Bjarne Tveskovs Blog. Amok.


You should follow
me on Twitter


RSS Feed

Blog homepage
tveskov.com Home

Delicious links
Delicious RSS feed
FriendFeed/tveskov

Photos on 23
LEGO images on Flickr

tveskov LinkedIn
tveskov @ Google

LEGO designer
Bøger jeg har læstinternet
tveskov.com


Arkiv:
Jan10 Feb10 Mar10

Jan09 Feb09 Mar09
Apr09 Maj09 Jun09
Jul09 Aug09 Sep09
Oct09 Nov09 Dec09

Jan08 Feb08 Mar08
Apr08 Maj08 Jun08
Jul08 Aug08 Sep08
Okt08 Nov08 Dec08

Jan07 Feb07 Mar07
Apr07 Maj07 Jun07
Jul07 Aug07 Sep07
Okt07 Nov07 Dec07

Jan06 Feb06 Mar06
Apr06 Maj06 Jun06
Jul06 Aug06 Sep06
Okt06 Nov06 Dec06

Jan05 Feb05 Mar05
Apr05 Maj05 Jun05
Jul05 Aug05 Sep05
Okt05 Nov05 Dec05

Jan04 Feb04 Mar04
Apr04 Maj04 Jun04
Jul04 Aug04 Sep04
Okt04 Nov04 Dec04

Jan03 Feb03 Mar03
Apr03 Maj03 Jun03
Jul03 Aug03 Sep03
Okt03 Nov03 Dec03

          Aug02 Sep02
Okt02 Nov02 Dec02

Still proudly powered by
This page is powered by Blogger, the easy way to update your web site.
 
 

 
Så er det på de tider hvor tiden er inde til at ønske en god jul med samt et reddi reddi godt nytår. Tak for mange muntre minder (som de siger i Disney's Juleshow) og tak til jer, mine nærmeste 6-7000 venner som læser med her på kanalen. Vi blogges ved. Mös mös, grüss gott og så håber vi bare det blir wii jul, som de siger ovre på Fyn.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Orlowski Classic i kategorien "LOL OMG WTF!"; Brugerskabt indhold antager en helt ny mening med Wikipedias entry om sæd [Not completely safe for work?]
    1 kommentarer    

   Orlowski er den journalistiske ækvivalent af uret der står stille og viser tiden rigtigt to gange i døgnet.

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Føhns om unges manglende interesse for IT uddannelser;

Det sjove er, at mange af disse Web 2.0 virksomheder er skabt af en håndfuld mennesker uden kontor. De programmerer i soveværelset eller på kollegiet og mødes med deres kunder i Starbucks. Og mange af dem bruger gratis open source software til at bygge deres tjenester. Eller de laver it-løsninger med gratis bidder fra fx Google, så de kan skabe nye services for masserne. Det er med andre ord blevet lettere at lave software, der kan bruges af mange. Man behøver ikke en lang it-uddannelse. Det er lidt som at være ufaglært håndværker med hænderne skruet godt på.

Jeg tror fremtidens software løsen er "Mere LEGO, mindre EGO"

Og Timme om Absalons hemmelighed;

Tilbage er blot at spørge, om det ikke en del af Public Service forpligtelsen med lidt tv-julehygge til jul? Nej, mener DR. Den oplevelse skal de små ikke have i år. Her er julemenuen en uhyggelig omgang Tomb Raider + Riget + Da Vinci kode + Brødrene Løvehjerte + Tempelridderne + Fanny & Alexandra + Breaking the Waves + Ordet. Her mangler vi blot den masochistiske albinomunk fra Da Vinci og den onde præst fra Bergmans barndom for, at formlen er komplet. For vi kan fandme lave KUNST i B&U, så de små tisser i sengen om natten og aldrig glemmer Absalons hemmelighed, så længe de lever.

Mine drenge ser Absalon om morgenen mens de (forsøger at) spise morgenmad. Men dels er de utrænede i at se TV og spise samtidig, dels synes de serien er meget spændende. Jeg er ikke så vild med serien, er faktisk mere bekymret over om mit afkom vil kunne lære at gå og tygge tyggegummi på samme tid.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Så var der ikke mere krudt i Gus. Hatten af for de to gutter fra PC World, men hvem er det så der er inden i dem...? Den ene af bagmændene er iøvrigt Jes Schyum en gammel kending fra det autonome miljø omkring Ungdomshuset Reboot konferencen.
    2 kommentarer    

   Ja, jeg mener at kunne huske at Jes Schyum havde sådan et rødt ordbureau der hed 'Sputnik'...

   af Anonymous Joachim  

   Right on.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Det kan være barsk at komme gennem December når ens forældre er Simple Living entusiaster;

Det er faktisk slet ikke spor sjovt at være ham her i december måned. Flere gange har han spurgt, hvorfor julemanden ikke har givet ham gaver. Mange børn har jo lært, at julemanden kun kommer med gaver til de søde børn og det kan man fint gengive i institutionen. Og så er der de gange, hvor han ikke spø’r, men kaster sig ned på gulvet i frustration, raseri og afmagt over de andre børn får gaver og han ingen får.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Psssst, jeg er langsomt men sikkert ved at flytte min quick-and-dirty link-registrering til del.icio.us.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
For mig går der er skillelinie mellem de der SIGER ting og de der GØR ting. Skillelinien er selvsagt ikke knivskarpt, vi har alle brug for både at gøre og sige ting, så længe man er bevidst om at når man siger ting så flytter det sjældent ret meget andet end nogle luftmolekyler ud for munden.

En lille case; Danske bank SIGER "Gør det du er bedst til. Det gør vi". Men hvad er det så Danske Bank er bedst til udover at gentage førnævnte budskab igen og igen i hundedyre trendier-than-thou TV-reklamer? Er det ikke noget med at være en dyr, kedelig, gammeldags, blå segment, branding-baseret kolos. Jyske Bank GØR noget. Nogen kan ikke lide det, fred med det, faktisk er det jo et godt tegn at der er folk der gider hade det de laver. Men JB kunderne (både de bestående og alle de nye kunder de har fået) ser ud til at være godt tilfredse med satsningen.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Den danske udgave af "All your base are belong to us"* må være noget i retning af "Nu har jeg altid haft sympati for Ungdomshuset, men..."*.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
oplistninger med mærkelige temaer er efterhånden blevet en særlig net.genre, her er tre fra dagens mempøl;

De 13 værste oversættelser af reklameslogans.
Scandinavian vacuum manufacturer Electrolux used the following in an American campaign: "Nothing Sucks like an Electrolux."

De 10 mest bizarre personer i verden.
He dresses only in turquoise and sustains that the world was ruled by a secret race of reptilian humanoids

De 15 underligste sammentræf. Den med JFK og Lincoln er god, men når man først begynder at lede så kan man selvsagt også finde en del ting...
    3 kommentarer    

   De undersatte produkttekster i listen, lever helt op til genrens natur og holder ikke til et opslag i blandt myte oplistninger (mon der også findes en myth-buster-buster?)

...og spillet til GC, Pikmin, er vist endnu ikke taget af hylderne i DK :)

   af Anonymous cj  

   Jeg blev superskuffet da reptilmanden viste sig ikke at være John Travolta.

   af Blogger Claus Dahl  

   LOL, jeg vil gætte på at JohnT kom ind på en glorværdig 12. plads på listen...

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Så blev iphone endelig lanceret. Desværre var det ikke lige dét zillioner af Mac Fanboys havde ventet på. Cisco har nemlig ejet iPhone navnet siden 1996 og lancerer idag en totalt uinteressant telefon ved navn iPhone. Buuh, til Gizmodo der startede historien i sidste uge og vreden i kommentarsporet er da osse til at føle på.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Interessant artikel om Seymour Paperts tragiske uheld i Hanoi. På en måde blev han i overført betydning ramt af en sine egne "turtles" som han har studeret i mange år. Nu er det ikke for at lyde som en kæmpe namedropper, men sidste gang jeg snakkede med SeymourP spurgte jeg ham om han syntes at det var vigtigt for børn at lære om "emergent behaviour"*. Hans svar var nærmest "Tjaeh", han mente at "rigtig" matematik og logisk tænkning var vigtigere for børn at lære, men emergens var "sort of interesting" på linie med fraktaler og lignende pop-videnskabelige fænomener.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Ryd lortet
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Jesper Rønn-Jensen skriver at Google Finance har det enkleste "Import data" interface nogensinde; Det kaldes Copy/Paste. Genialt.

In other simlicity news, så har jeg gennem et styke tid pushet Doodle.ch til alle der gider høre på det, incl. dem der ikke gider. Men Doodle er en superenkel service der hjælper med at finde fælles mødetidspunkter, så man undgår de uendelige mails frem og tilbage.
    2 kommentarer    

   Superenkel? Jeg blev træt af at fylde felter ud længe før punchline.
Den rigtige løsning ku jeg ellers virkelig godt bruge.

   af Blogger Claus Dahl  

   Jeg blev træt af at fylde felter ud længe før punchline.

Arh, du behøver da ikke at udfylde andet end et navn på eventen og eventuelt en mailadresse. Men de kunne da helt sikkert arbejde mere med at indikere optional ting.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Carr-drengen har et par gode pointer omkring prisen for produktionsmidlerne der hastigt går mod nul; Your new IT budget: $10. Det går fint i spænd med oplevelserne her i firmaet (og sikkert mange andre steder); Højt sat skal jeg arbejde under en uge om året for at dække de udgifter jeg har til kompagniets drift; En dag til revisoren, en dag til båndbredde (fiber + mobil), en dag til hardware og gadgets, en dag til bøger, papirclips, konferencer, software og diverse. Og udgifterne bare falder og falder for hvert år, det er uhyggeligt.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
To vigtige meningstilkendegivelser er dukket op i massemedierne uden nogen form for forvarsel;

Julemanden™ har en vigtig og tankevækkende kronik i The Onion.

Og Danmarks svar på Julemandens hjælper, Helge Adam Møller anmelder vores nye familie- og forbrugerminister; En charmerende pige med kønne ben. OMG WTF LOL.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Supergodt initiativ med Chatcheck, se også Jon, Jes og Helge i Morgen-TV her. Nu er jeg ikke lige den spidseste grafiker i penalhuset, men hvad der det lige chatlogoet skal ligne/symbolisere? Jeg kan godt se der er gang i noget deform taleboble-møder-Sonofon-logo 2.0, men formen minder om en blå softice eller noget.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Jeg er allerede så happy at work at min kranie eksploderer hvis happy-index'et kommer højere op. Men det skal nu ikke forhindre mig i at anprise Alexanders nye bog; Happy Hour is 9 to 5 - How to Love Your Job, Love Your Life and Kick Butt at Work. Den kan læses gratis online eller downloades som PDF eller købes som "rigtig" bog [link]. Mister Chief Happiness Officer is not only drinking the kool-aid, he is practically soaking in it, der er fuld buzz-building med blogging, interviews, podcasts, speaking gigs, bæltetasker og mere på vej. Great stuff. Spread the love.
    2 kommentarer    

   Taaaaaaaaak :o)

Men jeg var ikke lige klar over at bæltetasker indgik i memet. Tilbage til tegnebrædtet!

   af Anonymous Alexander Kjerulf  

   Give 'em Hell, Alexander. Og bæltetasker, gotta have those too.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Knapt-så-breaking news; 200 milioner mennesker er holdt op med at blogge. Men tak til jer alle sammen, håber det var sjovt mens det varede (Jeg får lige at vide i min øresnegl at de 200 Mio. osse er holdt op med at læse blogs, så det var lidt spildt ulejlighed at skrive det her, men pyt)

Imens minder Steven Johnson os om at the hive-mind har sine begrænsninger;

A swarm of connected human minds is a fantastic resource for tracking down software bugs or discovering obscure gems on the Web. But if you want to come up with a good idea, or a sophisticated argument, or a work of art, you’re still better off going solo.

Johnsons artikel er skrevet som en kommentar til Jaron Laniers meget diskuterede digital maoism indlæg på edge.org.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Jeg siger tit noget lignende til folk der vifter med en 50 siders perfekt plan for verdensherredømme, og nu kan jeg citere Hr. Thorborg når han siger; Skriv din businessplan og brænd den. Andre varianter er Poul Plougmann der på B&O ifølge legenden udbrød "Forget the plan, let's do some business" og smed et tykt ringbind over skulderen og Eisenhower der sagde; Plans are nothing, planning is everything og den svenske militærmanual der siger; If the terrain and the map do not agree, follow the terrain... Ellers er det en god idé at holde planen nede på en enkelt A4 side, så det er let at redigere i den.
    5 kommentarer    

   Eller Richard Bransons motto: Screw it, let's do it!

   af Anonymous Alexander Kjerulf  

   Sidder lige midt i det. Skrev en 50 siders forretningsplan i sommer, startede i august og har ikke kigget på den siden. Heller ikke nu, hvor jeg relancerer mig selv og retter ind.
Hvad fik jeg ud af det? Lettere ved at få min kassekredit. For som bankmanden sagde: "Enhver der gider skrive 50 sider - må VIRKELIG mene det. Men Gunnar. Jeg har altså ikke læst den!"

   af Anonymous Gunnar Langmark  

   Enhver der gider skrive 50 sider - må VIRKELIG mene det. Men Gunnar. Jeg har altså ikke læst den!

Good one, Gunnar. Så en businessplan er faktisk en form for ritual man gennemgår for at få pengene, hehe.

   af Blogger tveskov  

   Cf. en eller anden undersøgelse i Tor Nørretranders' påfuglebog som siger noget om at det vigtige ved en uddannelse er at man beviser at man kan sidde stille meget længe og lave det samme.

   af Blogger Claus Dahl  

   Wax on, wax off...

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Gus Jensen medieselvsvings-meta-blogger-dødsspiralen går (som forudsagt) ind i sin endelige mainstreamfase med dagens store artikel i Berlingeren. Next stop Deadline 2. sektion. Læs også Dorte Tofts indlæg om sagen.
    2 kommentarer    

   Kald det selvsving, eller kald det foreløbig sejr i første træfning for de nye mere åbne medier.
Det er da godt gået af Nyhedsavisen at komme fra "FIASKO!" historier hos konkurrenterne til denneher i stedet.
Der er ikke andet at sige det end at det er lykkedes for Nyhedsavisen at etablere sig som fullblown medie...

   af Blogger Claus Dahl  

   Det er da supergodt for Nyhedsavisen, jeg gætter på at deres trafik er kraftigt på vej i vejret.

Men der er så mange feedback loops i sagen at det er svært ikke at råbe METASELVSVING (eller hvad man nu råber:-)

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Pentagram har stået for interfacet til den nye 100130 dollars OLPC projekt. Det ser godt ud, giver mig mindelser om Wii designstilen. Alle Human OLPC Interface Guidelines kan ses her. Seymour Papert der er rådgiver på projektet er iøvrigt blevet opereret igen efter ulykken i Hanoi, men er fortsat ikke i god stand.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Det er enkelt at lave noget der er kompliceret, og det er komplekst at lave noget der er enkelt. Det er desværre en pointe som oftest går tabt, og jeg vil gætte på at når alle tågehornene er færdige med at tale om innovation (i skarp modsætning til at være innovative), så kommer turen til enkelhed (eller simplicity som det sikkert kommer til at hedde). Som en slags modreaktion på simplificeringen af simplicity kommer et par af de tunge drenge med deres standpunkter;

Joel Spolsky minder os om man man ikke bare kan lave software med de 20% mest brugte features, for det er ikke de samme 20% brugerne bruger. Hans firma oplever konsekvent stigende indtjening hver gang de tilføjer flere features.

Don Norman skriver i en artikel med den sigende titel Simplicity Is Highly Overrated at folk helst vil købe produkter med flere features, ikke færre.

Det facinerende er at jeg ikke engang tror at simplicity-guruen John Maeda er specielt uenige med de to herrer, idet der for så vidt ikke er noget af det de siger der strider mod Maeda's ti simplicity love. Det viser blot hvor komplekst emnet simplicity er.
    4 kommentarer    

   *RANT ON* Selvfølgelig er det komplekst. Selv disse folk har ikke helt fattet at antalllet af features ikke nødvendigvis er omvendt proportionalt med simplicity. Og hvordan "tæller" man features? Ved en 3D studio max release for mange år siden (mens vi arbejdede sammen faktisk), råbte sælgeren begejstret 50 nye features. Min kommentar var at jeg ville hellere have færre features, men et bedre tænkt "fundament" der kunne udføre funktionaliteten af de 50 features. Man kan jo sagtens indføre specielle features fex. "Tæl antal ord der starter med stort P". Bedre er det at have mere generelle features, der kan kombineres til at opnå special feature funktionalitet. Den slags features er genveje til ofte brugt funktionalitet - som egentlig bør erstattes med noget macroficering eller sån. Så effektiv er få features mange features - hvis de kan kombineres. *RANT OFF* Selvfølgelig er pointen at folk falder for feature begrebet, fordi det er komplekst.

   af Anonymous Poul Krogh  

   Poul, vi er helt enige. Min pointe er vel blot at vi skal undgå en bølge af "dummepeter-simplicity" hvor sælgeren råber "Vi har sat prisen på softwaren op fordi vi har fjernet alle de unødvendige features som I ikke bruge alligevel!" :-)

   af Blogger tveskov  

   1)
En god kollega og ven gjorde mig i forbindelse med udviklingen af Mindstorms opmærksom på at Simplistic er afledt af Simplism som har definitionen:

"Simplism" : "the act or an instance of oversimplifying; especially : the reduction of a problem to a false simplicity by ignoring complicating factors" (www.m-w.com)

Nu bryder jeg mig ikke særlig meget om den design retning mere ;-)

"Minimalistic" måske...

2)
Joel Spolsky skriver i ( http://www.joelonsoftware.com/items/2006/11/21.html ) om for mange features, der ikke er gennemtænkte, så her snakker Joel netop om minimalistic design retning.

Men måske er det netop forkellen mellem minimalistic design og simplistic design der er sagen?

   af Blogger Daniel W. Mathiasen  

   Det er ihvertfald vigtigt at holde ørerne lige i munden når vi taler minimalistic og simplistic. Her er en anden artikel som kan kompleksificere tingene yderligere.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Lækre mandags-links til folket;

PublicSquare gør det sjovt og let at lave community-dreven publishing. Nice*

Slideshare gør det sjovt at dele slides.

Swivel gør det lisså sjovt at dele datasæt.

37 signaler har redesignet deres forside. Nice.

*Men GIFerne på forsiden trænger altså til lidt mere pixelpusher-kærlighed.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Dejligt foto som Politiken har valgt til at illustrere klassisk net.frygt artikel om hvorledes kriminelle hyrer unge "IT-talenter" til deres lyssky gerninger:

De skumle kriminelle kommer ud af din gamle iMac og lokker din datter i uføre, Muhahahahaaa!
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Breaking news; Gus Jensen næsten dræbt af meta-meta blogblogger doubleplusgood selvsvings debat.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Opfinderen af LOGO programmeringssproget Professor Seymour Papert ligger i koma efter at han blev ramt af en motorcykel i Hanoi. Papert var i mange år tæt tilknyttet LEGO og en af de store drivkrafter bag Mindstorms mv. (LEGO Mindstorms er opkaldt efter en af Paperts bøger)
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Klokken 10.07 idag blev jeg den glade ejer af en Nintendo Wii. Jeg har lige tilbragt cirka halvanden time i selskab med den lille ny, og må sige at jeg er meget begejstret og dybt imponeret over Nintendo. Et par tanker omkring førstehåndsindtrykket.

-Interfacet er fantastisk. Kombinationen af Wii remoten og de rene, enkle visuals giver en oplevelse af et gennemtænkt og smukt stykke arbejde. Den bedste total-produktoplevelse siden iPod, punktum. Faktisk minder hele produktet næsten om et Apple produkt, både mht. design, emballage, kommunikation og integration. Men Nintendo har selvfølgelig altid været gode til at skabe gode, legeorienterede oplevelser.

-Indenfor den første time fik jeg sat systemet op, fik Wii'en på det trådløse netværk, satte 2000 Wiipoint ind på online kontoen (til køb af spil mv.), gik online, fik lavet mig en Mii avatar via den sjove editor (online Flash udgave her, kiggede feriefotos fra et SD kort (med masser af sjove effekter, incl. tegn oven på billederne, puslespil lavet af videoclips osv.) og en hel del mere. Alt virkede som forventet i første forsøg.

-Wii Sports er 100% intuitivt og 100% sjovt. Med få minutters træning kan man bokse, slå baseballs ud af stadions, spille tennis, bowle og spille en god omgang golf. Wii remoten er meget følsom og en del mere præcis end jeg havde turdet håbe på. Rubmle-feedback og lyd indbygget i Wiimoten er et scoop. Man få taktilt feedback fra controlleren når man ruller over knapper og andre skærmelementer, det er en fantastisk feature. Det føles nyt og anderledes, men fuldstændig naturligt, og det må siges at være et godt tegn.

-Skal vi nævne noget på minussiden må det være det magre indhold af online spilshoppen der kun indeholder et par håndfulde NES, Super NES, Nintendo 64 og Gamecube spil (Men Mario er der heldigvis). Desuden kan jeg ikke se at Nintendos nyhedskanal er oppe at køre endnu og MIDI/hammondorgel soundtracket i onlinebutikken kunne vi godt ha' været foruden (kan ikke se om det kan slås fra). Men det er altsammen i småtingsafdelingen.

Jeg tror man kan få pænt ondt i hånd og arm efter nogen timers spil, men som Nintendo siger, så man man bare se at komme i bedre form.

Et 11 tal (på den gamle skala) herfra, Nintendo har formået at få 7-800 faktorer mht. design, teknologi, oplevelse og morskab til at gå op i en højere enhed, det vil de så rigeligt blive belønnet for af kunderne. Og så må jeg vist hellere se at komme tilbage til mit dagjob...

(Note. Det er indtil videre en hemmelighed her i husstanden at vi har sådan en Wii fætter, og hvis nogen skulle finde på at fortælle mit afkom nyheden, så skal jeg personligt sørge for at synderen vil opleve en hel ny anvendelsesform for Wii remoten :-)

    5 kommentarer    

   Dejligt at den lever op til ens tårnhøje forventninger - glæder mig til at få en.

Tjek iøvrigt det fantastiske skabelseshistorie interview foretaget af Nintendo's direktør med hele teamet, http://wii.nintendo.com/iwataasks.jsp.

Mange gode lektioner på hvordan de kom frem til beslutningerne og hvilken passion og kultur det kræver.

   af Anonymous Thomas Madsen-Mygdal  

   Fantastisk artikel, Thomas. Understreger hvordan Nintendo har fået de omtalte 7-800 faktorer til at gå op i en højere enhed ved konsekvent at træffe fornuftige designbeslutninger.

   af Blogger tveskov  

   Tveskov,

Jeg vil komme og besøge dig og prøve din wii. Hvornår er dine børn ikke hjemme :-)

/n

   af Anonymous Hartvig  

   Du kigger bare forbi, er du ikke flyttet til Sy'-Fyn, så er der ikke så langt?

   af Blogger tveskov  

   Hej Tveskos

Jeg har også fået finger i såden en Wii. Det er en af de sjoveste spille maskiner jeg har ejet somud over min PC tæller: C64, Amiga, og en Dreamcast. Wii er 100% spille glæde.

Jeg oplevede min datter på 6 år spille bowling mod sin bedstefar på 81 år her i julen. Eneste problem er et han nu også vil ha' en Wii!!

   af Anonymous Peter Leif Hansen  

   Send en kommentar

 
Det er vigtigt at abonnere på DR satiren Selvsving for det er næsten altid reddi sjovt, som f.eks her idag hvor Anette Heick indspiller støttesang for Fogh med titlen "I-rakker mig hele tiden ned" og Familen Danmark takker for en herlig forbrugsfest der desværre er ved at være slut.

Elsparefonden rapporterer at Tuborgs nok så omtalte hjemme-fadølsanlæg bruger lige så meget energi som fem almindelige køleskabe. Dårlig smag i munden included. Skal vi gætte på at dimsen alligevel vil ligge under alt for mange juletrær i år, og at samtlige medier vil rapportere nyheden med en overskrift der indeholder ordet "OM'er"?

[Update. Jeg var ikke helt galt på den dér; Følgende aviser havde "Om'er" i overskriften; Borsen, JP, Berlingeren og BT, Credit til Nyhedsavisen for at omtale sagen UDEN at nævne ordet Om'er]
    2 kommentarer    

   Og så er der også kun en halv kasse øl i, hvilket jo er helt til grin. Ankeret skal skiftes for hver 10. fadbamse. Den dejlige uendelighed der er fadølsankerets egentlige gave går jo fuldstændig fløjten.

Så det man illustrerer med ankeret er at man er en energisvinende fedterøv somer bange for at give en bajer.

   af Blogger Claus Dahl  

   Nemlig. Mit had til det produkt forøges dag for dag. Det er konsumerprodukternes svar på Hummer bilen.

Og yes, uendeligheden er helt klart killer-app if. fadølsanlæg, så en direkte rørledning til det lokale mikrobryggeri ville give en hel del mere street-cred :-)

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
NASA siger der nok er rindende vand på Mars.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Jeg har før småkvækket lidt om newsreadernes alt for on/off agtige tilgang til RSS feeds med samt nogen mulige vej ud af "1000+ ulæste indlæg" problematikken. Et nyligt indlæg er inde på noget lignende, dog mere med fokus på selve de feeds man abonnerer på.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Har lige haft et lidt specielt "YouTube Moment"; Jeg faldt over nogle gamle amerikanske LEGO TV-reklamer (det er jo så moderne i denne uge med 80er reklamer på YouTube. Bonuslink: De ti mest racistiske commercials fra 80erne).

Den her med den friske fyr "Zack The LEGO Maniac" inkluderer et par LEGO Space modeller som jeg har designet, og det er en lidt pudsig fornemmelse fordi det er så mange år siden og især fordi jeg aldrig har set de spots før. Old stuff never dies, it just goes online. Nyd det glade, supercorny 80er soundtrack...
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Baseret på 340 indlæg over et døgn på Overskrift.dk har Stinne lavet en undersøgelse af den tematiske fordeling af danske blogs. Jeg er forbavset over at det røde område ikke er større, men det kan måske skyldes at overskrift.dk tracker en stor del af de faglige og semiprofessionelle blogs.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Mens vi venter på at Per Holm opdaterer sit site (Hvor er du, Per?) har jeg sakset et citat fra hans citatside;

Det er en velkendt kendsgerning at 90% af hjernen ligger ubrugt hen og det er, som de fleste velkendte kendsgerninger forkert. Selv ikke den mest stupide skaber ville besvære sig med at få det menneskelige hoved til at bære rundt på flere kilo unødvendigt grå budding hvis dets eneste formål var, f. eks., at være en delikatesse for visse fjerne stammefolk i uudforskede dale. Den bliver brugt. Et af dens formål er at få det mirakuløse til at synes ordinært, og gøre det usædvanlige sædvanligt. Ellers ville mennesker, konfronteret med altings daglige fantastiskhed, gå rundt med et fjollet grin og sige "WOW" meget. En del af hjernen er skabt for at forhindre dette. Det er meget effektivt, og kan få folk til at kede sig midt i underfulde begivenheder.
- Terry Pratchett, Small Gods
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Nettet lækker ud i den fysiske verden; Computerless, Web-Enabled Devices Are On The Rise og Widgets, Widgets Everywhere. Imens laves 7% af alle international telefonopkald via Skype og Ambient Devices er gået lidt i stå, men Nordic Trendshop handlede vel ganske meget om fysisk dims med net i.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Jeg fandt mig en håndfuld nye blogs ved at kigge på 30 lidt oversete af slagsen.

Håber at Marvin Minsky når at blive rigtig, rigtig gammel for han har meget at nå endnu jvfr. dette alt for korte Wired interview.
    3 kommentarer    

   Den nederste blog på listen rummer guldklumper som denne...

http://indexed.blogspot.com/2006/12/better-than-getting-moldy-though.html

   af Blogger Claus Dahl  

   Heh, denneher er osse sjov.

   af Blogger tveskov  

   For slet ikke at tale om denne her

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Min søn har har præsenteret en (ny?) teori om hvordan Julemanden™ kan følge med i alting;

Måske har Gud sat et overvågningskamera inden i alle atomerne.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Troels Kløvedal dybdefilosoferer direkte fra Grønland på DR1; Når man kommer ind i en kirke så får man lissom følelsen af noget der er større end en selv. Ligesom stjernehimmelen (Citeret frit fra hukommelsen)

Wuharh, det er dybt dét der, men man kan konstatere at der næppe er brug for tågehorn på det skib som manden er sejlet derop på. [Bonusinfo og baggrundsstof fra Classy; Venstreorienterede nisser til søs og Intellektuel ligegyldighed]
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
I think I'm in love with da new Computerworld.dk. Godtnok får man fejlmeddelelser amok når man klikker på noget i skrivende stund, men konceptet bag ser fornuftigt ud. Masser af feeds og Digg agtig oversigt er OK. Dog kunne der godt være lidt flere bokse med temaer, mest læste osv. Men ellers helt vildt to nul agtigt, det er jo det de unge vil ha'

Business.dk skal også have et shoutout, det er et meget velfungerende site og jeg gætter på det er en side der trækker rigtig meget trafik for tiden. Teksterne er letlæselige og tilpas lange (korte) og boksene med "Mest populære" får en til at klikke videre og videre. Det er også smart at man nederst på siderne (under "Andre tophistorier" kan markere en række artikler der så vises fortløbende på én side.
    2 kommentarer    

   Der var et udemærket interview med berlingerens digitale bagmand om ideen med business.dk. Om hvordan der var et strategiskift til digital for digitals skyld og til "trafik=penge" i stedet for fjollede logins...

   af Blogger Claus Dahl  

   Måske var det den her fra kom.forum.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Først kom "The Julekalender" og nu er den her så; The High School Songbook med under/oversættelser af den danske sangskat, takket være Claus og Holger, lige til at downloade i PDF format. Uhadadadada.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Ugens mindste chok kom allerede her mandag middag; Dansk innovation bliver ved snakken. Desværre er det sådan at det er noget lettere at skrive en artikel eller holde et PowerPointunderstøttet indlæg som at innovation er vigtig, fremfor rent faktisk at gøre noget ved sagen.

Det er skuffende at konstatere, at virksomhederne ikke har fået mere styr på processen siden sidste måling," siger videncenterchef Jens Holmgren fra Center for Ledelse i centrets nyhedsbrev.

For godt to år siden gennemførte Center for Ledelse sammen med Fremtidstanken en tilsvarende undersøgelse.

Den gang var kun 16% så dygtige til at håndtere deres innovationsprocesser, at det reelt kunne måles i form af finansiel performance.

Og den nye undersøgelse viser altså, at intet har ændret sig.


Yak yak yak brugerdrevet yak yak yak innovation yak yak proces yak yak yak kompetence yak yak tænketank yak yak yak nytænkning yak yak yak forandring yak yak brugerdrevet yak yak yak innovation yak yak proces yak yak yak kompetence yak yak tænketank yak yak yak nytænkning yak yak yak forandring yak yak brugerdrevetyak yak yak innovation yak yak proces yak yak yak kompetence yak yak tænketank yak yak yak nytænkning yak yak yak forandring yak yak
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
I den knapt så fortsatte serie hvor-er-de-nu skal det nævnes at Neal X fra det fantastiske 80er cyberpunk-fem-år-for-tidligt band Sigue Sigue Sputnik nu erhverver sig som guitarspiller i børnemusik-duoen Green means go.


Og lad os så lige ta' et kig på den legendariske SSS video Love Missile F1-11...

Shoot it up
    4 kommentarer    

   Sigue Sigue Sputnik var måske ikke så meget fem år for tidligt som de var fem år for sent - indbegrebet af post punk 80erne, "form over indhold" 80erne og - pretty obvious fra singlen - fem år efter den noget tykke musikalske inspiration, Billy Idols "Dancing with myself" hvorfra guitarlyden er løftet.
Og produceret af Giorgio Moroder. Det er svært at blive mere tidlig 80er end det.

Er sci-fi vinklen ikke mere War Games end cyberpunk?

Men det var et stort album. Der var rigtigt kommercielle reklamer for rigtige varer mellem numrene. I det oplag man købte nede ved grænsen hvor jeg kommer fra var mange af dem på tysk.

   af Blogger Claus Dahl  

   Musikken var sikkert fem år for sent og bagmanden Tony James har da osse en Billy Idol fortid fra dengang de spillede sammen i Generation X.

Men attituden (DIY teknologi, japanimation, Transformers, mediesampling osv osv) er da i den grad en forløber på den cyberpunk æstetik der ramte hovedstrømmen fem år senere.

   af Blogger tveskov  

   Sandt nok - deres art director var nok mere fremme i skoene end de kunne finde ud af at være som sig selv og musikalsk. Og det er muligvis også extremt 90er-agtigt at det er sådan.

   af Blogger Claus Dahl  

   Yeah, Tony James var nok den eneste i gruppen der vidste hvad det gik ud på, men han var nu pænt fremme i skoene, sådan en slags Malcolm Mclaren Light.

Jeg har vist stadig min limited edition SSS T-Shirt (fulgte med Flaunt It) et sted i arkivet...

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Nedenstående blev bragt i Computerworlds papirudgave for fem år siden, så selvom det er en upgrade er den allerede forældet på sin egen retro/future måde. God "fornøjelse"...

Peters Jul V. 2.0 (beta)

Disclaimer
Klassikeren ”Peters Jul” er forfattet af Johan Krohn for ikke mindre end 138 år siden. På den baggrund burde det teoretisk set være på høje tid med en opgradering. Men som det om et øjeblik vil stå lysende klart, er det ikke altid af det gode at opdatere en gammel, men velfungerende platform. Det skal således oplyses at læseren selv har det fulde ansvar for eventuel tabt arbejds- og/eller juleglæde og/eller andre gener som fremkommer ved hel eller delvis læsning af nedenstående juledigt. Da der er tale om en ustabil beta-version kan der ligeledes forekomme tvivlsomme og/eller defekte rim, knudrede versefødder og flere generelle og/eller generende overgreb på den oprindelige tekst.


Jeg glæder mig i denne tid
snart falder jule-regnen strid
så ved jeg julen kommer
Min fader rundt i stuen går,
han river i sit tynde hår
og sine tomme lommer

Far sir’ hans julepung er tom
Han tabte alt på Pets.com
og NASDAQ eskapader
Han trøster sig med julebryg
som drikkes bag vor moders ryg
i kraftige kaskader

Men ellers går det ganske godt
på trods af slud og julesnot
i lange guirlander
Vi fejrer jul her i vort hus
med onkel Bob på antabus
og vore sure tanter

Vi havde ingen salmebog
da julekvad sku’ synges og
lidt hjælp vi kunne bruge
Så brormand fik det til at ske
”Det kimer nu” som MP3
gav stimmung i vor stue

Så far til julefrokost tog
Min mor sae’ han var mindre klog
dengang han kom tilbage
Fars jakkesæt i laser hang
vi måbed’ mens han skreg og sang
hans liv var helt i kage

Jeg gir’ ham et Domænenavn
til jul, det vil nok gøre gavn;
JegErForFed-Dot-Net
Min mor hun klarer alt så flot
så hun skal ha’ en musemått’
i ægte Pileflet

Der skete en decemberdag
en lille men dog pinlig sag
Min søster Hanne sagde;
”Hvis gaven er en ny mobil
og der ej er Orange Match dertil,
skal den levers’ tilbage”

Så nu er vi en del der tror
reklamens magt er alt for stor
når gaverne skal købes
Men Hanne hun blir skuffet når
hun ser hvad hun skal ha’ i år
det ikke her skal røbes

Nå pyt, jeg røber det alliv'l
hvis nogen skulle være i tvivl;
-Nej ikke en computer...
Det' noget jeg har bygget selv
En ting så smart og aktuel;
en unplugged Segway scooter

Gid det var jul! Hvor var det rart
men nu må den da komme snart
det varer ikke længe,
For fra min stol ved vinduet her
på nabomuren jeg jo ser
at Helmut Lotti hænge.

Han sjunge smukt om Bethlehem
på fjernsynet her i vort hjem
hver gang der er reklame
Når engle daler ned i skjul
vi krummer tær til ”Krummes jul”
og nisser så infame

En DVD med ”Linie Tre”
er heller ikke meget ve’
så frem fra skjul vi henter
den gode gamle play-station
så man kan jule-tæske noen
i ”Tekken” mens man venter

For tiden falder ganske lang
når man fra barnsben har en hang
til dyre julepakker
Jeg skriger nok i vilden sky
og flygter til en anden by
Hvis ikke jeg får en af der SONY-hunde-robotter-der-letter-ben-og-laver-ticks-og snakker

Så skulle hjemmet pyntes op
Det blev et mastodontisk flop
for stadsen var forsvundet
Min mor har glemt hvor kassen står
så stuen er så trist i år
til sagerne blir fundet

Istedet var vi online på
Jul-i-Danmark dot-D-K
i flere lange timer
hvorfor vi var det, undrer lidt
men det er osse lige fedt
når bare verset rimer

Mon julen den blir hvid i år
vi ved det ikke førend når
Kalenderlyset kvitter
Jeg holder ved sin barnetro
og håber at år to-nul-nul-to
det blir en kæmpe hitter

Det er idag så sandelig
en verden så foranderlig
som vinden når den blæser
En dejlig jul med fred og fedt
det ønskes hermed vidt og bredt
til hver en CW læser!
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
An idea so crazy it might just work*; Scott Adams vil have Bill Gates for president.

For my president I want a mixture of Mother Teresa, Carl Sagan, Warren Buffet, and Darth Vader. Bill has all of their good stuff. His foundation will save more lives than Mother Teresa ever did. He’s got the Carl Sagan intelligence and rational mind. He’s a hugely successful businessman. And I have every reason to believe he can choke people just by concentrating in their general direction. You can’t tell me that wouldn’t be useful at a summit.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Her er en graf som det kan være ganske handy at have i baghånden på et PowerPoint slide;Sakset fra denne tråd hos Somethingawful.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Jeg kan ikke sige jeg har investigeret det fuldt ud, men noget siger mig at Dappit er cool og starten på noget meget interessant. Dappit er et AJAXificeret tool der gør det muligt at suge indhold fra websites på en masse nifty'e måder og lave sine egne feeds, alerts og 117 andre ting.

[Update. Tak til Mr. Genstart for et pege på den dejlige danske pendent openKapow der bestemt også fortjener et dækspark eller to]
    2 kommentarer    

   se også den danske Open Kapow

   af Anonymous Morten  

   Cool, sætter den lige ind i indlægget

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Det er ikke fordi der julepyntes så voldsomt her i tveskov.com HQ, men jeg vil dog lige nævne en enkelt audiobaseret juletradition herfra; Når det er December er der en række Prince sange der skal høres og de findes meget belejligt samlet på et gammelt trippel-album der hedder "The Hits / The B-Sides" (en del af traditionen er at putte selve den fysiske CD i maskinen, fremfor at lytte i iTunes). Sang comboen består af "Another Lonely Christmas", "4 the tears in your eyes", "Power fantastic" og "God". I noterne til album'et er der et fantastisk citat om indspilningen af "God";

Engineer Susan Rogers remembers it as a "sunday song". Almost all of
Prince's songs with religious overtones - "God", "The Cross", "Sign 'O' The
Times" were recorded on sundays
she explains. We were at the
warehouse on a really hot afternoon and the equipment kept breaking down.
Finally, he [Prince] turned out all the lights, lit a few candles, recorded "God" in
one take and went home. There wasn't much else to say.


Det er iorden at kunne lave sådan et nummer i et take, iøvrigt får "The Cross" og "How come u don't call me anymore" også lov til at komme med i min juleprinsecompilation i ny og næ. Jeg hører kun de sange i December og kan så fint undvære "Last Christmas" med Wham! uden de store problemer.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Alexanderband lancerer den nye discount/tænketank mashup CEPOS 1000;

TRE GRUNDE TIL at CEPOS-1000 kan gøre det så billigt:

1. Vore idéer leveres i flade papkasser
2. Vi påstår. Argumenter er et fordyrende led mellem tænketank og forbruger
3. Tænketankens medlemmer deltager i medicinske forsøg – lige nu er vi svulmet op som balloner
    0 kommentarer    

   Send en kommentar