Bjarne Tveskovs Blog. Amok.


You should follow
me on Twitter


RSS Feed

Blog homepage
tveskov.com Home

Delicious links
Delicious RSS feed
FriendFeed/tveskov

Photos on 23
LEGO images on Flickr

tveskov LinkedIn
tveskov @ Google

LEGO designer
Bøger jeg har læstinternet
tveskov.com


Arkiv:
Jan10 Feb10 Mar10

Jan09 Feb09 Mar09
Apr09 Maj09 Jun09
Jul09 Aug09 Sep09
Oct09 Nov09 Dec09

Jan08 Feb08 Mar08
Apr08 Maj08 Jun08
Jul08 Aug08 Sep08
Okt08 Nov08 Dec08

Jan07 Feb07 Mar07
Apr07 Maj07 Jun07
Jul07 Aug07 Sep07
Okt07 Nov07 Dec07

Jan06 Feb06 Mar06
Apr06 Maj06 Jun06
Jul06 Aug06 Sep06
Okt06 Nov06 Dec06

Jan05 Feb05 Mar05
Apr05 Maj05 Jun05
Jul05 Aug05 Sep05
Okt05 Nov05 Dec05

Jan04 Feb04 Mar04
Apr04 Maj04 Jun04
Jul04 Aug04 Sep04
Okt04 Nov04 Dec04

Jan03 Feb03 Mar03
Apr03 Maj03 Jun03
Jul03 Aug03 Sep03
Okt03 Nov03 Dec03

          Aug02 Sep02
Okt02 Nov02 Dec02

Still proudly powered by
This page is powered by Blogger, the easy way to update your web site.
 
 

 
Hvis du vil være Prevn/Gus 2.0, så er det nok en god idé at læse denne grundige guide til ægte anonym blogging. Jeg tror nu nok at Danmark er for lille et sprogområde til at have anonyme blogstars, så bare rolig Gus, vi skal nok få dig... (Bemærk iøvrig kontekstuel Google Ad moro på nyeste Gus-udspil om SYGologerne.)

En af de sjoveste vittighedstegninger jeg nogensinde har set var en hvor Günter Walraff havde klædt sig ud som babysæl for at afsløre ugerningerne på indlandsisen. Helt aktuelt breder Walraff trenden sig hastigt i medierne hvor Günter er skiftet ud med Brügger.

Imens siger "Victor Mundi" farvel til Gud og Hvermand i Danmark med et af de mest beske blogindlæg i nyere dansk historie. Sjovt og surt er det.

Det er velkendt at vigtigste teknologi-test er om et device kan køre Doom og det kan One Laptop Per Child dimsen selvsagt osse.

Matt Locke fra BBC om perpetual delivery ift. innovation.

Mon ikke Chris "Lang Hale" Anderson kan score en ny memefest/bogdeal med det mundrette Freeconomics, selvom mange andre har benyttet ordet før.

Oh, og forresten, på utallige opfordringer (OK, én) så lad mig udtale de berømte ord; Lisbeth Knudsen blogger!
    3 kommentarer    

   Kort spørgsmål fra en rookie

Hvad er en prevn?

Victor

   af Anonymous Victor Mundi  

   En prevn er/var en (semi?)fiktiv anonym dansk blogger der blev diskuteret meget for nogen år siden. Lidt info her.

   af Blogger tveskov  

   Tak for hjælpen.

V.

   af Anonymous Victor Mundi  

   Send en kommentar

 
Min nye bloghelt; Gus Jensen fra Sydhavnen. Det lugter lidt af Salgsblog og The Onion med indlæg som Til helvede med mit polske lokum men der er gang i Gus;

Nu sidder jeg tilbage med et defekt, sort lokum, og jeg har jo ikke regning på noget som helst. Det er jo håbløst. Og forbrugerrådet? Ja, de tager sig jo kun af sager, der omhandler frustrerede såkaldte stressramte kvinder eller metru-seksuelle mænd med småbørn, som er bange for at der er lidt farligt affald i deres snotforkælede ungers legetøj og at der er sprøjtemidler i deres rucculasalat eller franske årgangsrødvin.

[Eftertanke. Jeg tror bloggen er konstrueret. Og nu venter vi blot på "afsløringen" og efterfølgende meta-debat om hvordan Gus bare siger enormt meget om hvordan grænserne mellem fiktion og virkelighed udviskes i disse år og [forkortet af red.]]

[Eftertanke 2.0. Så fandt vi da i det mindste ud af hvad der var Nyhedsavisens journalister fandt ude i Sydhavnen]

[Eftertanke 3.0. Er det mon Peter Svarre der er Gus?]

[Eftertanke 4.0. Gus(tav) Jensen påstås at bo på Digevej 2 (så hans skurvogn står åbenbart på anden sal) og adressen er ude ved en sø tæt på DR Byen]:


Jeg tror stadig det er Hr. Svarre der er bagmanden, selvom han har lagt en kommentar hos "Gus".
    5 kommentarer    

   Jeg synes han minder lidt for meget om Stewart Stardust til at være original. Men det er stadigvæk vældig underholdende.

   af Anonymous Ricco  

   Ah, det er en post i rette tid, han er lige begyndt at skrive på classy.dk i kommentarsporet.

   af Blogger Claus Dahl  

   Eller skal vi kalde ham LonelyGuy 56 jvfr. ?

   af Blogger tveskov  

   Kommentar hos sig selv. Det ældste trick i bogen, simpelthen.

   af Blogger Claus Dahl  

   I anledning af den potentielle spoof-side:

Hvornår er det at hr Tveskov får skrevet "Listbeth Knudsen blogger: lisbethknudsen.blogspot.com"?
Det at hun vælger en ellers anonym blogspot løsning, er vel et smash-oplæg til at nogen snart får lavet en spoof'ed kendis-prevn?

   af Anonymous cj  

   Send en kommentar

 
Hidtil værste anmeldelse af Zune, inklusiv nogle ganske muntre citater;

Yes, Microsoft's new Zune digital music player is just plain dreadful. I've spent a week setting this thing up and using it, and the overall experience is about as pleasant as having an airbag deploy in your face.

"Avoid," is my general message. The Zune is a square wheel, a product that's so absurd and so obviously immune to success that it evokes something akin to a sense of pity...


Iøvrigt morsomt hvordan man kan blive træt af at høre om devices som Zune, Wii og PS3 længe inden de kommer i butikkerne pga. alle de gadgetblogs mv. der findes. Omvendt kan det være en fin måde at slippe for rent faktisk at købe dem som Helliganden beskriver.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Jeg sad og lyttede på det ret atypiske P1 program Direktørens dilemma den anden dag (kan høres her). I udsendelsen blev et par jyske iværksættere belært af en smart hovedstads-konsulent om hvordan de burde have evnen til at "gå i meta". Jeg er stor tilhænger af at kunne gå i meta (altså at kunne træde ud af en situation og se den udefra/ovenfra) og underviser sågar i det ind imellem. Men jeg kunne aldrig drømme om at bruge selve udtrykket og kom til at tænke på om det er noget som folk rent faktisk kan finde på at sige? En googling af begrebet bringer ej meget frem, dog dette superkorte indlæg hos Emme (efterfølgende diskussion bringer intet lys over land). Mit spørgsmål er "findes der mennesker der kunne finde på at sige "Skal vi lige gå i meta" og kan man sige det uden at få en kindhest? Mit gæt vil være at det ihvertfald ikke forekommer uden for Valby bakke.
    1 kommentarer    

   Hvis man bare går meta så er den der. Lidt mere.
Er det ikke også mere naturligt efter betydningen?

Spørgsmålet er snarere om "træde ét skridt tilbage", "tænke uden for boksen", eller andet fuzz for det samme, er bedre

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Nye bog-lynomtaler kan ses her, Maeda, Fforde, Senge, Slater og Gladwell. Så nu er der 70 bøger i mit bookshot album på 23.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Thanksgiving Photoshop konkurrence from Hell hos Worth1000. Velbekomme.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
PerezHilton.com havde 2.8 mio. unikke brugere forbi butikken i mandags, ikke dårligt.

Imens er danske aviser ved at begå online harakiri som DeMib så glimrende beskriver her.

The shape of (ugly) things to come; Pay-per-Digg. Bye bye Social Media Teletubbyland, velkommen til Hjallerup marked 2.0

Food for thought; allerede idag har 55% af englændere ikke et job, i traditional forstand. De 55% er temp-workers, freelancers, selvstændige og alt muligt andet godt.

Uclip ser ud til at være en nyttig og billig og dansk fritskrabningsservice der kan spare meget kedeligt rutinearbejde (selvom de nu godt nok er kommet til at sakse lidt af pigens hår i eksemplet på forsiden)

Interessant post hos Rushkoff om netassisteret sporing af en flugtbillist. Måske noget der burde være mere udbredt i .dk hvor den nye trend ser ud til at være kør-nogen-over-og-kør-hurtigt-væk.
    1 kommentarer    

   Din Perez Hilton historie er ikke komplet uden denne tråd fra Gawker. Når man er så pseudo-kendt at man kun lever i den illusion at man faktisk er pseudo-kendt så er man virkelig på kanten.

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Whistler lød til at være en dejlig applikation da den blev beskrevet for mig, desværre er der lige den detalje at programmet pt. kun eksisterer som tanker og varm luft.
    1 kommentarer    

   Du ka' jo starte med Melodyne ...

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Calacanis-drengen mener at Jimbo-drengen ikke vil svare ham på hans utallige mails/post om reklamer på Wikipedia fordi Jimbo-drengen allerede er ved at lave en deal med Google-drengene as we speak. Interessant teori, en af kommentatorerne på Calacanis-bloggen har en anden;

Wikipedia does not implement contextual ad systems because this may push abusers to vandalize it just to trigger their ads.

Og hvis det kom dertil kunne det jo også godt gå hen og ødelægge hele redigér-alle-sider konceptet i det lange løb.
    9 kommentarer    

   ...lige bortset fra det det argument ingen mening giver. hvem ville vandalisere en side for at få folk til at trykke på knapper det koster penge for vandalen at de trykker på?
Vandalen kan jo ikke tjene på det.
Det giver mere mening for vandalen bare at vandalisere det link der skal reklameres for ind på siden.

   af Blogger Claus Dahl  

   Claus, jeg forstår vist ikke hvad du siger. Hvis vi f.eks tager det dyreste Adword der findes i verden idag; Mesothelioma og så forestiller os en sweatshop af kinesiske Wikipedia-manipulatorer der diskret modificerer indholdet af Wikipedias entry om Mesothelioma på diskrete måder så Googles Adword algoritme serverer de reklamer som kineserne ønsker på siden. Det koster da ikke kineserne penge, tværtom er der 100$ i kassen til dem fra deres advokatkunder hver gang nogen klikker videre til advokatens site. Eller er der noget jeg totalt har misforstået? (kan sagten ske, det ville ikke være første gang)

   af Blogger tveskov  

   Lad os sige at Wikipedia fik AdSense.
Hvem får pengene når nogen klikker på et AdSense link på Wikipedia? Det gør Wikipedia.
Hvordan skal en eventuelt vandal tjene penge? Ved at folk klikker videre til hans webside og der klikker på et link han tjener penge på.
Hvis det var det han skulle bruge Wikipedias trafik til, så var det da fantastisk meget billigere at betale kineserne for simpelthen at indsætte linket til den side han vil have folk hen på direkte på wikipedia, uden et enormt dyrt (for vandalen) klik på et AdSense link på wikipedia.
Hvis en annoncør vil misbruge Wikipedia til at generere trafik til et website er AdSense en meget dyr omvej. Den direkte vej, reklamelinks direkte i wikipedias tekst, er langt billigere.
Jeg kan ikke se annoncøren vil have noget incitament til at betale en spammer til at tage den dyre omvej i stedet for den direkte rute.

   af Blogger Claus Dahl  

   Det ville være alt for åbenlyst og gennemskueligt at indsætte links direkte i teksterne, det vil Wiki-politiet kunne fange relativt let. Men inddirekte ikke-gennemskuelige ord i teksterne indsat for at trigge Adwords kontekstuelle indsætning af bestemte reklamer ville de ikke have en chance for at gardere imod. Yep det er selvsagt Wikipedia der får pengene fra annoncørerne, men kineserne kunne få penge for at få annoncørernes annoncer til at komme frem på de ønskede Wikipedia sider.

   af Blogger tveskov  

   Men... hvis det skal være nonobvious så køber man da bare adwords på noget tekst der ER i wikipedia allerede. Det er da meget mere elegant. Der er ingen gode argumenter for vandalisme i det her.

   af Blogger Claus Dahl  

   hvis det skal være nonobvious så køber man da bare adwords på noget tekst der ER i wikipedia allerede. Det er da meget mere elegant.

Bare? Hvad så når ens konkurrent har en hær af kinesere der fjerner ens tekst fra Wikipedia og indsætter lidt andre ord som sørger for at konkurrentens annoncer vises istedet?

   af Blogger tveskov  

   Jeg mener stadig ikke angrebsscenariet hænger økonomisk sammen.
Du skal kombinere nogen virkelig billige resultatord på wikipedia med nogen virkelig dyre nogen på din egen side. Det vil give rekordlave clickthrus fra første click til andet. Det vil give rekordhøje akkvisitionspriser.

Og jeg kan stadig ikke se at det ikke er billigere at lave linkingen direkte på wikipedia. Den slags kan skjules godt.

   af Blogger Claus Dahl  

   Og lige en ting mere: Det skal meget trial and error til for at få at vide hvilket ord en given reklame er trigget af. Det kan wiki-politiets også godt opdage at man gør.

   af Blogger Claus Dahl  

   Jeg siger heller ikke at det automatisk ville blive et stort problem, jeg tror dog du undervurderer SEO-brigaden og overvurderer blogpolitiet. Jeg kunne godt være bekymret for de stor beløb der ville være i spil og jeg gætter på at Jimbo er det samme.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Tillykke til vennerne fra Amfitech der idag fik Ingeniørernes Produktpris for deres interaktive legeplads. Way to go. Amfitechs nye ensides website er iøvrigt leveret så sent som igår aftes af tveskov.com.
    3 kommentarer    

   Så vil det måske interessere tveskov.com at der står en anden mailto email end den som mailto linket peger på....

   af Blogger Claus Dahl  

   Tak for tippet, det er dog med fuldt overlæg grundet visse redirect issues som jeg ej skal kede med her.

   af Blogger tveskov  

   Glimrende (og tiltrængt) update - den tidligere side(r) var urørt gennem flere år. Men det er vel også bedre at de bruger tiden på at udvikle den bagvedliggende teknologi og derefter lave nogle fede produkter.

   af Anonymous MBA  

   Send en kommentar

 
Længe siden vi har haft en god mest-læst-på-avisen Top 5, men dagens hitliste fra Berlingeren var for god til at lade ligge;

1 Hr. Schwann er forsvundet
2 København vil være metropol nr. 1
3 James Bond var aldrig blevet ansat i PET
4 Døde ateister betaler kirkeskat
5 Dronningens nye røgvaner

Fint øjebliksbillede af hvad der optager nationen. Og lige en bonusartikel fra den kant; mange terapeuter er kvaksalvere. The horror, the shock.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Mit hardware gennem tiderne (bonuspoint til de der kan genkende alle maskiner);
    3 kommentarer    

   Amstrad'en må være min favorit :-)

   af Anonymous Hartvig  

   Oh ja, Amstrad'en, den var da en fornøjelse. Med sit technicolour-tastatur...

   af Blogger Jonas  

   Det er da noget nymodens skrammel. Jeg har faktisk både en UK101 og en AIM65, den første var faktisk et engelsk byggesæt, med 4kbyte RAM og en 8kbyte Microsoft v.1.0 Basic fortolker. Jeg købte min relativt sent (1979), mener den startede som OSI (Ohio Scientific et eller andet nogle år tidliger)

   af Anonymous Anonym  

   Send en kommentar

 
I anledning af at Googles aktiekurs har rundet 500$ blev jeg endnu engang mindet om George Dysons ord efter et besøg hos Google;

For 30 years I have been wondering, what indication of its existence might we expect from a true AI? Certainly not any explicit revelation, which might spark a movement to pull the plug. Anomalous accumulation or creation of wealth might be a sign, or an unquenchable thirst for raw information, storage space, and processing cycles, or a concerted attempt to secure an uninterrupted, autonomous power supply. But the real sign, I suspect, would be a circle of cheerful, contented, intellectually and physically well-nourished people surrounding the AI. There wouldn't be any need for True Believers, or the downloading of human brains or anything sinister like that: just a gradual, gentle, pervasive and mutually beneficial contact between us and a growing something else. This remains a non-testable hypothesis, for now. The best description comes from science fiction writer Simon Ings:

"When our machines overtook us, too complex and efficient for us to control, they did it so fast and so smoothly and so usefully, only a fool or a prophet would have dared complain."


Der går næppe en uge uden jeg kommer til at tænke på det citat. Nåmen, er der mere kaffe?
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Jeg er ikke den store bruger af to-do lister, men jeg har som regel en to-google liste kørende, idag gik det ud over Jeremy Bullmore, Martin Roll og Ed Hartcourt.

Den mest kinky (og begejstrede) anmeldelse af en MacBook Pro ever.

Time kårer årets bedste opfindelser, incl. nedenstående robot (gæt selv hvem der er hvem);
    2 kommentarer    

   Ed Harcourt er da man! Han er sublim live, omend lidt en shoegazer. Og så har han temperament som en dragqueen med en knækket hæl!

   af Blogger Emme  

   Bonustip: På Harcourts hjemmeside er der øverst lige nu en undskyldnig til koncergæsterne til seneste koncert. Harcourt havde været ude at drikke lige før koncerten og den var noget rod. God stil at sige undskyld bagefter.

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Gammel artikel, men god pointe; Det er bedre at designe noget som 75% af kunderne hader og 25% virkelig elsker, end noget som 100% af kunderne elsker 50%;

The first test of Renault's commitment to risk-taking design came with le Quement's Twingo, a tiny, boxy car to which he added a playful pair of frog's eyes for headlights. Focus groups, he recalls, weren't keen. "Fifty percent of consumers said they hated it, and 25% were dubious," says le Quement. "But 25% said they loved it and wanted to know where they could buy one.
    1 kommentarer    

   Glimrende artikel - hvis så bare Hollywood også turde prøve.

   af Anonymous MBA  

   Send en kommentar

 
Endelig skete det; Idag kunne jeg for første gang scrolle hele vejen ned ad Blogbot uden at have hørt om én eneste af de listede blogs før. Blogosfæren vokser, og det er en god ting.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Den nye TV-Avis er cool nok, og det nye site med Blågs er osse fint. Meen links til Digg og Reddit+ Technorati på hvert eneste TVA blogindlæg det der simpelthen for 2.0 poppet og irrelevant for 99.8% af læserne. Folk er irriterede over at DRs storskærme er sat sammen af fire små skærme (så Lars Lykke Rasmussen fik "et kryds i panden") men det kan vel fikses hen ad vejen. Men det er blot skønhedfejl, ellers er det en fin upgrade. Vejret er blevet bedre, det lysner i øst.
    2 kommentarer    

   Mest af alt har de sat de links de forkerte steder, nemlig på blogsene og ikke på det redaktionelle nyhedsstof. Det er jo det de har som vi andre ikke har.

   af Blogger Claus Dahl  

   God pointe, idet der nok er ca. 1000 gange større sandsynlighed for at nogen ville Digge en TVA breaking news solohistorie fremfor et indlæg hvor Torsten Jansen skriver om sin nye kontorstol.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Dejligt at guldspraysnifferen Patrick Tebbit kom med på listen over de tretten pinligste internet-øjeblikke. Hans mugshot siger enormt meget om samfundet, synes jeg. Nummer et på listen blev Steve "Monkeyboy" Ballmer.


Mens vi er ved pinlige øjeblikke, så er der noget jeg har tænkt på; Der reklameres for tiden meget for nogle boxsets med alle Rocazinos eller alle Tøsedrengenes musik samlet i en stor herlig pakke. Her er der muligvis de der vil tænke at det kunne da være smart at få fat i de boxsets og måske endda give dem til en kær ven eller elsket familiemedlem til julehøjtiden. Det tror jeg godt jeg vil advare imod. Jeg tror ikke de CDer vil blive hørt nær så meget som man venter. Med andre ord vil forholdet mellem pris på boxset og antallet af gange bemeldte boxset vil blive afspillet ikke se fordelagtigt ud. Så er det sagt.
    4 kommentarer    

   Der er en kognitiv nydelsesligning her: Man får det ud af noget man køber som man investerede i at erhverve det. Investeringen kan være mange ting, tid, opmærksomhed eller andre ting i den stil - men bestemt også penge.

Man får ikke pludselig et nært forhold til 1000 mp3 filer bare fordi de var billige. Uanset hvor fede de er.

   af Blogger Claus Dahl  

   eller... er ligningen mere puritansk/protestantisk end den er kognitiv? Jeg kom pludselig i tvivl...

   af Blogger Claus Dahl  

   Der er en kognitiv nydelsesligning her

Helt klart, f.eks vil ingen (mand) indrømme de har købt en dårlig/forkert bil (uanset om den så har stået på værksted hver anden uge).

Men lige i tilfældet Rocazino boxset tror jeg nu nok lige at ligningen er sat ud af spillet :-)

   af Blogger tveskov  

   Ha ha, jeg er ikke sikker. Men jeg har også en bror der i særlige øjeblikke kan stille med en dejlig herre vokalkvartet der synger Ridder Lykke, så ikke et øje er tørt.

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Jeg synes Wii kampagnerne er geniale, se f.eks denne side om Zelda hvor næsten alt indhold viser spillernes reaktioner fremfor selve spillet. Iøvrigt mener jeg at Wii er et glimrende produktnavn, mere om det senere.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Som jeg tidligere har været inde på så er det ikke sommer i .dk før fluff-artiklerne om nudister og kammerjunk-mangel florerer. Og den søde juletid er heller ikke komplet uden de glædestålende artikler plantet af detailhandlens lobbyister om hvorledes julehandlen slår alle rekorder; Vi køber som aldrig før, især ting der forkæler, oplevelser og unødige varige forbrugsgoder. Og ironisk nok nåede jeg ikke engang at skrive dette indlæg til ende førend der dumpende en mail ind med et tip om at Søndagsavisens søndagsudgave prydes med en artikel om selvsamme emne. Så nu er det officielt jul i forbrugsdanmark igen. Enjoy.
[Tak til Thomas Bach-Laursen for tippet]
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Online karaoke maskinen Singshot er superfin.

En fætter med det lidet velklingende navn Aries Spears laver fantastiske parodier på rappens aristokrati (Snoop, DMX, Jay-Z, LL mv.)

Sjov tegning; Blogosfæren som det sorte stof der holder medieuniverset sammen.

Breaking News; Calacanis-drengen (ikke at forveksle med Djarnis-drengen) forlader AOL.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Når kendte danskere går en tur til numerolog kan mærkelige ting ske;

Shirley -> Szhirley

Marianne Dinesen -> Mayianne Dinesen

Janni Helle -> Janne Helle

Maria Hirse -> Mariie Madeleine Hirse

Danske Numerolog forbund har meget på samvittigheden (og check lige navnene på bestyrelsens medlemmer)...
    1 kommentarer    

   Ak, ak. Men hvis man ikke selv er så opfindsom, kan man jo f.eks. benytte sig af en numerologimaskine...

   af Blogger Poul Exner  

   Send en kommentar

 
Hot new nettrend: Deploy to desktop.

Jeg tror jeg kan li' Majikwidget på trods af navnet. Smarte AJAXificerede polls, skypecasts og andet godt til blogs.

Tre 2 komma nul darlings starter forfra, det drejer sig om Riah, Odeo og Pluck.

JP om Europas nye grænseløse taberklasse. De er uden arbejde, har ingen uddannelse. Til gengæld er de storforbrugere af rusmidler.

En oldie med goodie fra Cathy (som Hugh vist gerne vil se nøgen.) One of us is smarter than all of us.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Det kan godt være min musiksmag er dårlig, men i det mindste er den ret bred, som dette udsnit fra dagens iTunes playlist muligvis indikerer (den tredie sang er en fin lille selvrefererende sag)...
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Tommelfinger op for;

-Elmoses Politiken Blogmanifest, sådan skal det gøres.

-Snedkeren som igår var en af planetens mest digg'ede personer (selvom lynch-mob'en på Digg selvsagt ej kender sagens rette sammenhæng). Stevens Goatsecard er også ved at udvikle sig til et globalt mem.

-IBMs kommende 1100 kvadratmeter store Roadrunner supercomputer som leverer 1 petaflop ydelse

-Dr. Sennov der mindede mig om den uforlignelige Web 2.0 liste hos Sacred Cowdung, den er ikke blevet kortere siden sidste check. Og det kan næppe blive mere 2.0 agtigt* end der hvor 37Signals stilen og den gule Post-it møder hinanden og Stikkit viser sig.

Og tommelfinger ned for;

-Nok en af tidernes mest creepy nyhedshistorier fra The Sun om en Rudy-type der boede under en 12 årig piges seng i tre måneder uden at forældrene vidste noget. Yikes. Hvor er Rudy iøvrigt for tiden?

-Frække norske komikere der påstår det danske sprog lyder som det der tales i denne sketch;-Sidste afsnit af "Gillmor Gang", der (endnu en gang) med al tydelighed demonstrerer worst-practice indenfor podcasting. At høre Calacanis-drengen råbe i sin skrattende mobil fra en taxa om hvor dum Doctorow-drengen er, mens de sure gamle mænd grynter i baggrunden kan vi sagtens undvære. Men tag ikke mit ord for det, lyt selv hvis du orker (Selve indholdet starter først 4 minutter og 19 inde i "showet")

powered by ODEO

*Når noget er "agtigt" så ved man enden er nær.
    6 kommentarer    

   Holy fuck, Gilmoreshowet er kedeligt - og så snakker de ovenikøbet om Reboot 2005. Man er dog nødt til at grine med, mens Jason Calacanis fortæller hvordan Cory Doctorow *nægtede* at bruge den tvungne garderobe i Vega Natklub fordi den krænkede hans borgerrettigheder.
Der er sgu ufrivillig komik på et vist niveau.

   af Blogger Claus Dahl  

   Som dansker i Bergen har jeg fået serveret den norske sketch flere gange. Kamelåså, siger jeg bare.

(Det skal siges, at programmet Uti vår hage, som sketchen kommer fra, faktisk er utrolig skægt og værd at se)

   af Anonymous Ricco  

   @Claus; Der er sgu ufrivillig komik på et vist niveau.

Ja, der er utrolig meget mandlig aggresion i det program, på sådan en lidt indestængt og højkkomisk måde.

@Ricco; Da jeg var i Bergen og undervise på uni viste de mig "Danmarks Plads" som er et lidt vindblæst øde sted i udkanten af byen. Så kan vi lære det, kan vi. :-)

   af Blogger tveskov  

   Hehe, ja, der er ikke ret mange bergensere, som associerer Danmarksplass med noget positivt. Det er et af landets mest befærdede vejkryds, og der er aaaaltid kø.

   af Anonymous Ricco  

   Det skal blive komisk når det er så indestængt at det simpelthen bliver redigeret ud bagefter.

   af Blogger Claus Dahl  

   Indestængt bitterhed two point oh is the new black

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
En lille perle fra nettets nostalgiske overdrev; Hvordan ser "Emil" og "Pippi" ud idag og hvordan gik det med Fia og Hampus og Ronja alle de andre svenske barnestjerner? Svaret gives på denne side.
    2 kommentarer    

   Det er synd for Emil. Han ligner næsten en sexforbryder eller massemorder på det billede - og så er han bare IT-konsulent.

   af Blogger Claus Dahl  

   og så er han bare IT-konsulent

En skæbne værre end døden.
Nu mangler vi bare at Pippi har sin egen wæbblog så er katastrofen total.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Det er vist Nextgen konsol madness uge all over the place. Hvis du kun gider læse ét blogindlæg om dette, så er Engadgets roundup vist et godt bud.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Sådan planlægger man et meetings i 2006:


Don't let the door hit you on the way out
    1 kommentarer    

   Godt der ikke står "Restart" i oversigten ;-)

   af Anonymous Preben  

   Send en kommentar

 
Det kan godt være at nettet på overfladen ligner et friktionsfrit, virtuelt nirvana, men der er ikke overraskende voldsomme ressourceproblemer under overfladen som Carr-drengen skriver i et tankevækkende (langt) indlæg;

Prickett Morgan calculates that, including secondary air-conditioning costs, the world’s PCs and servers eat up 2.5 trillion kilowatt-hours of energy every year, which, at 10 cents per kilowatt-hour, amounts to “$250 billion in hard, cold cash a year. Assuming that a server or PC is only used to do real work about 15 percent of the time, that means about $213 billion of that was absolutely wasted.

Og selvfølgelig sparer netværket os nok for mange unødvendige fysiske transaktioner, men gad vide hvor sundt netto-regnskabet egentlig ser ud (lad os end ikke begynde at overveje hvor meget alt vores hardware belaster planeten). Så - kære venner - vi blir nok nødt til at få nogen flere arkitektegnede A-kraftværker op at spille snarest hvis ikke klodens sidste delfiner skal lade livet for at vi kan holde Google kørende.
    3 kommentarer    

   Vi havde en underholdende session på EuroFOO hvor vi snakkede virtuel økologi i sammenhæng med Second Life. Second Life har det problem at de har ca én server kørende per 3 brugere, fordi hele landskabet konstant skal være simuleret. Det koster en masse, og vi sad og drømte om at køre omkostninger ind som et spilelement i Second Life.

   af Blogger Claus Dahl  

   Én server per tre brugere, yikes det er (meget) værre en jeg troede. Har også arbejdet sammen med frelste økofreaks der aldrig slukkede deres skærm(e) og som bare skulle ha' nyt hardware hvert år, hykleri 2.0 if you ask me.

   af Blogger tveskov  

   Yep, det er slemt. Men det sjove er at man lever i en verden i Second Life hvor *alt* kan måles og vejes. Så hvis de ellers gad kunne de regne din CO2 omkostning ud helt præcist ud fra din adfærd.
Det er sådan noget folk arbejder med at kunne skrive i varedeklarationen (og altså på din kassebon) nede i supermarkedet ude i virkeligheden, så det ville være fascinerende at gøre det i SL fo realz.

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Jeg har bemærket en ny adfærd hos mig selv der bedst kan beskrives som autocomplete angst; Flere og flere søgefelter bliver "live" f.eks når Firefox 2.0's Google søgefelt løbende gætter på hvad man vil søge efter, og så sidder man med fornemmelsen af at man "spilder" tastetryk fordi maskinen allerede ved hvad det er for et ord man taster. Mon ikke funktionen breder sig til alle indtastningsfelter og applikationer således at Word vil være i stand til at gætte hvad det næste ord man vil skrive er? Andre der kender fornemmelsen af Autocomplete Angst?
    3 kommentarer    

   OpenOffice.org har allerede (eller har i hvert fald haft) autocompletion, så den gætter hvad man skriver. Dog gætter den kun ud fra ord skrevet i samme eller andre åbne dokumenter.

Men... angst? Tag det som et forslag og vær herre i egen browser. Det er dig, der bestemmer.

   af Anonymous Ricco  

   Suggestions er vel bare (eller kan måske billedligt forstås som) mikroembeddet tagclouds og kollaborative filtre vægtet, udvidet og twistet lidt, eller en slags preloadet relateret søgestreng "prøv evt. også" :)

   af Anonymous Rasmus Lasthein  

   @ricco Jeg har intet mod suggestions, og yep det er mig der bestemmer, jeg beskriver blot fornemmelsen af at man unødvendigt færdigskriver et ord selvom computeren allerede har gættet hvad for et ord det er.

@rasmus god beskrivelse og yes, det er en fin funktion. Men en gang imellem bliver jeg helt glad når jeg f.eks vil søge efter noget hvor computeren *ingen forslag har*...

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Dynamisk tagcloud med slider-kontrol viser amerikanske præsidenters taler (Fundet via Connecta's blog der bare blir bedre og bedre)

Ret omfattende artikel om SORAS (Soap Opera Rapid Ageing Syndrome) afledt af besøg på artikel om Retroactive continuity (Retcon) fundet via Classy).

En overskrift der bare tigger om link-kærlighed fra 100.000 overophedede blogskribenter; The Top 10 Lies of Web 2.0.
    1 kommentarer    

   Jeg lærte termen fra en simpelthen fremragende guidebog til den amerikanske kulturelle guldalder vi nu kender som Clinton årene (ok, med en smule slut-80er Bush blandet i) udgivet af The Guardian: alt.culture - a guide to 90s america.
Jeg har lige siddet og ledt efter opslaget, men kan sjovt nok ikke finde det. Men jeg mener nu det er der.
Tro det eller lad være, men denne præ-web kulturbibel har siden været en helt ubestikkelig guide til metaironisk americana. Vel er det Mahir/Borat og den slags nu, men holdningen har været stabil i de sidste 15 år.

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Gigaarkiv af sære skulpturer fra hele verden.

David Lanham har et nydeligt pixel-pusher portfolio.

Bodypaint der giver ny mening til begrebet fiskefjæs.

[Via Mr. Goatsecard]
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Hvad går de rundt og gør i Boston-området kunne man kalde denne lille update på venner og bekendte over there. Mitch og Brian har gang i PICO. George laver stadig fantastiske kinetiske skulpturer og David bygger stadig de vildeste museumsinstallationer.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
En oldie men goodie, gravet frem af Kottke; Bruce Mau's manifest annoteret med hånlige noter.

Det er en cool måde Polar Rose tagger billeder på, den lille rose er en god idé sammenlignet med de vanlige kasser. (Hør iøvrigt podcast med Nikolaj Nyholm hos Bøtter.

Alt yder på at "Gears of War" spillet bliver et nyt højde/lavdepunkt i First-person genren, denne video er helt god, ikke mindst pga. soundtracket.

Og én mere fra Kottke-drengen; The Onion Sunday Magazine covers;
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Jeg skal med til Soulfishtival '06 og jeg tror du dummer dig hvis du ikke dukker op (stadig få ledige pladser). Som Patrick siger;

Soulfishtiival ´06 er ikke bare muligheden for at møde cutting-edge foredragsholdere, det er også muligheden for at tale kreativitet med ligesindede og netværke
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Husk at du stadig kan nå at deltage i Classy's over/undersætningskonkurrence. Efter en del uovervejelser faldt mit valg på "Jeg ved hvor der findes en have så skøn". Dels ville jeg gerne have at resultatet rent faktisk kunne synges, dels skulle der selvsagt være et vist element af tåkrummende mangel på lyrisk og sproglig kompetence i oversættelsen. Desuden skulle det være en sang der ej var for funky in the first place. Jeg arbejder stadig på at indspille en MP3 med nummeret, men Lasse og Mathilde har indtil videre ikke været at træffe hjemme.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Fortællinger om folk der blir fyret for ting de skriver på web(b)blogs er lige så spændende kedelige som de evige "Bombeopskrift fundet på Indernettet" og "Rudy finder tøzer på Arto" sager. Hvis man er illoyal og bryder loven via flaskepost/sms/rss/røgsignaler blir man osse fyret. Get over it and move on please.
    1 kommentarer    

   Apropos indernettet så er det fedt at problemet var hans "webblog".

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Mens jeg er busy busy andetsteds, kan du stirre dig blind på denne GIF;
(Tæl mænnerne før og efter)
    4 kommentarer    

   Okay - det der er bare tarvelig!!
Det kan jeg slet ikke vikle ind i min hjerne. Argh!

Overvejer seriøst at lave screendumps - for det er jo bare åndssvagt.. Pisos

Må være det sene tidspunkt, bestemt!

   af Anonymous Henriette  

   Ja kom nu, der må være nogen blandt alle raketvidenskabsmændene/kvinderne her på kanalen der kan regne den ud...?

   af Blogger tveskov  

   Dette indlæg er blevet fjernet af en blog-administrator.

   af Blogger Laulund  

   Det er nemt at se at der er nogen hoveder og ben der bliver mighty korte når man skal op på de 13.

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar