Bjarne Tveskovs Blog. Amok.


You should follow
me on Twitter


RSS Feed

Blog homepage
tveskov.com Home

Delicious links
Delicious RSS feed
FriendFeed/tveskov

Photos on 23
LEGO images on Flickr

tveskov LinkedIn
tveskov @ Google

LEGO designer
Bøger jeg har læstinternet
tveskov.com


Arkiv:
Jan10 Feb10 Mar10

Jan09 Feb09 Mar09
Apr09 Maj09 Jun09
Jul09 Aug09 Sep09
Oct09 Nov09 Dec09

Jan08 Feb08 Mar08
Apr08 Maj08 Jun08
Jul08 Aug08 Sep08
Okt08 Nov08 Dec08

Jan07 Feb07 Mar07
Apr07 Maj07 Jun07
Jul07 Aug07 Sep07
Okt07 Nov07 Dec07

Jan06 Feb06 Mar06
Apr06 Maj06 Jun06
Jul06 Aug06 Sep06
Okt06 Nov06 Dec06

Jan05 Feb05 Mar05
Apr05 Maj05 Jun05
Jul05 Aug05 Sep05
Okt05 Nov05 Dec05

Jan04 Feb04 Mar04
Apr04 Maj04 Jun04
Jul04 Aug04 Sep04
Okt04 Nov04 Dec04

Jan03 Feb03 Mar03
Apr03 Maj03 Jun03
Jul03 Aug03 Sep03
Okt03 Nov03 Dec03

          Aug02 Sep02
Okt02 Nov02 Dec02

Still proudly powered by
This page is powered by Blogger, the easy way to update your web site.
 
 

 
Så er den gal igen; Logo Trends 2008, featuring "Ugly Eighties", "New Rainbow" og "Organic 3D". Hvis du mangler et logo eller et website, så er det ihvertfald ikke ham her du skal hyre.

En liste over 20 Sci-fi romaner der vil ændre dit liv (jeg har kun læst to af det, so I wouldn't know). Lige nu nøjes jeg med "Made to Stick" og "The Hero with a Thousand faces" (Wikipedia entry) fra 1949 og her er 8 grunde til at den stinker (er vist ikke helt enig dér, men klassiker-bashing er altid godt for balancen) Her kan man se hvordan "Star Wars" og "The Matrix" er 100% bygget op over "Hero"-skelettet.
    6 kommentarer    

   20 skyfy-listen er virkelig ringe. Mangler mindst 10 stdværker og er til gengæld loadet med non-skyfy nye bøger (en liste med 20 goe hvor halvdelen er spritnyt) er aldrig i orden.

   af Blogger Claus Dahl  

   Helt enig. Bæ-liste. Hvorfor er fx Pattern Recognition med men ikke Neuromancer? (etc)

   af Blogger Ricco  

   Btw så er Hero-bashingen jo ikke andet end "formler stinker, og der er mere end en". Der stilles vist ikke spørgsmål ved at formlen findes og virker.

   af Blogger Claus Dahl  

   Du godeste hvor er Compaq's nye logo anonymt og grimt. Yikes. Og hvorfor er det at gamle firmaer har så travlt med at få nye identiteter i stedet for at refinere de gamle (ex. xerox). doh, doh, doh!

   af Anonymous Niels Hartvig  

   Især Qet i COMPAQ er ugly, men det er ret anonymt, måske skulle de have lavet en glasbordsreflektion under det for maximum effect...

   af Blogger tveskov  

   ??????? ?????????? ????? ?????
porno plambir com
????????? ????? ????? ??????
??????? mp4
??????? ?????? ????
???????? ????? ??? ???????????
????????? ???????? ??????
???? ????????
????? ?????????? ???????? ???????
???????? ???? ??????

   af Anonymous Anonym  

   Send en kommentar

 
Jeg har tidligere klaget lidt over at iPhone/touch ikonerne mangler nogen stil og konsistens. David Shea to the rescue med et flot sæt alternative ikoner der hænger noget bedre sammen end default-designet (om man så kan lide deres stil eller ej, er en smagssag)

Fakesteve har et par borgerlige ord til denne frilufts-dude der var en hel dag i naturen uden at bruge sin iPhone; Whatever dude. You've got an iPhone. We're all happy for you. Now get over yourself.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Hvem er med på TED konferencen i år? Vallywag lækker deltagerlisten her og her. Der er osse en del Twittere til stede og Ethan Zuckerman blogger amok fra eventen, og Robin Williams laver standup når der opstår pinlige pauser.

Og tillykke til Seymour Papert der fylder 80år idag (har lige rettet hans fødselsdato på Wikipedia, den var angivet til 1.3.28). Han har det ifølge dette officielle site ret godt. Det er jo ikke så mange der kun har fødselsdag hvert 4. år, så go go Seymour.
    2 kommentarer    

   Heldigvis ikke relateret.

   af Blogger Claus Dahl  

   Narh, men det skal siges at jeg havde den i baghovedet da jeg lavede min (første og muligvis osse sidste) edit på Wækipedia.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Nok det mest nørdede jeg nogensinde har set på da internetwebs; Byg potteplanten om så den kan Twitter'e dig når den skal vandes.

Matt Jones' velbegrundede nomineringer til Designmuseets “Designs of the year" udstilling.

Sidste nyt på Rick Astley fronten;
    1 kommentarer    

   Rick A. på VH1 mindede om denne joke. Så nu sidder vi og griner af Rick Astley-lagkagen igen. Good stuff!

   af Anonymous pollas  

   Send en kommentar

 
Jow, den var god nok; Scoble-drengen kneb en tåre over a Microsoft’s World Wide Telescope som som han fortæller her. Jeg har ikke selv kigget på det endnu, men her er en lille demo fra den igangværende TED konference;
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Den er aaalt for lang, men helt skæg; En frontlinie beretning fra en format war veteran. Hvis du er kold overfor HD DVD/HDMI humor, så skynd dig væk.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
48% af amerikanske teenagere købte 0 (nul) musik-CDer sidste år. Egentlig underligt at tallet ikke er højere.

You have to go to the store and then you have to pay -- I don't know how much, $12, I'm guessing? -- then you have to put it on your computer," Rachel said. "When you download it, it's right there.

Oh no, my MP3 player was bricked...
    1 kommentarer    

   Man bemærker af 2 ud af 3 concerns er convenience ikke pris.
Der er stadig hul til kommerciel musik på nettet hvis selskaberne tog sig sammen med det samme.

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
LinkedIn folkene har altid været gode til interfacedesign. Det er jo et site med rigtig meget funktionalitet, men alle funktioner kan tilgås på en let og logisk måde. Og idag er det blevet endnu bedre. idet sitet har fået en gennemgribende overhaling (læs lidt mere her eller gå selv ind og kig) Selvom det visuelt er en kende fersk og køligt vil jeg mene at det funktionelt er best practice ift. at lave superfunktionelt design. Deres mobile udgave (incl. iPhone version) virker osse godt.
    2 kommentarer    

   Jeg har været glad LinkedIn bruger i nogle år efterhånden, og synes sitet er perfekt til adressebog, mingling og alt det andet gejl.

På det sidste har jeg dog mødt flere og flere der siger: "Nå ja - det er det, der er ligesom facebook, bare uden applikationerne". Lidt spøjst, for hvor jeg ser LinkedIn som et arbejdsredskab der gør det let at holde styr på gamle kolleger, kammerater o.lign ser jeg mere facebook som en redskab der genererer mere arbejde (trykke nej til alle de invites til programmer og andet gøgl) - ved ikke om det bare er mig der er ved at blive gammel og konservativ

   af Anonymous Lusk  

   Enig. For mig er LinkedIn et af de nyttigste sites, mens Facebook virker fantastisk unyttigt ift. mine behov. Ikke at det ene er bedre/dårligere end det andet, men blot forskellige formål.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Vidste du at Homer Simpson var en person i romanen The Day of the Locust fra 1939?

Og og vidste du at Sony lancerede en hel flodbølge af produkter igår; As of today, you may now hanker for an NWZ A276, A720 or A820 (and even an A820K!), an MDR NC40, AS40EX or AS100W, an SRS ZX-71...

Og og og vidste du at mac-brugere bare ser mere lækre ud end andre mennesker;
(selvom jeg dog ikke vil udelukke at det Apple-logo er fotosjoppet på)
    4 kommentarer    

   Det er i hvert fald tydeligt at se, at Mac-folk har mere nosser end PC-folk.

   af Anonymous Anonym  

   iBalls™

   af Blogger tveskov  

   LOL - Og pokkers - min Macbook Air er på vej (den eneste MBA jeg får siger min mand) - men havde jeg vidst der fulgte sådan et kostume med, så havde jeg altså lige genovervejet :-)

   af Anonymous Trine-Maria  

   Bare rolig, Apple er efterhånden så fedtede med extras i standardkassen at outfit'et sikkert skal købes separat :-)

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Laaange artikler der nok kan/bør/skal læses;

Some Dark Thoughts on Happiness, the backlash on superficial happiness is in full effect, tror jeg.

The Brash Boys at 37signals Will Tell You: Keep It Simple, Stupid hvor brash her nok betyder defintion nummer 2. 37S giver her eget take på artiklen.

Bruce Sterlings årlige "State of the world" snak er must-read, selvom det ikke er de helt store åbenbaringer der kommer frem denne gang.

Nok heller ingen vej uden om Wireds cover-historie Free! Why $0.00 Is the Future of Business. Hey Politiken, hey JP, er i klar til at blive gratisaviser?
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Just what the doctor ordered (and we all expected, eftersom der er gået 264 dage siden sidste update); Nye MacBooks og MacBook Pros, sidstnævnte med Multitouch trackpad (dog i den gamle størrelse), men specs ser fine ud. Og kassen de sidder indeni må siges at være markedets mest gennemprøvede og klassiske. Hvis de lavede dem i 12" ville jeg købe en uden at tøve et sekund, men da det kommer ikke til at ske, er jeg ved at vænne mig til tanken om 15". En maximeret 17" MBP med LED skærm, 300GB disk, 4GB RAM koster iøvrigt lige på den gale side af 25K med moms.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Når jeg en dag flyver en tur på min svæve-Segway ned forbi the Amin Jensen Memorial Hospital, så blir det sikkert med en gelégrøn Nokia Nano i øret. Måske.

Og damn, Lenovo X300 ser altså cute ud af en PC laptop at være.

Det KBH baserede bureau Spoiledmilk har en fin måde at vise portfolio på via multifuktionel folde ind/ud forside.

Poetsandplumbers.com tager også sit udgangspunkt i KBH og tæller dygtige folk som are successful businesspeople, either owning their own companies or being at the very top of their profession.

Lystlund laver lækre sager, f.eks er jeg helt vild med denne Kompan Krom Krabat;
    3 kommentarer    

   "Lækre" linket er dødt

   af Blogger Claus Dahl  

   Sjovt som et l i .html kan gøre forskellen, fixed

   af Blogger tveskov  

   Og...undskyld jeg siger det, men hvis det her er poesi så er min røv en vandflyver.

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Det er ofte en stor lettelse når nogen siger det højt som man går og tænker, og så ovenikøbet skriver det ned; Dagens kongeeksempel er Lars Pinds "The problem with Tony Robbins".
    1 kommentarer    

   Jeg har overvejet et par gange om han var noget for mig. Der er dog to ting der får mig til at stå af: Stadion events med masser af mennesker - og det faktum at manden har et enormt arsenal af kosttilskud.

Jeg har dog lade mig fortælle af folk der har deltaget i hans events, at de får et mentalt energi kick uden lige - og det i sig selv er oplevelsen værd.

   af Blogger Anders Thorbjørn  

   Send en kommentar

 
Måske er vi snart ude af The uncanny valley mht. syntetiske menneskers creepyness, ihvertfald er denne 3D model af den koreanske skuespillerinde Song Hye Kyo meget fin;


Og denne Unreal mod er vist ikke godkendt hos Billund HQ, men det ser sjovt ud;
    3 kommentarer    

   Danmark har nu også meget godt spin i den højteknologiske drejebænk. Prøv f.eks. at se denne virtuelle Jette Gottlieb, som IOI har modeleret op til deres nye Ninja Dollhouse spil.

   af Anonymous Kahrzdn  

   Ok, man kan godt liige skimte det er en rendering, men ligger flot i sammenhæng med tidligere forsøg.

   af Blogger tveskov  

   Ja de er blevet dygtige. Det er ellers en nådesløs gebet - få fejlslag på den anatomiske lommeregner og modellen bliver direkte skræmmende. Så som denne
her.

   af Anonymous Kahrzdn  

   Send en kommentar

 
Den danske Vestasvindmølle der går amok er hot på Digg og andre steder. Den gamle Hausgaard-joke om at bygge A-kraftværk i kommunen med den højeste ja-procent ved en folkeastemning kunne fint omplantes til vindmølle-æraen; De mest vind-frelste kan få en ordentlig røvfuld larmende megamøller i baghaven.
    3 kommentarer    

   Ikke direkte relateret til dit indslag, men man ryger til http://agoga.com/ hvis man blot indtaster http://tveskov.com/blog - mener at man kan ændre det i .htaccess (ej sikker).

   af Anonymous Anonym  

   Det ser da også pissefedt ud. Strukturel kollaps er det nye rock'n roll.

   af Blogger Claus Dahl  

   Yearh, det minder en del om "Contact" hvor den der Jodie Foster accellerator dims går amok.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Jeg fornemmer at mit tveskov.dot.spamfilter har strammet grebet lidt rigeligt de sidste dage, så hvis du har mailet mig tors. eller fre. kan jeg ikke garantere at jeg har fået din mail.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Det var helt skæg at høre speakeren på P1 annoncere næste udgave af Harddisken hvor jeg kan forstå at Jason Kalaka-Nis fra Mahalo deltager. Jeg kan ret god lide Mahalo, idéen om at snuppe det store hoved af søgninger og lade Google nøjes med den lange hale, er cool nok på en retro Yahoo 1.0 agtig måde. Ikke at jeg egentlig bruger Mahalo ret ofte i det daglige, men det er en udemærket side at henvise til hvis nogen søger et bestemt emne, hvor går man f.eks hen og lige får et hurtigt overblik over iPod touch ressourcer eller gode rejselinks, et område hvor Google efterhånden er tæt på værdiløs pga. intensiv søgeordsoptimering.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Her på kanalen har vi tidligere været inde på emnet "Single Serving Sites", altså websteder der kun består at en enkelt side og som besvarer et specifikt spørgsmål. Classy har osse været der og Kottke har den ret-så-ultimative post (og nu også dedikeret site) om emnet.
    2 kommentarer    

   tidligere linket peger vist forkert - og Kottke har også fundet Den enkle side der cykler mellem enkle sider

   af Blogger Claus Dahl  

   Fixed og updated, thanx once again...

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Hver gang talen falder på IFPIs humør-retsager mod denne eller hin nettjeneste så får jeg et billede af et par advokater i gennemblødte grå jakkesæt der febrilsk løber rundt og stiller små plastikspande op i et næsten uendeligt stort værelse hvor taget lækker 2-3000 steder. Det er ikke engang fingeren i diget, det er barneplastikspand mod flodbølge. Var der nogen der sagde Torrent?
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Mit all-time favorit LEGO element er nok kalkun-lår-klodsen. Og nu ser jeg til min store glæde at den indgår i en kommende LEGO grill (spottet på New York Toyfair af Joel Johnson);
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
I kølvandet på gennemgangen af Wired issue 1.1 supplerer daværende chefredaktør Louis Rossetto med ekstra facts og errata.

Apropos stress så er her en fin point/counterpoit artikel om de åbne kontorlandskaber. Det skulle ikke undre hvis storrumskontorerne om et par årtier vil stå som vor tids mentale asbestskandale, men mere om det senere.

Vil du være the meanest MOFO i byen så lær denne monsterliste med militære akronymer udenad; En af de bedste er nok BOHICA (look it up, dummy)

Hvad er det Scoble har set hos Microsoft der fik ham til at tude i bedste Thomas Blachman stil? En ny Segway? Bob 2.0? Office 09? Eller blot World Wide Telescope? Vi må vente en uge med at få det at vide.

Det er lissom om at dagens "Joy of tech" er lidt for tæt på virkeligheden eller noget.

Journalisten.dk er et dejligt website, ikke mindst de mange relaterede artikler er effektive. F.eks fandt jeg denne med gode råd fra EB.dk's chefdesigner Kim Pedersen, incl. fem smæk til konkurrenterne. Suppleret med Mediawatch kan man hurtigt få et helikopterblik på den danske mediebranche.
    2 kommentarer    

   BOHICA - er det en kommentar til Scoble efter Segway "skuffelsen"??

Måske er nyheden allerede ude:
http://www.techcrunch.com/2008/02/18/microsoft-to-announce-worldwide-telescope-on-january-27/

   af Anonymous Poul Krogh  

   Kunne det være, meen nok blot en god gammeldaws SNAFU

Ja måske er det teleskopeteren der giver tudekiks, wii shall see

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Fin guide til hvordan man får maximum effekt af trackbacks fra Politiken og de andre aviser. Hvor mange timer/dage/uger går der før spam-brigaden går løs på dén gyldne mulighed? Det kunne være sjov at lave en blog med 24 timers beredskab hvis eneste formål var at kommentere og uddybe på avisernes artikler i næsten-realtid. Men kunne givetvis kapre meget trafik med tilhørende diskussion og reklameindtægter, med forholdsvis små driftmidler (altså lige bortset fra at det nok ville være helvede på jord at køre sådan et site) Kald det parasit-publishing 2.0, kald det slibrig splog/splim/splam, kald det kærlighed. Og kald bloggen et eller andet catchy i stil med TopløseNyheder.dk eller X-faktorNyt.nu, så er den i vinkel.

[Update. Or not. Overskrift skriver her lidt om hvordan blogsynergi-mekanismerne fungerer, bla. kan man godt blive blacklistet]
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Mange lider af stress, men hvordan udtales ordet egentlig? Er det;

-Rasmus Trads gik ned med stress?

-David Gress har næppe stress?

-Rudolf Hess fik osse stress?
    3 kommentarer    

   Problemet med dine eksempler er at ligeså mange sikkert udtaler ham David Græs.
Jeg mener det er "Hvis man er tilfreds, får man ikke stress".

   af Blogger Claus Dahl  

   Well, det var en del af pointen at Trads og Græs heller ikke lyder helt ens.

Men det er sjovt at høre to personer i medierne diskutere hhv. om Strass og Streds.

   af Blogger tveskov  

   Hvad med Kristian Pless?
..ah well måske fik Kenneth Carlsen mere stress, men det rimer jo ikke..

   af Anonymous Poul Krogh  

   Send en kommentar

 
"The Medeci Effect" er en glimrende bog om hvordan man kan få idéer ved at kombinere to domæner. Bogen kan nu downloades gratis og den kan bestemt anbefales.

En noget nyere bog i samme genre hedder "The Pirate's Dilemma". Ved ikke hvorfor alle bizz-bøger skal have en ensfarvet forside med en knap eller et stykke hæfteplaster eller noget andet krims på forsiden, men anyways; Grundtankerne præsenteres fint i dette slideshow


Den er ej ny, men jeg havde ikke lige set den før, siger bare enormt meget om samfundet og reklame og sån;
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Wireds Chris Anderson og drengene viser deres fine UAVere (Unmanned Arial Vehicles) frem. Nu også med LEGO Mindstorms og iPhones mv...
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Hvad er et Eggcorn? Ifølge Wikipædiumet; Eggcorns often involve replacing an unfamiliar, archaic, or obscure word with a more common or modern word. Det skal man nok lige tage med et gram salt. Er der mon mange gode danske æggekorn?
    6 kommentarer    

   Vandtætte skodder

   af Blogger Claus Dahl  

   Der var en periode i den danske sproghistorie, hvor man havde lidt svært ved at greje de nye fancysmancy ord "Universitet" og "Karusel", hvorfor pøblen brugte "Undervisitet" og "Køromselv"

Tror undervisitet lever i krogene endnu.

   af Anonymous dalager  

   Jeg er noget luren ved de dersen Eggcorns.

   af Anonymous Kahrzdn  

   I har selv været uden om det når I kommer med sådan nogle guldkorn...

   af Blogger tveskov  

   Vil du skrive nogle andre ned på din blok eller blot mægle dem? Du må gerne mægle om nogen med eghandel også gerne med ask i.

   af Anonymous kahrzdn  

   Eghandel LOL
Minder næsten om klassisk Onion overskrift; "African-america neighbourhood haunted by ask-murderer"

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Her kommer Normblog med fine fundne ting fra nær og fjern. Lavet af Normann Copenhagen, ikke ham her.

En anden snublelog med danske rødder er uklassificeret.blogspot.com med sager fra Labconfidentials overskudslager. Innovationlab har fået nyt website, jeg er ikke helt vild med den hovedmenu og den font, men ellers er det meget pænt.

Via Oschlag kommer Wikipedia unusual articles, good stuff.

Godtnok nogle lækre krigsmaskiner ham her bygger i LEGO klodser. Og jeg er da glad for ikke at have lavet nogle af modellerne på Six ugliest Space LEGO sets listen.

Tak spids, er er ved at være mange morfarudtryk i Morfarudtryk.dk. Fem hjemmetøfler til den.

Hver tirsdag tror macfolket at der kommer nye bærbare, kommer de til at se sådan her ud?
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Hvor mange gange har man ikke ved et uheld ramt CAPSLOCK knappen MED KATASTROFALE KONSEKVENSER. Nåmen, utallige år senere finder man så ENDELIG ud af HVOR LET DET ER AT SLÅ DEN FRA... (Kan vist osse let gøres på PC)
    1 kommentarer    

   http://capsoff.org/

   af Anonymous Jonas  

   Send en kommentar

 
Min yndlings gadget-blogger hedder Joel Johnson, han skrev oprindelig for Gizmodo og nu kører han Boing Boing Gadgets. Han var (så vidt vides) den første blogger der blev tilbudt at interviewe Bill Gates og manden bag et af de sjoveste anti gadget-hype rants ever. Fornylig skrev Joel om ni LEGO sæt han var og er vild med, og jeg kunne ikke dy mig for at nævne at jeg havde været temmelig involveret i et par af dem. Det kom der efterfølgende et lille interview ud af. Det er ikke de store statshemmeligheder der kommer frem dér, men det har efterfølgende været sjovt (og overraskende) at mærke hvor mange der har (store!) følelser for noget man lavede for over 20 år siden.
    1 kommentarer    

   Bjarne - du er bare for sej!

   af Anonymous Jesper L. O.  

   Send en kommentar

 
Arrrh, det var dejligt med en laang offline vinterferie langt væk fra alt. Så kommer man hjem til .dk og finder ud af at nogle båtnakker brænder skoler og biler pga. den tegning igen, og så blir man såmænd helt træt igen. Nåmen, det gør ikke fra eller til om jeg bruger clockcykler og ascii tegn på det halløj, so on with the scheduled programming;

Kevin Kelly skriver det meget bedre end jeg ville kunne, men jeg er bare meget på linie (manner) med hans seneste indlæg The bottom is not enough;

Here's how I sum it up: The bottom-up hive mind will always take us much further than even seems possible. It keeps surprising us in this regard. Given enough time, dumb things can be smarter than we think.

At that same time, the bottom-up hive mind will never take us to our end goal. We are too impatient. So we add design and top down control to get where we want to go.


Han skriver bl.a også at leksikonartikler (som i posterchild Wikipedias tilfælde) nok er den helt rigtige type af indhold at pudse hive minden på. Men jeg har lissom KK en fornemmelse af at bøger skrevet af smart mobs vil stinke pænt meget, ihvertfald indtil det modsatte er bevist. Ihvertfald glæder jeg mig pænt meget til Kellys kommende bog som mestendels er top-down med løbende kommentar-feedback fra os bottomfeedere der læser med.

[Update. Nick Carr mener at Kelly sammenblander mennesker (som er kloge) med gener og maskiner (som er dumme), det er der nok en pointe i. Tror også at hvert system har sin tid, f.eks bliver belønningen for at snyde succesfulde bottom-up systemer større over tid som vi har set det med Google pagerank, eBays reviewsystem, Digg osv. osv.]
    1 kommentarer    

   Evolutionister vil insistere på at moderere Kellys synspunkt til: Bottom up tager simpelthen for lang tid.
(Det er derfor vi udvikler os kulturelt nu og ikke genetisk)

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Blogging will be on a need-to-know bases i de kommende dage. Et lille tip in the meantime; Det påstås at Boing Boing Gadgets vil have et tveskov-relateret indslag i den nærmeste fremtid.
    2 kommentarer    

   Der var den.

   af Blogger Claus Dahl  

   Hr. Tveskov, vi er et par trofaste læsere som lige nu sidder tavse foran skærmen, og ikke aner hvad vi skal klikke på...glæder os til at få Linkkongen tilbage på bloggen

   af Anonymous Rying  

   Send en kommentar

 
De første hundrede dage i en dansk web 2.0 startup; Her fortæller Mikkel Svane fra firmaet Zendesk om erfaringer og udfordringer.

You call that a home theater? Nooo, this is a home theatre... Meeen som Warhol sagde om Coca Cola så er det stadig den samme Ratatouille man kan se, selvom man har for $6 mio. hardware...

A Coke is a Coke and no amount of money can get you a better Coke than the one the bum on the corner is drinking.
    2 kommentarer    

   ...og det er supertrist at det der supertheater har plads til 3. Det er billeder hvor en af de tre er en kat.
Så bliver det vist ikke tristere.

   af Blogger Claus Dahl  

   Ja vi må håbe missen nyder forestillingen.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Du kan sikkert huske "Ask Jeeves" selvom Jeeves forlængst er blevet fyret fra Ask.com, meen der der nu mere knald på Ask Palpatine som giver gode råd om hvordan man tilbereder Ewok'er.
    1 kommentarer    

   Ask A Ninja er vist tættere på indenfor sårn rent kontekstuelt.

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
To artige sager fra Wikipedias verden;

-Om der så var 100 mio. der skrev under på at Profetens billede skal fjernes fra Sneakipedia, så ville det da være rimelig gak at gøre det. Mest passende at linke til JPs artikel om sagen selvom Gud™ og Hvermand™ forlængst har omtalt den.

-En ganske pinlig sag en en inner-circle Wikipedianer der holder siden om lederen af religiøs kult bevægelse ren for smuds.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Samsungs kommende "Soul" telefon ser ret spændende ud, ikke mindst de kontekstuelle knapper er funky;
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Et fornemt stykke anskuelsespædagogik; Hvis bannerreklamer ikke måtte lyve. Vinderen i konkurrencen (scroll ned) er en perle;
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Google News kan levere personaliserede nyheder for nordmænd, svenskere og alle mulige andre (nu også lokalnyt efter zipcodes i US), men ikke for danskere. Har det mon noget at gøre med den dynamiske danske avisbranches holdning til indexering at gøre, eller ligger der noget andet bag?
    3 kommentarer    

   Principielt kan de faktisk godt lave danske nyheder -- bare ikke på dansk!
Hvis du tilføjer en personlig "lokal" version og siger, at du kommer fra Danmark, leverer den nyheder fra Danmark. Men lad os bare sige, at det ikke ligefrem er aktuelle nyheder...

   af Blogger Steffen Tiedemann Christensen  

   Det er vel newz.dk/deeplinking-gate der nu bider dem i røveren. Hvis newz.dk ikke må, kan Google vel heller ikke få lov.

   af Blogger Ricco  

   Eller også har det måske noget at gøre med, at Danmark, i modsætning til hvad danskere tror, ikke er verdens navle!

   af Anonymous Anonym  

   Send en kommentar

 
Rygterne har fløjet længe, det nyeste er at Plaxo skulle være solgt til Google. Men OK, jeg tror hellere jeg vil overgive alle mine personlige opysninger til Google fremfor Facebook (der længe har været ude efter Plaxo). Og snart er alle med i OpenID Foundation. Welcome to the Total Information Awareness Age.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Wireds snack culture issue revisited; hvad er et link;

The link is its own genre: sparsely worded, underlined, a discrete distillation of a new world that lies on the other side of a click. Such a simple form, yet it connects two universes. By filtering and condensing, the link blog turns online chaos into a tidy little stack of clickable potential.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Dingenot hedder en dansk blog som er "Gadgets, it og lir - fra et kvindeligt perspektiv"; Roadkill legetøj, optimus Tactus og symbolske halskæder. What's not to like?


Sennov.com ser ud til at have godt gang i butikken, endda så meget at der ej er tid til at skrive på bloggen.


Ham der Cameron.io kan noget med design, skrifter mv. er virkelig pænt tegnet på hans site der drives af Chyrp.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Domæneforvirring for viderekommende; Hvorfor peger AllOfMP3.dkMortenBay.dk? Og hvad er forskellen på TheJesperBay.org og ThePirateBy.org? Computerworld har svarene.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Ny forside på DR.dk Danmarks mest besøgte site. Første indtryk; Meget fin, meget dynamisk (og wæbtuøv grøn og skinnende). Netbrugere har vist ingen problemer med at scrolle/skimme ned over en masse indhold, så omfanget er siden er sikkert OK. Blot føles det nu lidt mere fladt at hoppe fra den blankpolerede forside til de noget mere grå 800 pix brede undersider. Forsiden har sin egen firemands redaktion. Mere info om redesignet her. Hvad synes du om det?
    1 kommentarer    

   Jeg kan umiddelbart godt lide designet, og aktuel udsendelses-bar med progress-indikator er en fin ting.

Mon de Konservative(.dk) er færdige med at påstå at DR udsender vensterorienterede beskeder? Håbet er også lysegrønt.

   af Anonymous Kahrzdn  

   Send en kommentar

 
Både når man søger efter Google logo og RSS ikon er der enkelte søgeresultater der skiller sig lidt ud...

Den allerallernyeste MacBook Air er så tynd at den kan være i en konvolut...

Det der med at piger er til pink og drenge er til blå er da bare noget vrøvl, er det ikke...
    6 kommentarer    

   Det er faktisk blevet videnskabeligt bevist at piger foretrækker pink.

:S

   af Anonymous FrkHolst  

   Godt lige at få det på plads. Og fed blog du har, godt navn + tema, jeg var vild med de der roadkill-plysdyr og julekuglen med skærm i.

   af Blogger tveskov  

   Tusind tak ^^

   af Anonymous FrkHolst  

   Thanks for mentioning my macbook air photo story, although I do not understand anything on this site, the images and screenshots look interesting ;-)

   af Anonymous Fred  

   @Fred: You're welcome, the pleasure is all mine. That on your blog pretty much made my day :-)

   af Blogger tveskov  

   Hehe, yes it is hilarious, I'm currently trying to adapt this dance style... :D

   af Anonymous Fred  

   Send en kommentar

 
Nydelig videodemo af überfjernbetjeningen Beo5. Der mangler lidt Apple-lækkerhed i touchinterfacet.

Den mest funky Super Mario kommer fra Jimio der osse byder på andre pixel-goodies.

Tak til de fire personer der gjorde opmærksom på The making of LEGO (incl. slideshow) artiklen fra BusinessWeek.
    4 kommentarer    

   Den fjernbetjening ligner mest af alt en avanceret udgave af sådan en tælledims, som anabole dørmænd bruger.

   af Blogger Ricco  

   Den har ihvertfald massefylde nok til at slå potentielle ballademagere ned, der er noget med at beotjeningerne har cirka samme massefylde som guld...

   af Blogger tveskov  

   Det er jo ikke ligefrem sådan én man efterlader i sofaen, eller lader ungerne tage på "kanalrundfart" med...uha da

   af Anonymous Rying  

   Næeh, det er en sag der siger "Gullashbaron" på den hårde måde. Eller noget.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Jeg er glad for den trafik der tilgår tveskov.com, så tak til dig kære læser fordi du stadig hænger på. Trafikken er ikke prangende, men når jeg kigger ned over FDIM tallene for December 07 er der alligevel et par ting der falder i øjnene. For det første kan jeg se der er et stykke vej op til Artos 655 millioner månedlige sidevisninger. For det andet glæder det at se at trafiktallene for tveskov.com (nyeste tal for Jan 08):


...godt kan gå an sammenlignet med visse - hmmm - etablerede spilleres;
    1 kommentarer    

   Godt gået. Følger med at hvad jeg kan :-)

   af Blogger Bjorn Ruwald  

   Send en kommentar

 
Spørgsmål; Isapplestoredown?. Yes! Blot en 16GB iPhone, eller er der endelig nye MacBooks på bedding?

Update, yep det var bare en 16GB iPhone og en 32GB iPod touch. Nothing to see here, move on.
    4 kommentarer    

   Men... den danske (og den norske for mit vedkommende) er stadig oppe? Betyder det, at det drejer sig om US-only produkter?

   af Blogger Ricco  

   Ja mon ikke det blot er en 16MB iPhone til US, eller bare ganske gemen maintenance...

   af Blogger tveskov  

   Er det med vilje du skriver 16 megabyte iPhone? :)

   af Blogger Ricco  

   Mega er det nye Giga :-)

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Dårligt var man holdt op med at grine over Seeberg, så var Malou osse ude af Ny Arrogance.

Fantastisk domænenavn og site; Udstopkrarup.dk. Efter idé af Niels Hausgaard (der generelt bliver mindre og mindre sjov som årene går)

Überhacker og åben software pioner Richard Stallman* surfer ikke på nettet, han har sin egen måde;

For personal reasons, I do not browse the web from my computer. (I also have not net connection much of the time.) To look at page I send mail to a demon which runs wget and mails the page back to me. It is very efficient use of my time, but it is slow in real time.

Bonusvideo; Stallman (i rød t-skjorte) gir den gazz @ MIT:
    3 kommentarer    

   Luxusmåder at tilgå browsan på er et underdyrket etnologisk studieområde. Den klassiske "for gammel til internettet" teknik er den med en email, sekretær, printer og fyldepen.

   af Blogger Claus Dahl  

   Yearh, jeg havde engang en chef der havde STORE ringbind med alle de mails han havde modtaget, det var egentlig cool nok.

   af Blogger tveskov  

   Det er vigtigere at man tror: Folk er ikke klar over hvad konsekvensen af gratis også er: Ubetydelighed.

At betale er en social aktivitet, der er væsentlig ikke bare pga barrieren, men fordi det gør noget ved os: Når det koster hænger det fast.

Kvaliteten af amazons sociale filter ville være fraværende hvis hvert datapunkt ikke kostede nogen 10$.

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Det er komisk og lidt skræmmende at de bedste analyser ofte kommer fra en falsk person som Fakesteve der skriver om MS/Yahoo!;

Imagine a circus act in which two enormous, clumsy, awkward elephants that don't really like each other are supposed to mate while riding on skateboards. Now imagine that it is your job, you lucky bastard, to be one of the little circus clowns standing alongside trying to make this extremely unnatural and unholy act take place. Hundreds, maybe thousands, of people will have their lives completely ruined and flipped upside down for the next two years because of this deal. They'll see even less of their kids. And those ski weekends? Forget about it. Ain't gonna happen. Meanwhile Google will keep pulling away.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Det er kun et koncept, men det ville være en ret sprød energispare-app hvis den var virkelig.
    1 kommentarer    

   Wired Home har noget lignende implementeret revision3.com/systm/wihome se fra 0:06:10.

   af Anonymous Kahrzdn  

   Send en kommentar

 
Dagens graf kommer fra Morten Lund;

(Hvis nogen ikke skulle have gættet det, så er den røde Nyhedsavisen)
    1 kommentarer    

   Men hvor er Nyhedsavisens største konkurrent, 24Timer?

   af Anonymous Poul Exner  

   Send en kommentar

 
Scoble-drengen mener at en MS/Yahoo! deal kunne være en OK ting. Scott Rosenberg mener det er en dødssejler. Det er umiddelbart svært at se hvad det er de to firmaer kombineret kan gøre bedre end Google. Det bliver ihvertfald nogle lange heldagsmøder når Live! folket og Yahoo! folket sætter sig sammen for at integrere/ødelægge div. services. Jeg er iøvrigt lige igang med at læse Rosenbergs glimrende bog Dreaming in code som er forbavsende kompetent og underholdende.
    2 kommentarer    

   Dreaming in Code ligner en MUST-HAVE. Kan stadig huske effekten af at læse Tracy Kidders "The soul of a new machine" første gang.

   af Anonymous MBA  

   Det er et MUST-have hvis man interesserer sig for softwareudvikling og hvorfor det er så hundesvært at lave det on-time, on-budget, on-quality.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Hånlig gennemgang af diverse corporate websites anno 1996. Kun et enkelt site af dansk oprindelse slipper nådigt(?). Pepsis site er nok det grimmeste jeg har set.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
RE: Microsofts bud Yahoo! så findes der allerede mange mange duopoler i verden.

Eftertanke. Hvis vi siger at nettet er vores globale hjerne/bevidsthed, så har vi vel osse brug for både en højre og venstre hjernehalvdel...
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
That was quick; Freeway.dk som portal med feeds fra Nyhedsavisen og hele balladen. Ret god linkguide.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Så kom Klean.dk i luften. Ses vi til reception i eftermiddag?
    3 kommentarer    

   Jeps.

   af Blogger Emme  

   Jeps.

   af Anonymous Christian Schwarz Lausten  

   Jups (datid af "jeps")

   af Blogger andjohan  

   Send en kommentar

 
En ny festlig journalistisk genre er ved at indfinde sig på banen; Afskrift af blogindlæg. Se f.eks denne humørartikel fra EPN.dk;

Morten Lund, der netop har overtaget aktiemajoriteten af Nyhedsavisen, skriver i sin blog på internettet, at han har investeret i Nyhedsavisen for at skabe profit.

Bedst som man gik og troede at afskrifter af Reuters telegrammer var den laveste trin på stigen overraskes man igen.
    2 kommentarer    

   Altså, nu er Lund jo primærkilde her, så det er da ol skool og cool at citere ham direkte og ikke i Reuterdestillat. Hvis det var en blogomtale fra en outsider der blev recyclet, så ku vi snakke om en ægte nedtur.

Jeg havde større nedtur da alle medier i to dage troede at der faktisk var sket noget i verden fordi en eller anden fyr havde lavet Folk der går med kniv er idioter! facebookgruppen.

   af Blogger Claus Dahl  

   Hvis det var en blogomtale fra en outsider der blev recyclet, så ku vi snakke om en ægte nedtur

Det skal nok komme, bare vent.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar