan klikke ind på http://kart.sesam.no/3d/ virker vist kun til Windows og der skal installeres en plugin.

   af Anonymous Søren Johannessen  

   Tak for headsup på C3, den er rettet!

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Via Nikolaj kommer et sneak peek på "Infinite Images" fra Adobe der ser ud som den er sejere end Photosynth.Note. Bemærk at jeg benytter den smarte spring-til-et-bestemt-sted-i-videoen funktion som YouTube lanceres fornylig.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Alle synger med på;

Kender I den om Jensby,
Jensby med den røde tud,
Han var i en bestyrl'se,
som så højst mærkværdig ud.
Alle de andre Jensby'r
lo så Asger han blev flov,
over sit røde regnskab
det var ikke spor af sjov.
    1 kommentarer    

   En ny juleklasikker er født! Tveskov cementerer sin position på toppen af alle lister ;)

   af Anonymous Bubber  

   Send en kommentar

 
Frontmændene fra hhv. The Human League, ABC og Heaven 17 samlet i anledning af stor 80er revival UK tour...
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Wow, spiselig Wall•E og Eve. Meget mere fun-with-food her.
    1 kommentarer    

   Og utroligt japansk! Jeg bliver jo helt sulten :)

   af Blogger Agent Nifty  

   Send en kommentar

 
Den vigtigste demo ever er 40 år gammel idag; Den 9.12.1968 viste Doug Engelbart sit interaktive NLS system frem.

The demo featured the first computer mouse the public had ever seen, as well as introducing interactive text, video conferencing, teleconferencing, email and hypertext.Der findes ikke mange rigtige visionaries, men Engelbart er helt klart en ægte af slagsen. Det var stort da han var igennem liveReboot 7 i sin tid. Men her er selve demoen, den er lang og forholdsvis kedelig, men det er værd at hoppe lidt rundt i den;
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Jeg synes det er fed statement at Songbird vil gøre for iTunes hvad Firefox gjorde for Internet Explorer. Har ikke selv leget med Songbird endnu, men kigger interesseret på ti ting som Songbird kan (som iTunes ikke kan).

Der skal osse høre Kommunikationscast 89 med Dorte Toft og Open ID idag. Og mens vi er ved emme/Mikkel, så har jeg nu to unge men store fans af Mr. Nom Nom i husstanden. Den yngste kan sige "Nom Nom one, two" osv. så det lyder nøjagtig som originalen.
    3 kommentarer    

   Kaldte du mig lige en original?! ;)

   af Anonymous Mikkel  

   Det tror jeg vistnok jeg gjorde, but in a good way :-)

   af Blogger tveskov  

   Mht. Songbird, så ender det jo nok også på samme måde som med FF/IE på nuværende tidspunkt; at iTunes har majoriteten, men Songbird finder sit leje et sted i midten.

Det er en fin fin ide de har fået, men jeg ville hellere have iTunes fik muligheden (ikke lavede det til noget standard) for at indkorporere resultater fra musikblogs i playlisterne. Det ville potentielt kunne kvæle Spotify i opløbet.

   af OpenID marks  

   Send en kommentar

 
Ikke et ord om Stein (for now), nu skal der jules; Check mit Reboot 10 notesblok baserede pixellerede julehjerte istedet, grimt ikk'?
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Stein Bagger has jumped the shark. Men der burde laves en digital folkemindesamling over Stein Bagger/IT Factory/FinnNørbygaardGate sagen. Et sted hvor man kunne følge sagen som den udviklede sig via blogs, comments, Twitter, Facebook, Youtube og alle netmedierne som har haft en trafikfest uden lige. Meget bliver selvsagt arkiveret automatisk, men det kunne være interessant med noget kontekst og en samlet indgang til materialet. Der sker lidt men vi vil ha' (meget) mer'...
    4 kommentarer    

   Sådan almue-nyhedsmæssigt er historien jo sjov, fordi den næsten har rod i almuemedierne, men siden er blevet flyttet over i et register hvor kildeadgang er alfa og omeag og almuemedierne derfor fuldstændig sat på stand by og citat.

Jeg synes jo nok selv at der må være mindst 5-10 gode storylines tilbage, med mindre Bagger - helt bogstaveligt - har hoppet over den der haj, og konstrueret alt andet end "jeg synes det ku være fedt med en masse penge".

   af Blogger Claus Dahl  

   Joda, meget at skrive og opdage endnu, men nu hvor Bagger er på vej hjem blir det nok knapt så eksotisk hvad der kommer frem (selvom man har lov at håbe)
Men se lige forsiden på EB.dk lige nu; "Her er Baggers lækre flugtbil", og rookie-betjenten i LA skranken udtaler; "Jeg fangede Stein Bagger", uha.

   af Blogger tveskov  

   Jeg glæder mig super til Stein Bagger edition af trivial pursuit med spørgsmål om indtrækket i flugt-Audien, helt klart.

Det havde 100% været bedre for historien hvis han lige havde ventet 10 dage med at gå ned på den politistation. Nu bliver det kedelige smådetaljer.

   af Blogger Claus Dahl  

   Her er et billede du måske vil syneser sjovt.!
SteinBaggerTog

   af Anonymous Lecycliste  

   Send en kommentar

 
Jeg twitter en del med Stein Bagger lige for tiden, han var glad for;

Alle IT Factory børnene fik en lang næse til jul, undtagen Stein Bagger, han fik gigantiske pakker.

Alle børnene betalte for benzinen, undtagen Hr. Nørbygaard, han nuppede en gratis tår.

Pollas havde en god en;

Alle journalisterne syntes godt om IT-Factory, undtagen Dorte Toft - hun syntes det var for groft.

Hvirring siger;

Alle børnene kom hjem fra Dubai, undtagen Stein, han blev væk på vej'n

Mentalizer kan osse;

Alle børnene havde flinke venner. Undtagen Stein Bagger, han havde en rocker som makker.

Update. Har fundet en hel stribe mere på Bodybuilding.dk;

Alle børnene havde flinke venner
Undtagen Stein Bagger - han havde en rocker som makker

Alle børnene legede i det fri
Undtagen Stein - ham havde politiet sat bag et hegn

Alle børnene blev modtaget med et 'velkommen hjem'
undtagen Stein - til ham råbte de swein

Alle børnene fik en medalje
undtagen Bagger - ham er der ingen der takker

Alle børnene havde orden i regnskabet
undtagen Stein - han kunne ikke regn'

Finn Nørbygaard lukkede alle børnene ind i biografen
undtagen Bagger - han fik ingen 'Ja' dakker'

Alle børnene gik sammen to og to
undtagen Bagger - ham var der ingen der ville ha til makker

Alle børnene kom hjem fra USA
undtagen Stein - der kom noget i vejn'

Alle børnene betalte pengene tilbage
undtagen Stein - han mente det var hans egn'

Alle børnene råbte regnskabsfusk
undtagen revisorene og Stein - de mente ikke der var noget i vejn'
    5 kommentarer    

   Du skulle næsten samle nogle flere af dem der er indløbet i dag - virkelig sjovt som det tager fra lige pludseligt.

   af OpenID marks  

   Alle børnene blev gode venner med HA igen, Undtagen Stein Bagger, han blev til vejopfyld og slagger!

   af Anonymous Anonym  

   Alle børnene kløede sig på næsen - undtagen Finn - hans havde ingen skind...

   af Anonymous Anonym  

   Alle børnene havde deres egne cykler, undtagen Stein Baggers Louise - hun var vant til at lease...

Søren J

   af Anonymous Anonym  

   @Søren J (og I andre anonyme)

De er gode de dér! Louise - Lease = Genialt

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Ingen tvivl om at Nokia kan sparke Apple i kronjuvelerne når det gælder ting som batteri, kamera, video, tastatur osv. men der er selvfølgelig det "lille" issue med software (men videon nedenfor lover godt)... Ihvertfald er det positivt med intens konkurrence på området, og Nokia N97 lyder overordentlig interessant samtidig med at den ser helt godt ud.

    1 kommentarer    

   But the music.. OMG the music..

   af Anonymous Steffen  

   Send en kommentar

 
Det er et risky move at redesigne Kforum så radikalt som det er sket. Selvsagt har man stort set aldrig set et redesign af et community hvor brugerne ikke har været helt oppe at ringe i indigneret hidsighed dagene efter, for så at falde ned som lam i løbet af et stykke tid. MEN i dette tilfælde er der nok gået lidt rigelig til stålet, det er jo som at troppe op i H&M en mandag og så finde ud af at hele butikken er lavet om til en Merlin butik. First rule of the Fight Club; Fjern ikke funktioner som folk kender og elsker og måske endda har et tæt personligt forhold til (som her i Kforums tilfælde). Kan godt forstå at karma-funktionen er fjernet da den tydeligvis ikke fungerede rent teknisk, men f.eks er det digital faux pas i den tunge ende at fjerne indholdet i folks gæstebøger (Update. indholdet er tilbage nu). Og så tror jeg det er skudt over målet at designet er bygget så kraftigt op omkring lifestream/status tanken. De der er vilde med dét har allerede 32 andre steder de gør det og for mange vil det virke unødigt flimrende og irrelevant. Alt ialt tror jeg faktisk at redesignet kommer til at koste Kforum nogle brugere. Men det kan være der kommer nogle nye til.

Ironisk nok lavede jeg netop igår et undervisningsforløb hvor en af opgaverne skulle være at redesigne Kforum (har brugt den før og det er en god case for der er så meget man kan gøre med små midler). Men da vi skulle ind på siden var den jo nede ifm. relaunch hvilket om ikke andet understregede relevancen i casen... ) Mine egne beskedne ønsker til et redesign havde været noget med at få et bedre overblik over artiklerne og ikke mindst kommentarerne. Desuden kunne networking delen have trængt til at blive intergreret bedre ind i designet (da den jo blev "klistret" på det bestående design). Og så selvfølgelig en visuel opstrammer, men det er i småtingsafdelingen. Vi får se om der bliver rettet op og rettet til i de kommende dage/uger.
    4 kommentarer    

   Og glem ikke fjende nr 1: Tusindvis af brugere der synes de bare er mega-kommunikationseksperter.
With friends like that, who needs enemies.

Det jeg synes mindst om er banalt skrift og farvevalg - informationsudbuddet synes jeg egentlig er OK - og forenklinger nu hvor siden kan finde ud af at huske hvem man er er jo yderst velkomne.

   af Blogger Claus Dahl  

   Tror faktisk jeg vil sige at det sitet mest mangler lige nu er lidt kodelurve og anvendelsestid så koden kan blive lidt mere smooth. F.eks. at få permaloginnnet til at funke.

   af Blogger Claus Dahl  

   Øh, det kommer til at se forkert ud jo - jeg sys dine points er valide (omend jeg ikke er helt enig) men at panikkommentarniveauet ovre på selve sitet har et nærmest "Facebook laver om"-niveau....

   af Blogger Claus Dahl  

   Klart at der er uforholdsmæssig mange lænestolsgeneraler ind over i dette tilfælde hvilket giver et rigelig høj "code red" effekt.

Jeg savner mest et overblik over artikler + mest læste + mest kommenterede. Og du har helt ret i at blot en anden farvepalette + fonts ville gøre meget.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Havde ellers aftalt med mig selv at jeg ville springe de obligatiske jul-på-nettet øvelser over i år, men så kommer emme og Mikkel og Mr. Nom Nom og nedbryder mine principper totalt med den eminente must-see "Sweet Christmas" Kalender. Gå ejheller glip af den herrlige "Making of" video.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Re: IT Factory affæren aka Finnnørbygaardgate; Twitter er et godt sted. Og selvsagt megastreetcreditpoint til Dorte Toft.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar