Bjarne Tveskovs Blog. Amok.


You should follow
me on Twitter


RSS Feed

Blog homepage
tveskov.com Home

Delicious links
Delicious RSS feed
FriendFeed/tveskov

Photos on 23
LEGO images on Flickr

tveskov LinkedIn
tveskov @ Google

LEGO designer
Bøger jeg har læstinternet
tveskov.com


Arkiv:
Jan10 Feb10 Mar10

Jan09 Feb09 Mar09
Apr09 Maj09 Jun09
Jul09 Aug09 Sep09
Oct09 Nov09 Dec09

Jan08 Feb08 Mar08
Apr08 Maj08 Jun08
Jul08 Aug08 Sep08
Okt08 Nov08 Dec08

Jan07 Feb07 Mar07
Apr07 Maj07 Jun07
Jul07 Aug07 Sep07
Okt07 Nov07 Dec07

Jan06 Feb06 Mar06
Apr06 Maj06 Jun06
Jul06 Aug06 Sep06
Okt06 Nov06 Dec06

Jan05 Feb05 Mar05
Apr05 Maj05 Jun05
Jul05 Aug05 Sep05
Okt05 Nov05 Dec05

Jan04 Feb04 Mar04
Apr04 Maj04 Jun04
Jul04 Aug04 Sep04
Okt04 Nov04 Dec04

Jan03 Feb03 Mar03
Apr03 Maj03 Jun03
Jul03 Aug03 Sep03
Okt03 Nov03 Dec03

          Aug02 Sep02
Okt02 Nov02 Dec02

Still proudly powered by
This page is powered by Blogger, the easy way to update your web site.
 
 

 
Fantastisk "The Shining" trailer remix.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Gadgetsnakupdate jvfr. tidligere post. Hvis ellers ikke Sony var så dårlige til software, så kunne de godt lave en clean-sweep mht. at integrere mobile devices (PSP snakker med Cybershot snakker med K750i). Meen der er lige et stykke vej endnu før konvergens-nirvana indtræffer, for der kræves en del software-lim før det hele spiller sammen i et sømløst Personal Area Network. Men det lyder som K750i er et godt bud på en ikke-for-oversmartfone for tiden.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Det er åbenbart rigtig hårdt at være dansker ifølge Klavs. Otte ud af ti danskere er marginaliserede(!). Den ene af de to tilbageværende er et hjerteløst kapitalistsvin, mens den anden er en der er er "kritisk overfor marginalisering" og han er åbenbart også blevet marginaliseret i en grad så hans sidste udvej er at skrive en artikel om emnet på Flix. Så det er ikke let. Men det er dog én dansker som har det endnu sværere, hør blot hvad Berlingeren skriver;

For en 68-årig mand som Jørgen Leth, der holder sig så godt i krop og sjæl, er der stadig mange valg i livet. Skal han tage den syttenårige mulat forfra eller bagfra? Skal han rejse til Haiti, New York, Paris eller Tel Aviv? Satse på Ullrich eller Basso i touren? Vælge bøjlen med Versace eller Armani-jakkesættet?

Choices, choices...
    1 kommentarer    

   Haha, godt spottet. Jeg kommer til at tænke på en folder jeg engang fik fra en forening ikke af transseksuelle eller af bøsser, men af folk der var begge dele i en eller anden mærkelig nærmere specificeret kombination. De skrev uden ironi i folderen at hver 10 mand i Danmark skam havde det sådan.

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Wow, det er altid vildt og vemodigt når et klassisk websted skifter forside. Idag skete det så på DR.dk og første indtrykket er godt. Minder lidt om TVAs nuværende design som jeg også synes fungerer glimrende. Læs mere om designet her hvor man også kan diskutere og se at DR kan køre Windows på en Mac... [Spottet af Dr. Hartvig]

Og så lige et par ukendte Safari shortcuts som vil spare min mus for flere kilometers kørsel hver dag:

Apple-L (Cmd-L)

Without reaching for the mouse, you can position your cursor into the url or web address field. Just press Apple-L and start typing the url. If the url you're typing is a .com, you don't even need to type .com at the end. The way to remember the combo - L stands for location.

Apple-Alt-F (Cmd-Option-F)

Again, save a trip with your mouse and position your cursor in the search field with this key combo. Just press Apple-Alt-F and start typing.
    1 kommentarer    

   og en anden god:

Apple-Shift-i (Cmd-Shift-i)

laver en ny mail i dit default mailprog. med siden adresse. Ganske snildt, hvis man ofte tipper andre om fede links....

//u.roos

   af Anonymous Anonym  

   Send en kommentar

 
Godt tema hos Worth1000; Hvis manga var virkelighed... Hvis David Bowie var virkelig.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Dent-de-Lion du Midi, den tidligere danske idéminister og LEGO visionary laver nu golffilm i sit firma Lostball.com.
    2 kommentarer    

   Ha - ha. Ja ved gennemsyn af websiden fornægter det sig ikke hvem der står bag:
" ... we are an incubator for visionary golf projects..." og lidt senere "We are seeking an investment partner to complete our foursome." Gad vide hvem der bider på denne gang. Min bare ...

   af Anonymous Anders T. Jensen  

   Den som ikke kender historien er dømt til at gentage den...

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Firmaet LeapFrog var for få år siden den absolutte darling indenfor elektroniske educational toys, men på det seneste er det gået ned ad bakke for firmaet. Men deres nyeste satsning The Fly Pentop er rigtig cool (Det tilhørende websted er meget slick og informativt). Jeg synes nok jeg kunne lugte Anoto teknologi og det var det osse. [Tak til Hr. Rying for tippet]
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Hvis man googler efter skrifttyper ender man let i et evigt loop af fordækte font-sites hvor der er langt mellem godbidderne. Her er et par tålelige fontsites; Goodfonts og Simplythebest/fonts. Nogen som kan anbefale andre af slagsen?

[Update. Her er et par gode mere; Dafont og Hydro74]
    2 kommentarer    

   Tyskerne kan også fint være med:

http://www.myfont.de/index.php

-- MBA

   af Anonymous Anonym  

   Ganz wunderbar, nu er jeg efterhånden godt dækket ind med skrifter.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
En dejlig, specialiseret blog; The Generator Blog.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Skovtur

Far: Der er godt nok mange mennesker i skoven idag, hva' ?
Yngste søn: Ja, altså bortset fra os

    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Ud af vinduet kan jeg se at der er en voldsom regnbyge igang. Og jeg kan også se min kone som kører bilen ud af carporten og parkerer den i regnen. Kunne det eventuelt være et diskret hint om at bilen trænger til at blive vasket? Det tror jeg nok det ku'
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Lige så venlig og egoboostende blogosfæren kan være for A-listerne, ligeså grimt ser det ud når vinden vender. Det fik Hugh en lille taste af da Ben Metcalfe kommenterede på Stormhoek vinen og den måde den markedsføres på. Man kan næsten mærke på Scobles respons at han fornylig måtte holde blog-pause efter nogle barske personlige angreb.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Lille analyse af Steve Jobs seneste keynote. Ikke nogen jordrystende pointer, men ingen tvivl om at Jobs er en god taler og hans slides er altid dejligt simple og veldesignede.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Hvis jeg nu skulle gå gadget-shopping-amok (og det er der overhængende fare for at jeg gør) så er min plan at indkøbe disse fire devices; Canon IXUS 750, PSP, iPod nano (i sort, selvfølgelig) og SonyEricsson K750i.

Min påstand er at ingen af de fire kan undværes selvom de har en del overlap mht. funktioner (K750i'erens kamera er ikke godt nok til noget seriøst, man kan ikke jogge med en PSPer osv.). Alle fire vil kunne snakke fornuftigt med min PowerBook, men det vil (stadig) være et mareridt af småprogrammer, jævnlige updates, dårlig integration på tværs af devices osv osv). Vi er stadig et stykke fra konvergens-nirvana. Alle fire indeholder en pæn mængde memory, men der er virkelig dårlige muligheder for at udnytte al den plads på tværs af dimserne (Hvis der var memorystick i IXUSen ville vi nærme os noget interessant, men det er der ikke. Måske er SONY digicam ville give mere mening, men jeg er så glad for IXUS)

Er der bedre gadget-komboer jeg har overset? Nogen som har erfaringer med de nævnte dimser? Vi taler om dims for 10K, det blir en høj kilopris, så man vil jo gerne have noget for sparepengene.
    3 kommentarer    

   Jeg kan kun varmt anbefale K750i. Jeg fik en af de første, har den stadig og er ret begejstret for den. Den kan jo 1M ting, men jeg bruger den til: Tlf (ingen overraskelse), kamera, kalender, SMS, MMS, mail, WAP-browser. Størrelsen er perfekt. Jeg bruger ikke radio og MP3-spiller - måske mest fordi jeg altid har en iPod med mig. Det, der tiltaler mig mest, er tanken om, at jeg nærmest kan nøjes med at tage den telefon med mig, hvis jeg skal et sted hen med minimalt grej. Mail og browser er ikke sindssygt hurtigt, men det fungerer.

Jeg har en minianmeldelse, og andre har kommentarer på http://www.asynkron.dk/2005-06-06/anmeldelse-af-sony-ericsson-k750i/

   af Anonymous Andreas  

   Hr. Tveskov, hvordan kan de undgå at nævne så vigtig en opfindelse som The Fly... http://www.liveonthefly.com/


Hilsen Rying ;-)

   af Anonymous Anonym  

   Jeg har været utrolig glad for K750i, primært på grund af kameraet - for selv om det er for lille til noget alvorligt, er det alligevel fedt at have det i baglommen.

Så kan man tage billedet til en Power Point, som huskekiks eller til en hjemmeside når man lige fanger et eller andet.

Fx. http://www.damsted.net/index.php?/weblog/comments/on_the_road1/

Klik på billedet for højere opløsning

   af Anonymous Patrick Damsted  

   Send en kommentar

 
Tommy går endnu mere mainstream, nu osse på iFilm.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Min eneste kommentar til Avistid problematikken ses nedenfor. Den er allerede blevet glimrende kommenteret af kloge folk.

Personligt så jeg gerne en online avis der var lidt lissom Flix, bare med mere sladder (noget som EB.dk gør kanongodt) 37% færre socialdemokrater og brokkere og et 137% pænere stylesheet (Kunne Peytz og Co ikke donere sådan et?) , så det må blive til;Hvem laver den, jeg gider ikke :-)
    4 kommentarer    

   Haha, langt setup til en virkelig god avisvits.
Personligt tror jeg netavis faren er langt, langt større fra højre. Blogger kammeraterne overhovedet?

   af Blogger Claus Dahl  

   Kun på Flix... Men det er da rigtig at der blir gået til makronerne på m. fl. [Advarsel. Uforsigtig omgang med Photoshop]

   af Blogger tveskov  

   Jeg har aldrig rigtigt brudt mig om Flix, men på given foranledning tjekkede jeg lige, og du har ret - det er som at læse Politiken hvor debatsiden har fået lov at fylde hele avisen.

Men OK, jeg skal nok. Domænet er købt, og konceptet er jo klart. Fortsættelse følger.

   af Blogger Claus Dahl  

   "Politiken hvor debatsiden har fået lov at fylde hele avisen", jeg kan ikke forestille mig noget ret meget værre.

Og tillykke med Wikiavisen.dk, glæder mig...

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
To links fra hver sin ende af nettet; Men of the internet (ikke så flot) og Leoburnett.ca (Flot)
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Daringfireball har hånlige ord til Dell's nye "Shuffle Killer", og med god grund ser det ud til. Til gengæld tror jeg godt at SONY vil kunne sælge nogen stykker af denneher. Og det vil da kun være forfriskende og kærkomment hvis Apple får noget mere kvalificeret konkurrence på musikfronten, så med Jonathan Ive's ord (fra dette interview);

So many companies are competing against each other with similar agendas. Being superficially different is the goal of so many of the products we see. A preoccupation with differentiation is the concern of many corporations rather than trying to innovate and genuinely taking the time, investing the resources and caring enough to try and make something better.

Jeg kiggede på alle fotos på den her og den her [Note. begge sites ser pt. ud til at være underdrejet pga. BoingBoing effekten].
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Det er da meget muligt at eBay betalte lidt for meget for Skype, men hvor cool ville det ikke være hvis Niklas og Janus lavede en hi-tech investerings fond. Med deres penge og netværk ville de kunne gøre mere for erhvervsudviklingen og innovation i skandinavien en samtlige forkølede, statslige initiver tilsammen.

Viise ord om tags (The overhyped technology formerly known as nøgleord) hos Vertikal; Nøgleord, taksnonomier, folksonomier.

Inden internettet blev opfundet kunne det godt være forbundet med noget besvær at opstøve en musikvideo hvor He-Man synger en disco/techno udgave af 4 Non-Blondes "What's going on", men det er ikke længere noget problem.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Er det fra "The Onion"? Nææh, det er fra virkeligheden; Fagforening hyrer demonstranter under usle løn- og arbejdsforhold så de kan stå foran Wal-mart og protestere over de dårlige løn- og arbejdsforhold. Og nu vi er ved Wal-Mart; Det er sjældent at roll-over funktioner tilføjer nogen særlig værdi til websider, men i dette tilfælde giver det god mening [Not Safe For Work]
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
En lille tilståelse; Jeg synes at "Crazy Frog" er sjov. For de (få) uindviede er der selvfølgelig en fyldig Wikipedia artikel. Og her er en fin BBC artikel om Daniel Malmedahl, manden der i sin tid lavede lyden, der så senere blev til The Annoying thing. Frøen optræder efter sigende live ved lørdagens børne MGP sikkert for at promovere soloudspillet Crazy Frog Hits. Første gang jeg hørte lyden var (så vidt jeg husker) i The Insanity test fundet via et link hos Hr. Hartvig.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Sjove vi-kan-det-hele gadgets; Cooldrive og Creative DiVi CAM 428 og I-mate Jasjar. Alle tre har grimme navne og designs, men det er godtnok mange features man kan pakke ned i en minidims.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
This just in; Elijah Wood is very very gay dot com.

Yep, det er da en stor forbedring, men som Mac-bruger er det svært at falde i svime over det kommende Vista brugerfjæs. MS forsøger at kopiere "brushed metal" looket, men mon ikke Apples designere er klar med noget glas/titanium/kulfiber look inden Vista (i alle syv flavours) er på gaden?
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Nok ikke landets heldigste URL, men OK indhold på Kom-i-alt dot dk.

Samsung er klar med 16GB flash mem næste år. Smid et par af dem i en nano så kan vi tales ved, Apple. Og Mediamac påpeger et par åbenlyse bommerter i nano'en (ingen FireWire, ingen composite video ud mv.) Og så er den uundgåelige nano.crashtest en realitet [Tak for tippet til dotface]

Her er en kunstner der dokumenterer sin arbejdsproces grundigt. Og her en en mand der mener at menneskesindet er opbygget som et UNIX system (hint: Det er nok ikke helt korrekt)
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Der har ikke været enorme mængder af omtale if. den revolutionære(?) danske brintpille, men noget er det da blevet til.

Muligvis vigtige business-trends.

Det troede jeg ikke man kunne lave, men det kan man; Gode gamle "Lemming" implementeret i DHTML, cool.

Playmobil security check, hvor er legeværdien i det?

Computergenereret musik har altid været kvalmt, her er nyeste skud; WolframTones.
    1 kommentarer    

   WolframTones: You said it, holy crap - det er lisså ringe som den tonegenerator man lavede på sin hjemmecomputer da man var 14.

   af Blogger Claus Dahl  

   Send en kommentar

 
Ulven kommer (igen) og denne gang er det (formodentlig) rigtig; ebay køber Skype for et obskønt stort beløb. More as the story unfolds...

[Update: Borsen siger at dealen er done. BusinessWeek har en OK artikel om hvorfor Skype er alle pengene værd. Og nu har Berlingeren også fyldig dækning]

[Update II: Og tillykke til Morten Lund der scorer kassen via en tidlig investering på 350.000 DKK i Skype if. Computerworld.]
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Lidt nyt fra vores egen verden; Gratismagasinet WHERE2GO med Tim Frank Andersen i front er blevet solgt til Aller Press og Caroline er kærester med Greve Michael Ahlefeldt Laurvig-Bille, Egeskov Slot. Et stort tillykke herfra.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Fire fede film fra Blur Studio.

The Register kan bare det der med at skrive overskrifter (og under-overskrifter) Skype honeypot snares dirty IMers.

Så er det den stuure dag for Mac-folket, kommer der en iPhone idag og hvis den kommer hvordan ser den så ud, her er mange bud, og flere, Knud. Men Gizmodo har nu misset det bedste mockup af dem alle, nemlig den her fra japanske Applele.

[Update. iTelefonen var en skuffelse, præcis så ugly og cluncky som rygterne sagde. Men iPod nano er da fe' nok og iTunes 5 spiller max, selvom man lige skal vænne sig til det nye look. Altid barsk når et stykke software man har tilbragt mange timer med pludselig skifter ham]

Det er lidt skummelt når tre af Apples egne core-apps ser så forskellige ud (hhv. Safari, Mail og iTunes 5. Lad os håbe at alle programmer (+ selve OSet) får en ordentlig visuel overhaling i 10.5):

    1 kommentarer    

   Det ufede ved nano synes at være at mini er en saga blot :-( Den er ihvertfald væk fra Apples sider (og www.apple.com/ipodmini peger på nano)...

   af Anonymous Anonym  

   Send en kommentar

 
Pattern RecognitionRegner Grasten / Gordon Freeman.

[Via Frank Nørvig]
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Gammelt blog-mem revisited, nedenstående billede er dog et af de bedre af slagsen. Bemærk venligst at Photoshop ikke var involveret i processen;Se forklaring på hvordan det er lavet her
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Dagens citat; I had a fortune cookie the other day, and it said: Outlook not so good'. I said: `Sure, but Microsoft ships it anyway. - Anonymous.

Det er en velkendt kendsgerning at 90% af hjernen ligger ubrugt hen og det er, som de fleste velkendte kendsgerninger forkert. Selv ikke den mest stupide skaber ville besvære sig med at få det menneskelige hoved til at bære rundt på flere kilo unødvendigt grå budding hvis dets eneste formål var, f. eks., at være en delikatesse for visse fjerne stammefolk i uudforskede dale. Den bliver brugt. Et af dens formål er at få det mirakuløse til at synes ordinært, og gøre det usædvanlige sædvanligt. Ellers ville mennesker, konfronteret med altings daglige fantastiskhed, gå rundt med et fjollet grin og sige "WOW" meget. En del af hjernen er skabt for at forhindre dette. Det er meget effektivt, og kan få folk til at kede sig midt i underfulde begivenheder. - Terry Pratchett, Small Gods [nuppet fra samlingen her]

Johannes Torpes nye sofa hedder MORMOR.

In case u missed it; Son, You'll Always Remember Your First Time, Because I'm Going To Film It.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
This just in; Den legendariske Per Holm er blevet skilt.
    2 kommentarer    

   Hvem er det?

   af Anonymous Anonym  

   Se min forklaring her.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Hver gang jeg hører om Burning Man* (og det sker ca. 128 gange hver dag for tiden) kommer jeg til at tænke på en Papuga bus (tak for det mentale billede, Classy). Og tanken om at tage på krea-kursus til Burning Man, gør da også at man helt spontant kommer til at tænke på ham her...

*Hvad er det iøvrigt for nogle nifty sublinks der er på Googles beskrivelse af det officielle site, synes ikke jeg har set dette før?
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Takket være 22 gram Cupertino-brandet plastik har jeg fået alvorlig gang i mine løbesko igen. Dog har det været til nogen gene at jeg ikke har BPM (Beats Per Minute) metadata på alt mit musik i iTunes, fordi jeg bedst kan løbe til musik i 110 - 120 BPM området. Det påstås at der findes software som kan måle BPM automatisk, men det koster penge og er vist ikke videre pålideligt. Så for nu er low-tech løsningen et lille freeware program som hedder iTunes BPM Inspector. Programmet består i al sin enkelhed af et lille vindue (som altid ligger øverst) hvorpå man kan klikke nogle gange med musen i takt til den sang iTunes aktuelt spiller. Derefter kan man klikke "Set" og så indsættes BPM metadata i iTunes. Lidt plat, men det virker og i løbet af få år forventer jeg at have BPM-tagget al min musik, hvis jeg altså ikke er blevet fuldtids marathon løber i mellemtiden.
    2 kommentarer    

   Faktisk findes der et udemærket og gratis BPM utility fra "MixMeister".

De har et fuldt DJ workstation stykke software der også kan finde BPM; men har altså også lavet en gratis stand-alone utility der kan måle det - og det ret præcists:

http://www.mixmeister.com/download_freestuff.html

   af Anonymous Anders  

   Tak for tippet. Desværre er programmet så vidt jeg kan se kun lavet til PC, så jeg tapper indtil videre lidt videre på mit lille BPM-iTunes dingenot.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
The origin of the phrase "Jumping the shark" comes from a Happy Days episode in which the Fonz jumped over a shark on water-skis. According to Happy Days aficionados, this marked the lowest point of the show. Which is odd, because it sounds much more exciting than the usual episodes. [Fra denne uges Popbitch]
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Der er noget Von Triersk over Politikens seneste kampagne; Det kan være svært at se om det er himmelråbende, gennemkalkuleret banalt eller om det er smågenialt. Men det er vist noget med "Politiken ved du aldrig hvor du har" eller noget.

Til gengæld er der ingen tvivl om at 13-årige Magnus Carlsen fra Norge er et geni til at spille skak. Så et godt program om ham iaftes, kewl.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar