Bjarne Tveskovs Blog. Amok.


You should follow
me on Twitter


RSS Feed

Blog homepage
tveskov.com Home

Delicious links
Delicious RSS feed
FriendFeed/tveskov

Photos on 23
LEGO images on Flickr

tveskov LinkedIn
tveskov @ Google

LEGO designer
Bøger jeg har læstinternet
tveskov.com


Arkiv:
Jan10 Feb10 Mar10

Jan09 Feb09 Mar09
Apr09 Maj09 Jun09
Jul09 Aug09 Sep09
Oct09 Nov09 Dec09

Jan08 Feb08 Mar08
Apr08 Maj08 Jun08
Jul08 Aug08 Sep08
Okt08 Nov08 Dec08

Jan07 Feb07 Mar07
Apr07 Maj07 Jun07
Jul07 Aug07 Sep07
Okt07 Nov07 Dec07

Jan06 Feb06 Mar06
Apr06 Maj06 Jun06
Jul06 Aug06 Sep06
Okt06 Nov06 Dec06

Jan05 Feb05 Mar05
Apr05 Maj05 Jun05
Jul05 Aug05 Sep05
Okt05 Nov05 Dec05

Jan04 Feb04 Mar04
Apr04 Maj04 Jun04
Jul04 Aug04 Sep04
Okt04 Nov04 Dec04

Jan03 Feb03 Mar03
Apr03 Maj03 Jun03
Jul03 Aug03 Sep03
Okt03 Nov03 Dec03

          Aug02 Sep02
Okt02 Nov02 Dec02

Still proudly powered by
This page is powered by Blogger, the easy way to update your web site.
 
 

 
Helliganden spurgte fornylig via Twitter; wondering exactly how fucked we are on this planet, at this point in time?. Det har jeg gået og tænkt lidt over, og min helt uvidenskabelige fornemmelse er at vi pt. er 70% fucked and rising. Det interessante er at vores muligheder for at løse problemerne måske er 20% and rising, og at de to tal ikke behøver at give 100% tilsammen; Vi kan sagtens komme i en situation hvor vi er 90% fucked og har 50% muligheder for at gøre noget ved det, men de nærmere omstændigheder vil afgøre om trenden kan vendes. F.eks tror jeg godt at vi kan lave hi-tech nano-engineered super-diger (eller noget mere gammeldaws betonbaseret) rundt om de vigtige byområder i verden et godt stykke tid inden vandet er steget 2-3 meter, men spørgsmålet er hvor hurtigt stormene og orkaner evt. er blevet så kraftige at der alligvel ikke er tid nok? Sarkozy har udtalt at det 21. århundredes to store udfordringer er klima og "religionens genkomst i samfundet". Det er nok ikke helt ved siden af; Billig distribueret (og potentielt dødbringende) digital/bio/nano/nuklear mv. teknologi kombineret med religiøse fanatikere (af enhver overbevisning) er en cocktail vi nok skal få en del sjov med i de kommende årtier. Men på samme tid er mulighederne for distribuerede peer-to-peer modforanstaltninger osse i hurtig vækst, så det skal nok gå altsammen. Når man har børn eller kender nogen der har, så er man nødt til at tro på dét.

Update. Faldt lige over noget som Scott Adams fornylig skrev om menneskets kreativitet, det passer fint ind i sammenhængen;

Worrying comes from predicting the future on a straight line, imagining trouble increasing at some established pace. But the real future comes in leaps and bounces, with creative solutions expanding faster than problems. I believe this is some sort of fundamental law of the universe, that solutions will always outpace problems.
    5 kommentarer    

   Jeg vil sige, at omkring 70% worldfuckedness ikke lyder helt galt. Det stemmer nogenlunde overens med min egen opfattelse.
Og 20% chance for at redde balladen er sikkert heller ikke helt i skoven.
Det mangler dog et tal, som i dén grad indflyder på begge procentsatser, nemlig graden af det som i Klaus Lynggards ungdomsroman "Martin & Victoria" bliver beskrevet som: "Op i røven med verdenssituationen, der er fodbold." Altså en slags ah-fuck-vi-kan-ikke-gøre-en-skid-alligevel-hed.
Nu har jeg ingen børn og er født pessimist, så min egen ah-fuck-it-kvotient ligger på en halv nelson med skrue - men samtidig dyrker jeg et stort håb til Tveskovs P2P-løsninger og så selvfølgelig til visionen om eksponentiel udvikling af nye teknologier, der måske kan redde os (hvis vi får fat i dem FØR alle psykoerne...).
Det minder lidt om da vi voksede op i 80'erne med et atomragnarok hængende over hovedet. Bare værre?

   af Blogger HelligAnden  

   Hej Anders, "Op i røven med verdenssituationen, der er fodbold" faktoren er nok en (kedelig) del af "de nærmere omstændigheder" som jeg nævner og den skal ikke undervurderes; Prøv bare at fortælle en normaldansker eller -vesterlænding at han/hun ikke kan få den oksesteg eller skal cykle til bageren, det sker IKKE frivilligt... Og som du skriver, så er det måske en del af vores kultur altid at føle at vi bevæger os på knivsæg'en, selvom det føles som om der er noget mere clear-and-present-danger over nutiden.

Men kunne være sjovt osse at høre fra nogen som har nogle helt andre procentsatser i hovedet.

   af Blogger tveskov  

   Jeg siger 50%/80% - hvor procenten 50% er rekordlav i verdenshistorisk sammenhæng og procenten 80% rekordhøj.

Og supplerer "Op i røven med verdenssituationen, der er fodbold"-problematikken med den omvendte
"Hvem kan se fodbold, når vi er fucked?"-problematik.
Det er sjældent at verdenstilstanden ændres til det værre af fodbold. Derimod bliver ens mentale parathed til udfordringer markant ringere ag at være så bange at man ikke tør se fodbold.

   af Blogger Claus Dahl  

   Jeg kunne sikkert osse lokkes med til en 50/80 fordeling, men sådan rent urgency-mæssigt har jeg det bedst med at at ligge på 70% fucked. Ved 50% fucked mærket kan der umiddelbart gå *for* meget fodbold i den. Måske er det en slags afledt flow mekanisme (kedsomhed ---> stress/angst) hvor det er bedst at være et sted i midten...

   af Blogger tveskov  

   Så længe nævneren er 80% så kan jeg leve med at tælleren ryger så højt som 90%

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Dejligt at de stolte pixelart traditioner lever videre i den unge generation, her i form af ÆldsteSøns fortolkning af TMNT;
    1 kommentarer    

   Damn, den er flot!

   af Blogger Bjarke  

   Send en kommentar

 
Google er godt på vej til at få en deal på plads mht. at skanne alle verdens bøger. Ifølge den nye bog Planet Google" er 2-3% af verdens information indexeret og søgbar, men inden for de næste 300 år (LOL) skulle det være muligt at søge i ALT. I den forbindelse og sammenholdt med Kelly-drengens utallige indlæg om "The One Machine er det værd lige at hive et andet gyldent Google citat frem, fra dengang hvor George Dyson besøgte the Big G;

Despite the whimsical furniture and other toys, I felt I was entering a 14th-century cathedral — not in the 14th century but in the 12th century, while it was being built. Everyone was busy carving one stone here and another stone there, with some invisible architect getting everything to fit. The mood was playful, yet there was a palpable reverence in the air. "We are not scanning all those books to be read by people," explained one of my hosts after my talk. "We are scanning them to be read by an AI."

Det kan næppe vare mange år inden Google maskinen har "læst" alle verdens bøger, det interessante spørgsmål er så hvad den får ud af det.
    2 kommentarer    

   Dette indlæg er blevet fjernet af forfatteren.

   af Blogger Bjarke  

   Og så bliver det jo også interessant og se, hvordan forlagsbranchen forholder sig til det. Og interessant at følge hvor meget af materialet, der bliver søgbart og tilgængeligt uden at skulle logge ind og uden at skulle betale for det.

En side jeg har benyttet en del, der digitaliserer bogmarkedet og gør det tilgængeligt er http://librivox.org/. Her lægges lydbøger gratis ud, og brugerne oploader oplæsninger af bøger til download. Her kan man finde alt fra skønlitteratur til kanldhårde filosofiske værker som lydbøger.

   af Blogger Bjarke  

   Send en kommentar

 
OMG, det er det samme de siger igen og igen og... -Hypnotisk sammenklip af de tre McCain/Obama TV-debatter;
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Den forgangne weekend blev jeg mindet om Limahl* hele tre gange, og det er jo mindst tre gange for meget så der er ingen vej uden om;
    1 kommentarer    

   Sjov sang som aldrig kom med på opsamlingen pga. rettigheder (så vidt vides)

   af Blogger Ruprect  

   Send en kommentar

 
Kunne ha' været et tweet, men here goes via npr;

Rosa sat so Martin could walk. Martin walked, so Obama could run. Obama is running so our children can fly.

I mellemtiden så husk at besøge det bedste SSS ever; Dramaticmccain.com, det kan man bare ikke blive træt af.
    2 kommentarer    

   Children, sorte og fly - det er jo umuligt ikke at komme til at tænke på pædofilianklagede R. Kelly. Og det er ikke så rart at tænke på ham.

   af Blogger Claus Dahl  

   Det lykkedes nu egentlig meget godt ikke at tænkke på Kelly-drengen, ihvertfald indtil nu :-)

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Nu hvor det der blogging er ved at synge på sidste vers, så tillad mig i ego-publiseringens hellige navn at pege på at par gæsteoptrædener andre steder;

Never underestimate the power of the dark LEGO side;
Hvordan spotter man en trend? Det ved Bjarne Tveskov noget om. Kforum har interviewet den gamle Lego Spaceship-designer. Han ville ikke kunne se en fashiontrend, om den så hoppede op og bed ham bagi. Til gengæld er han helt fremme, når det handler om teknologiske og digitale tendenser.

Harddisken : Reboot 10;
Årets Reboot-konference handler om 'gratis' - eller rettere 'free' - som fænomen. Vi har talt med Nick Black om de brugerskabte land- og bykort i Open Street Maps, og med kvinden bag byg-selv hardware projektet Arduino på tinker.it. Endelig kigger vi tilbage på 10 år med Reboot sammen med Bjarne Tveskov, der har været gæst siden begyndelsen i 1998!

Kommunikationscast #74;
Den, hvor Katrine og Mikkel taler om firma- og produktnavne. Mød navne-eksperten Bjarne Tveskov. Han hjælper firmaer med at finde det helt rigtige navn. Du kan også høre historien bag 5 firma-navne.

Og så har jeg for en sjælden gangs skyld også selv fabrikeret en artikel til Kforum; Musen får fingeren;
Computermusen er over 40 år gammel og går snart på pension. Apples iPhone og Nintendo Wii giver hints om, hvad der kommer i stedet. Fremtiden er taktile interfaces og multitouch. Musen får fingeren, og LCD skærmen får 10 fingre. Her er historien om livet efter Minority Report.

Endelig - i den mere kuriøse Grauballemand-agtige afdeling; For et par måneder siden slog jeg en times tid ihjel ved at vandre rundt på vores allesammens Nationalmuseum. Hvad finder man dér i de hellige haller, i afdelingen for Danmarkshistorier 1660 - 2000 blandt VHS maskiner, Coca-Colaer, E.T. og andre artifakter fra en fjern og ukendt fortid? Såmænd den første LEGO CD-ROM som jeg havde fornøjelsen af at være konceptudvikler og producer på. Damn, det er hårdt at komme på museum...

(Fotocredit til Mr. Haubek der osse arbejdede på, opdagede og fotograferede det omtalte LEGO produkt)

I retro-LEGO afdelingen skal det osse nævnes at Boing Boing er et sted der åbenbart giver trafik forever; Interviewet her fra februar giver stadig en håndfuld besøg eller to hver dag; Bjarne P. Tveskov, Classic LEGO Space Designer.
One of the great pleasures of blogging is meeting people who had an influence on your life simply by off-handedly mentioning their work, prompting a conversation. That's what happened with Bjarne P. Tveskov and me after I'd included some of the LEGO sets he had designed in my "Sets I have Known and Loved" piece.
    3 kommentarer    

   Det er mere hårdt som i sejt end hårdt som i "av, så er jeg gammel" - så jeg håber da det er det du mener.

   af Blogger Claus Dahl  

   Jow jow, det er sårn' set cool nok at være på Nationalmuseet™ :-)

   af Blogger tveskov  

   Det er altid en fornøjelse at høre/læse/se dig Tveskov. Du er jo propfyldt med indsigt og krydset viden.

   af Anonymous Patrick Damsted  

   Send en kommentar

 
Dagens web to nul metaforhøst er som følger;

"Er Twitter det nye Netscape?" spørger Dave Winer.

Facebook er som en tatovering siger Abelone Glahn; Du var ung og måske lidt naiv og synes selv det var smart, men den dag hvor du fortryder er det næsten umuligt at fjerne vederstyggeligheden igen.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Et billede siger mere end osv osv.


...Og mens vi taler om Big G, så SKAL du læse Kevin Kellys seneste indlæg; Evidence of a Global SuperOrganism;

One strategy is to assume that Internet Intelligence might have its own web page in which it explains how it came into being, what it is doing now, and its plans and hopes for the future. <--LOL
    3 kommentarer    

   Hej

Jeg har først lige opdaget din blog. God læsning, som jeg vil følge fremover + linke til på min blog.

   af Blogger Bjarke  

   Tak, og i lige måde. Din blog er et fund!

   af Blogger tveskov  

   Hej Tveskov,

Tak for de pæne ord, jeg er glad for du kan lide den.

   af Blogger Bjarke  

   Send en kommentar

 
Gruber-drengen gør noget man ikke ser ret ofte; Tager sig tid til grundigt at læse og analysere tilgængelig information, se f.eks The Phone Company hvor han ser nærmere på det faktum at Apples tredie ben (udover computere og musik) er på vej til at blive det stærkeste. Her er et
Gruber mini-interview om samme emne. Det mest spændende Apple kunne gøre pt. ville være at lave devices med andre form factors der bygger på iPhone platformen, altså noget tablet-like eller noget i stil med den halvfiktive XO 2.0.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Hvis nu det er rigtigt at unge er dummere end tidligere, så er spørgsmålet hvad det kan skyldes? For meget TV, for mange tests i skolerne, ny definition af dumhed eller måske får de smarte ikke så mange børn mere.

Danskere skamkøber medicin via nettet i den tro at et stockfoto af en læge på hjemmesiden garanterer at pillerne er OK. Facinerende. Mon det er de samme folk der chokeres når rekrutteringsfirmaet (gisp) kigger med på Facebook?

Mængder af Obama/Hope inspirerede posters her.


Og så er jeg ellers lidt imponeret over browser-valget blandt tveskov.com's trofaste læsere; Wow, under halvdelen bruger nu Explorer, og næsten ti procent Safari;
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
McCain-lejren er nu så desperate at de har puttet omkring 25% af kampagnebudgettet i virale GIF animationer. F.eks har jeg fået 800$ for at vise den her på mit bedste real estate i 12 timer;
    3 kommentarer    

   *LOL*

   af Blogger livrdz  

   Location, location, location!

   af Anonymous Patrick Damsted  

   Oh my GOP, he's alive and licking!

   af Anonymous Kahrzdn  

   Send en kommentar

 
Oh God, make those nightmares stop;
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Krisen bringer også bagklogskabens ulideligt klare lys med sig til de mørke wæbtuøv afkroge af verden;

Mashable briger listen over "Biggest Mistakes Made by Social Media Gurus".

Morten Gade bringer på Kforum historien om de danske Web 2.0 flops.

Og her er en herrlich anti-blogging artikel fra Wired; Twitter, Flickr, Facebook Make Blogs Look So 2004;

The blogosphere, once a freshwater oasis of folksy self-expression and clever thought, has been flooded by a tsunami of paid bilge. Cut-rate journalists and underground marketing campaigns now drown out the authentic voices of amateur wordsmiths. It's almost impossible to get noticed, except by hecklers.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Inden der er nogle der sender den til mig (yes, you CAN put lipstick on a brick);

(full story here)
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Uha, det er skønt at være på forkant; Trendsætterne står af Facebook-bølgen. Alle de smarte er nu på et socialt netværk der er så trendy at du ikke engang har hørt om det endnu.

Kunne være sjovt at score de danske bladhuse op mod denne liste; 10 reasons why newspapers won't reinvent news, det ville ikke være noget videre smukt syn.

NyMacBook lanceringen var nok den hidtil mindst overraskende i Apple history, og jeg er bare superglad for at have fået en af de sidste ikke-glossy Apple laptopskærme ever.

Why be a couch potato(e) when you can be a coach potato instead? Lars Pinds indholdsrige videopodcasts er tilpas lange, godt produceret og så har han en awesome samling af T-shirts!

Synes ellers selv jeg er ret god til sådan noget med visuel symbolik, men jeg kan simpelthen i greje fuldt ud hvorfor Kolinds indlæg med titlen Vækst i krisetider - mening skal illustreres som det er sket.

Men ellers er der jo pænt meget dårlig dansk/engelsk sprogmix i dette indlæg, så sorry og OKtakfarvel.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Jeg arbejder en del på min nye strikkebaserede e-butik, men er lidt i tvivl om hvilken af følgende der bedst sælger varen. Hvad synes du?

Hvis du vil arbejde videre med konceptet er her et link til en Photoshopfil med layers; 9788775142026_clean.psd
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 


    2 kommentarer    

   Interessant er også historien bag det øverste billede.

   af Blogger Ricco  

   Super supplement til foto, thank u

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Nåmen, jeg kan jo lisså godt indrømme at de sidste ti dages posts og twits var canned messages from the past idet jeg har været på den årlige offline offsite tour til norsk bjælkehytte 1.0 hvori det mest avancerede teknologi er en Jøtul ovn og et 12V solcellepanel. Det var cool nok. Jeg vil forsøge at svare på mails, kommentarer og andet e-sjov i de kommenede.
    4 kommentarer    

   Gi mig lige et breakdown af bjælkehytte i oktober? Myggene er væk og sneen er ikke kommet ?

   af Blogger Claus Dahl  

   @claus:

Myg : zero (men en del fluer som har søgt ind :-)
Sne : zero (men nattefrost)

   af Blogger tveskov  

   Lyder super. Hvad med norsk hjemmebrændt?
Så er du gået glip af Islands nedsmeltning og det meste af finansdramaet.
/Kirsten

   af Blogger Kirsten  

   Nordmændene er efterhånden så rige at det er umuligt at opdrive hjemmebrændt... :-)

Og ja, det var interessant at komme ned fra bjerget og høre nyt fra de varme lande (+ island)

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Mediawatch fortæller at "Danske bloggere er berøringsangste" og usvenske. De gamle blogtravheste er med andre ord idealistiske anti-kommericelle hønisser der er bange for at sætte deres (begrænsede) troværdighed på spil. Det er vist endda ulovligt at omtale produkter uden at nævne at man får penge for det.

Jeg siger; Bring it on! Send mig gerne vinylplader, iPods, pandelygter, biler, magasiner, gadgets, kartoffelchips og andet til anmeldelse. Ingen problemer dér. Har tidligere testet og skrevet om bl.a Skype telefoner og albums uden at mit gode navn og rygte led særlig overlast i den forbindelse. Så længe det er tydeligt hvad der foregår er der ingen problemer whatsoever.
    3 kommentarer    

   For al den snak der har været om betalte blogposter, er det måske på sin plads at spørge: Hvor er alle disse sponsorer, som står i kø for at hyre os bloggere? Jeg er enig. Lad dem bare komme an!

   af Anonymous Rasmus  

   Udover at jeg er enig med Rasmus - stik mig dog det tilbud om penge, som jeg kan sige nej til. Det har jeg dog ikke set endnu, så ildsjæl eller ej er det vist en teoretisk diskussion.

Men langt vigtigere har jeg aldrig helt begrebet hvorfor det er så vigtigt for de "gamle" medier og forretningsmodeller at få de nye til at makke ret. Citerede reklamegut er jo i den del af branchen, der har massemedier en masse - og det må vel være nok? Hvorfor er bloggerne berøringsangste fordi de ikke vil tage mod penge?

Hvorfor er de ikke de "gamle" medier, der er forandringsvullige fordi de ikke vil acceptere en ny dagsorden i dele af kommunikationen?

Og forøvrigt skylder jeg dig endnu en gang tak fordi du anmeldte min ven Jens Lohmanns album da jeg sendte det til dig. Jeg ved din anmeldelse var ren tale og bla. din anmeldelse inspirerede Jens til at udforske en mere spids retning - og det er sgu nok mere værd end at sælge ti albums.

   af Blogger Patrick Damsted  

   @damsted forandringsvullig - fantastisk ord. Virkelig en beåndet slåfejl.

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 

    4 kommentarer    

   Pleeeeeease, hi-res udgave til print (også den med grafen!)

   af Anonymous pollas  

   Din afsky overfor rickrolling er altså iblandet en vis fryd, forstår man, Tveskov?

   af Blogger Claus Dahl  

   @Pollas : Sorry 404

@claus : I may be flipflopping on the Rickroll issue :-)

   af Blogger tveskov  

   Jeg kunne bedst lide den oprindelig graf. Den hang på Advices køleskab i en uge.

   af Blogger Emme  

   Send en kommentar

 
Snackbite-politics kan være en farlig ting; McCain vil ikke trykke Obama i hånden, som det ses på klippet her;

Eller gør det? Måske havde de allerede hilst og så ville det se dumt ud at gøre det igen. Derfor prikker Mccain Obama på skulderen så han istedet lige kan hilse på Cindy. Who knows. Ihvertfald giver de hinanden er post-debate-krammer her;
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Brugte forleden 15 minutter af min sparsomme morgenmailtid på at svare en 7-årig australsk dreng på et halvtricky LEGO spørgsmål som customer service åbenbart ikke ville hjælpe med. Det sjove er at det slet ikke generer mig selvom det er over ti år siden jeg var ansat i firmaet. Det er true BRANDLOVE™
    3 kommentarer    

   Sjovt du siger det. Jeg brugte også lidt tid på det der BrandLove sådan ca. 15 timer på at hjælpe en sød gammel dame med at installere Vista.
Bill G.

   af Anonymous Bill G.  

   Jeg er nødt til lige at høre hvordan LEGO bliver så svært at customer service må give op?

   af Blogger Claus Dahl  

   @bill g : Det var meget venligt af dig, og jeg kan se du tilbringer meget af din tid i private hjem for tiden. Kan du osse få min Word til at fungere bedre?

@claus : Det var noget ift. hvorfor der ikke findes børn som minifigurer hvilket jo bl.a har en del at gøre med modulmål og andre praktikaliteter (armene skal være mindre men skal stadig kunne gribe værktøj osv)

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 

    1 kommentarer    

   Dén faldt jeg også over/for..

   af Anonymous Steffen  

   Send en kommentar

 
Ben Hammersley* er ingen tøsedreng, hverken fysisk eller psykisk; Ved ikke om det var så underholdende som referatet antyder, men i min bog er det altid festligt når nogen tør at tale tidens diskurs midt imod. Selvfølgelig må Ben som redaktør for det kommende Wired UK pushe kvalitet som et modstykke til pøbelens ubehjælpsomme deltagerkultur, men alligevel +1 til ham for at kalde Web 2.0 for "the longest suicide note in history". Ihvertfald er det befriende at tænke tanken om at de gamle avispapir-imperier nok ikke kan reddes med en lidt hyggeblogs, halvhjertet hyperlokalitet og en gang "læserne ved mere end os" sniksnak. I mellemtiden er det værd at minde om sidste gang der fandtes et Wired UK, i form af denne legendariske tekst.
    2 kommentarer    

   Argh. Jeg husker med gru den periode hvor man ikke kunne få US-Wired i DK pga Wired UK. Det var langt ringere.

   af Blogger Claus Dahl  

   Yeah, det stank big times. Der findes iøvrigt et arkiv med artikler fra UK versionen.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Det moderne internetwebtube handler jo meget om at dele, så jeg synes lige jeg ville dele dette brilliante husråd fra Idényt;

(der er en æske fyldte chokolader på vej til Else)
    3 kommentarer    

   Hvis Else klistrer et refleksbånd på chokoladen kan hun nemmere finde den, hvis hun bliver lækkersulten om natten.

   af Blogger Patrick Damsted  

   Det her nærmer sig de sorte spejdere - har I overvejet at tekstforfatte for dem?

   af Anonymous MBA  

   @Patrick : LOL, jeg kan (uheldigvis) se det for mig...

@mba : Heh, de klarer det vist meget godt som det er... Er det mon iøvrigt kendt at begrebet "De sorte spejdere" stammer fra "Mio min Mio"?

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Det går pænt hurtig på nettet; McCains pinlige "That One" kommentar" om Obama transformeret til e-biks på få timer; Thatone08.com;
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Måske husker du min omtale af Normann Copenhagen konkurrencen som jeg ikke vandt og som monsieur Pollas desværre ikke deltog i.

Well, nu er der et lignende initiv under opsejling i form af muligheden for at tegne oven på Kolding havn som Idekaptajnen beretter. Man kan osse bidrage med idéer til havnefronten direkte på IdeaDox.
    2 kommentarer    

   Du mener naturligvis mr Poll-Ass, right? Han kan ikke hedde andet med det indlæg :)

   af Blogger Emme  

   LOL, det turde jeg så ikke lige skrive selvom det næsten er det han hedder her http://jomito.com/Item/?id=1213 :-)

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Ret sprødt website må man sige; Redesignet The Atlantic, et magasin som jeg bedre og bedre kan li'

Nu er der jo pt. ikke den helt store mangel på browserbaserede tegneprogrammer, men alligevel så synes jeg Sumopaint fortjener en mention. Ret så PS agtigt, med layers og det hele og rigelig fint til 99% af doodlerne i verden.

Flot samling af LEGO kunst, flere af dem var nye for mig (via Mr. Mashup)

Kunne godt have DR2 "Premiere" værten Mikkel Munch-Fals mistænkt for med vilje at have spillet "løgnhals" kortet for at få lidt omtale til det nye program (han ligner typen der kunne finde på det, whatever that means). Programmet er pænt underholdende, men nok lige 20% for smart for sit eget bedste.

I gennemsnit tilbringer hver dansker over tre år to timer og 29 minutter om dagen foran tv'et iflg Mediawatch. Damn, må se at tage mig alvorligt sammen hvis jeg skal nå kvoten.

Der er garanteret god lyd i det nye EarSet 3 fra B&O.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Statsministerens åbningstale + Wordle = nedenstående;
    2 kommentarer    

   Endelig en god brug af tagclouds

   af Blogger Claus Dahl  

   Haha, ja endelig kom den. Kunne f.eks være sjovt at se åbningstalerne gennem tiderne udsat for ordsky-behandlingen.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Karsten Ree* ejer 95% af DBA.dk, så han får vel sådan cirka 1995000000 kroner ud af dealen.

Men OK, JK Wrövling tjener fem pund hvert sekund.
    2 kommentarer    

   Fremragende stavning af HP-forfatteren

   af Blogger Claus Dahl  

   Tjaeh, de yngre medlemmer af husstanden kalder hende J.K. Røv-ling, men det er vist kærligt ment.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Danmark har længe savnet et nyhedssite med letbenet, generisk livsstils- og forbrugerstof* og nu er det her så endelig; Søndagsavisen.dk.

Borgerjournalist (whatever that means) opfinder et Steve Jobs heart attack og Apple aktien tager et hurtig dyk. Det er nok ikke noget der bliver de store problemer med fremover. Her er lidt perspektiv og et dansk realitycheck fra eJour.

"The Brick" er måske en ny Apple TV mediedims eller osse er det noget der kan smadre windows eller osse er det ifølge nyeste bud noget så prosaisk som en ny måde at producere aluminiumsskaller til laptops på (lyder helt Struer-agtigt dét der)

Her er nogle studerende der har lavet en stribe reklamer der er sjove og kreative så er der nogen der næsten har været for LEGO-kreative her? (Måske første gang man skal skrive NSFW på et LEGO link. Via Mealtonin)

*For der er kun 241 af dem i forvejen.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Tag og læs denne skræmmende og facinerende stemningsrapport fra Dubai (halvlang, fra The Guardian). William Gibson beskrev for 15 år siden Singapore som "Disneyland med dødsstraf", det lyder umiddelbart som om Dubai er "Disneyworld med Sharia". Uholdbart, usundt og uvirkeligt, det værste fra Vesten kombineret med det værste fra Østen. Med andre ord; Lige det folk gerne vil ha'.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
I afdelingen for uforsigtig omgang med metaforer bringer vi nedenstående sakset fra internetwebben;

Og her er det flowchartcheatsheet (sig lige det tre gange hurtigt) som Palin brugte under TV-debatten;

All your base are belong to Palin;
    1 kommentarer    

   Fa-bel-agt-igt! :)

   af Anonymous Rasmus  

   Send en kommentar

 
Det er sandt hvad XKCD siger; De simple browserspil kan ofte være mere addictive end store forkromede konsolspil, og her er to af slagsen der er lidt ud over det sædvanlige;

LightBot hvor man i næsten-Mindstorms-stil skal programmere en lille robot til at klare simple opgaver (sjovere end det umiddelbart lyder til).

og Cursor*10 hvor man samarbejder med sig selv om at nå igennem en etageejendom i kamp mod uret (osse sjovere end det lyder)
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Man kommer næsten til at tænke på den gamle Onion klassiker; Starbucks To Begin Sinister 'Phase Two' Of Operation når man læser at Facebook kan give spam på mobilen;

Ufornuftige brugere risikerer spam, de uopfordrede elektroniske reklamer, der fylder inboxen på rekordtid. Men de kan nu også komme væltende som sms-beskeder.

Men så er det jo godt at der ikke er ret mange "ufornuftige brugere" på FB, OMFG LOL KTHXBAI.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Som titlen antyder;
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Når chefredaktør Arne Mariager (Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblad) i en intern mail siger sin ærlige mening og bl.a kalder sin arbejdsplads for "et hus med høj forkælelsesgrad og lav smertetærskel" til journalisternes store fortrydelse, så skynder fagbladet "Journalisten" sig at ringe til en "Ekspert™" der kan omtale mailen som "Et skoleeksempel på ringe kommunikation fra en patriarkalsk og svag leder, som bestyrelsen bør overveje at skifte ud". Godt vi har villige eksperter så man ikke selv skal sige de grimme ting man tænker. Giver visse mindelser om den fra Politiken så kendte "Nogen Anklager Andre for Noget" effekt som Classy skriver om her. Mon ikke ordet "ekspert" er ved at have nået et tipping point, ihvertfald kunne jeg godt tænke mig et lille script der på alle danske netmedier skiftede ordet "ekspert" ud med "en eller anden fætter der tog telefonen da journalisten med den lille telefonliste ringede".
    2 kommentarer    

   Dette indlæg er blevet fjernet af forfatteren.

   af Blogger Claus Dahl  

   Jep. Meningsforflygtigelse er avisernes sygdom nr 1. Jeg mistænker at den særligt angriber til venstre for midten, fordi det er her der er valuta i ikke at have synspunkter, men sandheder.
Til højre er valutaen modsat lige præcis meninger.

(Af hvilken grund de dårlige medier til højre for midten består af iltre "mit synspunkt slår din virkelighed"-medier (se også 'Reality based community'))

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
OK, min bank lægger hårdt ud på net-TV fronten; Jyskebank.tv ser godt ud. Nisse-bizz-journalisterne fra gammelmedierne skal stå forholdsvis tidlig op for at hamle op med de private aktører i fremtiden.

Kunne rigtig godt lide Alltop da det startede pga. det superenkle koncept med én forside der viste hvad sitet indeholdt. Det har de så ødelagt totalt nu, og introvideoen er pæn men virkelig dårlig rent kommunikativt.

Squidoo var også i udgangspunktet en fin, enkel idé. Men check lige forsiden nu, ikke ligefrem noget der sælger (ved godt at de fleste besøgende sikkert ankommer via Google eller er registerede brugere, men alligevel) Og mange af selve indholdssiderne ligner efterhånden en gang linkfarm/Mahalo-på-crack, se f.eks siden med isbjørnevideoklip.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Foodfight; Verdens mindste hamburger versus verdens største.
    4 kommentarer    

   Jeg napper den til venstre..

   af Anonymous steffen  

   Bon appetit, men tænk lige hvor klam en 40 kilos oksebøf er...

   af Blogger tveskov  

   Yes. Det er derfor jeg napper den lille.

   af Anonymous steffen  

   Kom nu. tag den store.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Ok, den er ret cute;
    1 kommentarer    

   Den kalder næsten på en to'er til panorama-foto, med én scrollbar der styrer to ruller bagtil.

   af Anonymous Kahrzdn  

   Send en kommentar