Bjarne Tveskovs Blog. Amok.


You should follow
me on Twitter


RSS Feed

Blog homepage
tveskov.com Home

Delicious links
Delicious RSS feed
FriendFeed/tveskov

Photos on 23
LEGO images on Flickr

tveskov LinkedIn
tveskov @ Google

LEGO designer
Bøger jeg har læstinternet
tveskov.com


Arkiv:
Jan10 Feb10 Mar10

Jan09 Feb09 Mar09
Apr09 Maj09 Jun09
Jul09 Aug09 Sep09
Oct09 Nov09 Dec09

Jan08 Feb08 Mar08
Apr08 Maj08 Jun08
Jul08 Aug08 Sep08
Okt08 Nov08 Dec08

Jan07 Feb07 Mar07
Apr07 Maj07 Jun07
Jul07 Aug07 Sep07
Okt07 Nov07 Dec07

Jan06 Feb06 Mar06
Apr06 Maj06 Jun06
Jul06 Aug06 Sep06
Okt06 Nov06 Dec06

Jan05 Feb05 Mar05
Apr05 Maj05 Jun05
Jul05 Aug05 Sep05
Okt05 Nov05 Dec05

Jan04 Feb04 Mar04
Apr04 Maj04 Jun04
Jul04 Aug04 Sep04
Okt04 Nov04 Dec04

Jan03 Feb03 Mar03
Apr03 Maj03 Jun03
Jul03 Aug03 Sep03
Okt03 Nov03 Dec03

          Aug02 Sep02
Okt02 Nov02 Dec02

Still proudly powered by
This page is powered by Blogger, the easy way to update your web site.
 
 

 
Sund fornuft sovs-og-kartofler spørgsmål og svar om usability. Og man må beundre de frie markedskræfters evne til at sørge for at penge overføres fra de dumme over til de kloge. Til sidst skal vi lige én gang for alle vide hvorfor der kun er én knap på Apple musen [Note. Sidstnævne er link til seriøs artikel, ikke en "sjov" jpeg der laver grin med Macnørder].

    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Ved godt min sans for humor er lidt aparte, men jeg grinede 4-5 gange mens jeg læste dette uddrag af en omtale af MIT's celebre 300M$ Strata bygning;

The Stata's two most famous residents -- Tim Berners-Lee, the inventor of the World Wide Web, and Noam Chomsky, the famed linguist and anti-establishment activist -- exemplify the schism inside the building.

''I love it," says Berners-Lee, who worked for years in the dreary Tech Square building with so many of the other CSAIL researchers. It is the simple stuff he appreciates: ''I can open my window!"

Chomsky, on the other hand, spent decades in the beloved Building 20, MIT's ''Magical Incubator." He would go back in a minute. In Chomsky's eighth-floor office, the walls slant in. ''If you look in the corner, you get vertigo," he says.

''The first time he came in, he almost passed out," says his assistant, Bev Stohl, who has loaded the office with plants to minimize the effect.

Chomsky finds the space not very usable. ''It is hard to get a blackboard up," he says. Responds Brooks, the CSAIL director: ''He hates the US government, too. He hates this country. Have you ever read anything he has written?"

Gehry, the world's most famous architect, is concerned about Chomsky's unhappiness, but not surprised, either. He knew Chomsky would miss feeding the squirrels as he did from the window of his old office. ''I am a big Chomsky fan," says Gehry, ''and I will come to Boston to fix it in a minute."

In the meantime, Chomsky can always go downstairs and feed the rats outside the day-care center.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
George B Shaw sagde engang noget sjovt; Helvede er fyldt med amatørmusikere. Mon ikke der også er fyldt med noget andet...
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Man kan få timer til at gå på del.icio.us/popular. Endnu en fiks meta-audio-service; Audioscrobbler. Indtil videre er Google Video en lidt pudsigt service og navnet er egentlig misvisende (Google TV var nok bedre). Men servicen har potentiale. Et godt valgløfte at smide oven i hatten ville være komplet digitaliseret og søgbart indhold fra DR og TV2 (Incl. alt arkivmateriale). Dét ville være kulturbærende stuff og hvor meget ville det egentlig koste? Flot med nordlys over Danmark og det er vist et arkivfoto som Ukraines nye præsident bruger på sin (for mig ulæselige) blog.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
BoingBoing skriver om en af mine absolutte all-time elektrofunk favoritter: Newcleus med "Jam on it" [Lyt her]. Jeg hørte den første gang i Pop 84 med Kim Schumacher den 25.6.1984 kl. ca. 19:15:15 hvor han sagde noget i retning af; Og så er det bare med at komme op og snurre på fingeren, her er en heavy cocktail af rap, funk, elektro, laserhoste og rendyrket blærerøveri. Det er studiemusene Newcleus der er gnaver hul på de næste minutter med "Jam on it" (Or, words to that effect). Sangen er oppe og vende fordi den osse hedder "The Wiki Wiki Song" og så er alle netpubliseringsnørderne jo straks helt oppe og køre...
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Så er det bare om at Klikke her for at læse om Bendt Betjents ulykkelige færd til storbyen...

    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
EFF præsenterer Endangered Gizmos, scary stuff. Core77 har været på CES og de har fundet en masse spændende gadgets det er bogstavelig talt bedre end at være der selv. Istedet for at en masse får fra en masse firmaer tager til store messer og render rundt som høns uden hoveder, burde man gå sammen om at sende en håndfuld smarte unge mennesker med gode ben og digicams. Så kunne de samle alle de spændende ting ind og lægge det hele online. Ikke særlig opdateret, men spændende tanker på Design Broadly Speaking [Fundet via HHHH]
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Holger (minus konen) har en "rigtig" blog fortæller Anders Nissen (No relations til Ex-generaldirektør) fra Harddisken og Mr. Winther blogger igen for fuld skrue, mens Doktor Balslev roder lidt med rytmeboksen inden Webmercial relanceres i endnu mere toptunet udgave. Og så skal jeg osse se at bidrage lidt mere til Netsummary.dk sammen med alle de andre usual suspects.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Den er dårlig nok lanceret endnu, men Mac Mini er allerede something like a phenomenon. Folk vil bruge den lille maskine til alle mulige (og umulige) formål og man kan mærke en helt ny græsrods gør-det-selv vibe som ellers ikke rigtig har været en del af "The Apple Experience" i mange år. Og Apple kan se på og booste fremtidige Mac Mini versioner på de områder hvor det giver mening (f.eks video ind/ud, større HD, remotes osv). Bloody brilliant, if you ask me.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
denne side findes links til flere hundrede sider der giver råd og tips om innovation, brainstormteknikker, processer, idégenerering og så videre. Kombineret med Trend-portalen på samme site skulle det så være en smal sag at få nogen hammergode idéer. Eller hvad? Spørgsmålet er hvor meget det rykker i praksis. Det er måske lidt som hvis man gav undertegnede verdens største værktøjskasse + materialer fra et helt byggemarked. Jeg ville ikke kunne bygge så meget som en fuglekasse, selvom jeg gerne ville. Måske er det lidt det samme med idéer.
    2 kommentarer    

   http://www.valuebasedmanagement.net/index.html promises to do the same [creativity|management] by numbers. It's all GIGO (garbage-in-garbage-out) so if you don't know your tools and/or is a good craftman, you just end up hurting yourself :-)

   af Anonymous Anonym  

   Very true, hvis det bare var så let. Det er GIGO hele vejen igennem.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Jeg var ret skeptisk overfor idéen om at holde ferie i en autocamper i Norditalien. Men det var faktisk fedt. Det har jeg lavet et lille subsite om, så andre kan få øjnene op for camperens velsignelser. Men jeg har brug for fem minutter af din tid til lige at kigge sitet igennem; Er det til at forstå? Er der typos, usability issues, løgnagtigheder eller andet der skal fikses? Læg gerne en kommentar her nedenfor. På forhånd tak!
    2 kommentarer    

   Camping er helt klart en overset sportsgren. De mørkeblå, indlejrede linktekster har til gengæld også lidt tendens til at forsvinde på den lyssorte/mørkegrå baggrund i hovedindholdsområdet, synes jeg. Jeg skulle i første omgang se nærmere til for at opdage, at det ikke var tekstsammenbrud men derimod linkede "her"'er i enden af de to sætninger over billedet på forsiden. Øh. Måske kunne man sætte en diskret, gråtonet baggrundsfarve på linkteksten? Blå på gråt i gråt?...

   af Blogger Winther  

   God pointe, Winther. Hvis ellers mine beskedne HTML evner rækker, vil jeg prøve at fikse dette.

   af Blogger tveskov  

   Send en kommentar

 
Hvad er skilsmisseprocenten blandt latterkonsulenter?
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Nu da Spinkontrol allerede har kastet håndklædet i ringen med en lidt lam forklaring om ikke at kunne leve op til forventningerne, må jeg istedet anbefale den formidabelt kvikke unge mand Guan Yang og hans Valgblog.org.

"The Polar Express" siges at være en forfærdelig film der har kostet ca. det samme som en fuldt optanket rumfærge. På denne facinerende side viser Ward Jenkins hvordan man kunne have tweaket karaktererne så de havde fået et anstøg af menneskelighed og charme (Danske politikere, take note).
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Skrev igår (ak, er det ikke længere siden red.) at jeg overvejede at medieboykotte folketingsvalget, men det er vist for svært at gøre medmindre man skal melde sig helt ud af samfundet (og det går jo virkelig ikke). Så vi nupper lige et par valgrelaterede links;

Ikke overraskende leverer Snedkeren den mest solide roundup af valget på Nettet. Gå ejheller glip af Stevens perspektivering af tsunami katastrofen som kan læses her.

Og ellers er der Walgblog og det (so far) mest ambitiøse satiriske indslag i valgkampen Ladosnuseomdetblivertilnoget.dk.

Og for at der ikke helt skal gå Kaare R. Skou i den, så kan du sandsynligvis blive sindsyg af at kigge på det her... Eller hvad med at få 80er ikoner som ABC eller Nik Kershaw med til dit næste middagsselskab? De spiller endda party-games, men begge de nævnte spiser ikke kød og er desuden allergiske overfor nødder.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Kunne vi ikke få nogen flere færøske råbekor ind i valgkampen, som supplement til de mange tågehorn der allerede er på banen? Her er et par idéer til catchy rim og remser der kan råbes på gågaderne i provinsbyerne;

Anders Fogh! Anders Fogh! Du virker ikke alt for klog! Anders Fogh! Anders Fogh! Du har vist aldrig læst en bog!

Lykke-toft! Lykke-toft! Du har vist rotter på dit loft! Lykke-toft! Lykke-toft! Du lyver om dit skatte-loft!

Pia K! Pia K! Du har jo ikke noget på! Pia K! Pia K! Du skærer ned på må og få!

Marianne! Marianne! Du burde la' dig hjernescanne Marianne! Marianne! Der er jo tomt i Jelveds pande!

[More to come]
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Det er et fantastisk sigende logo Apple har lavet til iLife 05 (se nedenfor); Et enormt klump software nede under jorden, og så får man lavet en lillebitte blomst med alle mulighederne. Oh well, bare det er en rigtig rigtig lille pæn blomst, så pyt.

Og et lille tip til OS X brugere; Vidste du at man kan control-klikke på divider-linien i dock'en for at få adgang til dock-prefs? Det kan man.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Det er på samme tid trist og forventeligt at Nettets velnok første blogger Justin Hall bryder sammen i fuld net.offentlighed. Jeg har tit tænkt over hvilke omkostninger der var forbundet med at leve et helt åbent online-liv, og skal man dømme efter Justins video, er omkostningerne mindst lige så høje som frygtet. Han burde tage et sabbat-år fra Nettet.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Jeg overvejer om ikke folketingsvalget skal omfattes af endnu en medie-boykot herfra. Indtil videre tegner det til en tynd kop the; Uendelige, forudsigelige hvorfor-siger-den-og-den-sådan og blogpost-om-avis-der-analyserer-tv-dækning sniksnak. Tillad mig at lægge ud med et par åbenlyse forudsigelser herfra;

- Den udbredte tese om at "Valget vindes dennegang på Indernedded" er en fed løgn. Valgslaget står på TV. Net-vinklen er blot kommentatorernes forsøg på at finde NOGET nyt at sige. Selvfølgelig kunne det være skægt hvis et par historier fandt vej fra blog-suppen, videre til aviserne og ind i fjærnsynet, og det kan da osse godt ske at det sker. Men det rykker ikke ved at DR TV og TV2 is the (only) name of the game.

- Vi kan prise os lykkelige for at det kun står på i tre uger, for det bliver ikke nogen mediemæssig picnic. Og det bør det vel heller ikke være. Jeg tror nu ikke der går så meget præsidentvalg i den som nogle har ventet, temaerne bliver mange og budskaberne langt mere fragmenterede end spindoktorerne sikkert ville ønske.

- Anders Fogh får 4 more years, og selvsagt kører han osse træt på et tidspunkt. Men der er pt. ikke noget der tyder på nogen udtalt "Tid til forandring" bølge i befolkningen. Hvis du gerne vil stemme på CD så gør det denne gang, for det bliver sidste gang du får muligheden. Pia K og hendes friske pust over landet, mister noget af luften, men det borgelige flertal står ved magt.

(Du skal være velkommen til at komme forbi og grine af mig om tre uger. Måske allerede nu...)
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Tjaeh, det er jo mildest talt ikke mange danske web-awards der er tilbage. Men så er det jo godt at vi nu har fået Vertikal Web Awards. Herfra kan der kun råbes "Ditto Ditto!" mht. de udvalgte prisvindere.

Og her er to danske sites som jeg ikke umiddelbart tror vil få så meget trafik som bagmændene håber på; Spinkontrol.dk og Bonsaipets.com.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Chris Locke (bedre kendt som rageboy) uddeler i sit seneste nyhedsbrev en ordentlig kindhest til dem der (stadig) blogger om at blogge om at blogge;

Look, I know this is still blogging about writing, or writing about blogging, or some damn thing. But I look forward to the day, soon I hope, when we'll be using all this latest technology (and don't get me wrong; I love it; really) to produce a bit more fundamental stabs-in-the-dark as to what it all means. Or possibly, by process of elimination, doesn't.

Det minder meget om den gamle historie om de blinde mænd og elefanten. Fænomenet har jeg været forbi i BlogAmok, så ikke et ord mere om det problem.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
De kaldte dem for Mini-Macs, de var sød' og de var vaks'. Og selvom den er lille er den noget så pæn, og Macs er min allerbedste ven. Eller noget.

In other news, så lader det til at Apple har opfundet en revolutionerende ny teknologi kaldet TRVAAMF "Tilfældig rækkefølge ved afspilning af MP3 filer". Det er noget med at musikken kommer sådan helt random/shuffle agtigt ud i ørerne på én, og det er heeelt vildt. OK, hvis vi lige slår shuffle/ironi slideren over på off et øjeblik, så er jeg ej i tvivl om at Apple kommer til at sælge vognlæs af iPod shuffle. Personligt kunne jeg fint leve med en billig, let og kompakt dims uden display og bevægelige dele, som løbende tankes op med det musik man nu lige er i humør til. Den minder egentlig lidt om BeoSound 2 der til gengæld koster en del mere.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Bill Gates fortæller i et C|Net interview at MS har solgt 6.3 milioner kopier af Halo 2 og at folk har brugt 69 mio. timer på at spille det online (Eller mente han Xbox Live som helhed?). Hvis vi antager at en almindelig fuldtidsansat dansker bruger 1800 timer om året på sit job, så svarer det til at ca. 38.000 mennesker ville være beskæftiget i spil-Halo2-på-fuld-tid koncernen?
    1 kommentarer    

   Jeps ... det lyder da vist heller ikke helt henne i skoven ....

   af Anonymous Anonym  

   Send en kommentar

 
Danmarks eneste morsomme sociolog har anlagt en lidt tvivlsom HCAndersen-møder-Morten-Helveg-Petersen-i-et-trafikuheld hårpragt (omtrent lige så distraherende som Kevin Kellys Fisherman's Friend look). Men Henrik Dahls seneste bog "Mindernes land" lyder interessant. Måske en slags intellektuel fætter til Ole Grünbaums bog "Krønikesamfundet"? Hr. Dahls udemærkede P1 program Dahls Duel indledes med at HD oplæser en lille skolestil om dagens emne, og det er som regel en provokerende og underholdende omgang.
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Webdesign trends for 2005 og fantastisk gruppeterapeutisk bogstavleg her (der kan forekomme ventetid, prøv evt. et af de andre køleskabsdøre...)
    0 kommentarer    

   Send en kommentar

 
Glædelig 2005! Så er min blog tilbage i business efter en lang pause. Lad mig lægge ud med at annoncere at bloggen nu (gisp) giver mulighed for kommentarer, altså såkaldt (uaaah) tovejs kommunikation. Da det sker ufattelig sjældent at jeg kommer i biografen, tænkte jeg at denne sjældne event skulle fejres med en lille anmeldelse af den store danske helaftner "Familen Gregersen". Mine foreløbige planer for årets blogaktiviteter går på at release en lille grafisk "forelæsning" en gang om ugen. Vi får se hvad der sker, det er jo kun den 7. dag i året...
    1 kommentarer    

   Jeg har ingen kommentarer.

   af Blogger Jesper Balslev  

   Send en kommentar